Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ametistt
Merhaba sn.Doku Kulturcu kusura bakmayin cok soruyorum ama baskada sorabilecegim egitimli biri yok herkes farkli biseyler soyluyor.birde boyle orkidemiz var.Surekli yaprak cikarmaya basladi biri buyumeden digeri cikiyor uclarindada kirec gibi olusumlar var nedir derdi? Arap sabununlu suyla yikadim duruladim ektim tekrar.Ayrica ilginizede cok tesekkur ederim.
|
Merhaba,artık yaprak çıkarma dönemine girdiler.Bu doğal bir süreç.
Herkes farklı bir şey söylüyor derken haklısınız.Başlık zaten orkide acemileri için açılmış.
Bende size kimyasal gübreleri kullanmayın derim.Solucan gübresi,torf,perlit,az miktarda temiz bahçe toprağı ve ağaç kabuklarından oluşan bir karışım hazırlayıp daha büyük bir saksıya orkidenizi ekin derim.
Saksınızın altına çok sayıda tahliye deliği açarak sulama suyunun hızla topraktan uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz.
Kimyasal gübreler tuzdur.Zehirdir.Devamlı kullanımları köklere mutlaka zarar verir.Zaten bu yüzden her zaman toprağın belirli aralıklarla yıkanması konusunda görüş bildirilir.
Kullanmak gerektiği zamanda tavsiye edilen ölçünün yarısını bitkiye vermek daha garantili bir yol olur.
Orkideniz havadar bir alanda yaklaşık 3 saat kadar perdenin arkasından güneş alırsa çok daha sağlıklı olacak.
Bende orkidelerin acemileri arasında yer alıyorum.Yazdıklarım tamamen kendi deneyimlerimden elde ettiğim başarılı sonuçlara ait.Selamlar...