agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Mutfak - Diğerleri
(https)




Beğeni Düzeni2Beğeniler
  • 1 Gönderen Güler
  • 1 Gönderen üzüm

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 23-03-2012, 11:29   #10
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,245
Galeri: 88
Bekledim ama özel mesaj yazan arkadaş buraya yazmadı, ben aktarayım:
(4 numaralı mesajdaki alıntıya ithafen)
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Bir paketin, bir kutunun üzerinde yazılı kimyasal isimlerin altında mısır vardır. “İşlenmiş, işlenmemiş nişastanın, glikoz şurubunun ve glikoz polimerisinin, billur früktozun, skorbik asidin, früktozlu mısır şurubunun, monsodyum glutamatın, polyolun, xanthan gum’ın (E415) içeriği mısırdır.
Alıntı:
''Ksantan gamın içeriği mısırdır'' yazan cümle benim için yanlıştır. Xanthamonas campestris bir bakteridir, ksantan gam da bu bakterinin şeker ile fermantasyona girip daha sonra arıtılması ile oluşur.

Burada geçen mısır kelimesi mısırdan elde edilen şekeri tanımlar. Bu şeker kimyasal reaksiyonlar sonucu başka bir şeye dönüşür, Yani benim için ksantan gamın içeriği mısır değildir
Buraya kendi bildiklerimi yazmıyordum. Açıkta belirttim zaten:
Alıntı:
E-415 hakkında bilgi arıyorum
Kopyalayıp alıntıladığım bilgiler yanlış olabilir, aksini düşünen arkadaşlar neden doğrusunu yazmıyorlar merak ediyorum.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025