View Single Post
Eski 23-07-2019, 14:15   #3293
Doku_Kültürcü
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-02-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ametistt Mesajı Göster
Sn.Doku Kulturcu elimde boyle bir orkidem var cok saglikli masaallah iki tane tohumlama yapmistim birini biraktim digerini kestim guc kaybi olmasin diye .ben bu orkideden keiki almak istiyorum nasil yapabilirim? Orkide topragi icin kabuklari haslayin diyorsunuzya bu har banyosu **** mikro dalga firindada olurmu?arada sirada orkide suyuna camasir suyu katsak nasil olur korunma acisindan?
Buhar banyosu olmaz, yoğunluğu az olduğu için gerekli enerjiyi sağlamaz (düdüklü tencereye koyup pişirirseniz durum farklı, işin içine basınç giriyor ve sıcaklığı yükseltiyor). Mikro dalga da ise, fırın içerisinde ölü bölgeler denilen mikrodalga almayan bölümler var. Bundan korunmak için, harcı ıslatıp polipropilen bir torba içerisine yerleştirip mikrodalga fırında pişirebilirsiniz. Çamaşır suyu kökler için iyi değil, kullanmayın. Bir sene bekleyin. Tohum kapsülü oldukça büyük enerji çeker. Bu nedenle keiki almayı düşünmeyin (şimdilik). Bir sene sonra oluşan çiçek dalında keiki alabilirsiniz. Bunun için keiki macunu denilen sitokinin (benziladenin, kinetin....) içeren bir karışım kullanmanız gerekiyor. Bu macunu uyuyan gözler üzerine uygulayacaksınız. Bitkiyi de 25°C civarında sıcak bir yerde tutacaksınız (soğukta tutarsanız gözlerden çiçek dalı gelişir).

Kolay gelsin....

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön