agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni3Beğeniler
  • 3 Gönderen malina

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-03-2012, 10:35   #1
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,477
Galeri: 103
Konsome

Çocuklar tatilde Avusturya'ya gitmişlerdi. Kızım anlatırken bir ara" anne, kayaktan sonra geldiğimizde yemekte çıkan çorbalar çok lezzetliydi, soğuktan sonra o çorbalar o kadar hoşumuza gidiyordu ki.
Ben bir et suyu içtim, şaşırdım; çok berraktı, biz evde yaptığımızda et suları bu kadar berrak (su gibi) olmuyor. O kadar berraktı ki, içindeki, sebzeler sanki pişmemişler gibiydi.

Brokoli-bezelya-havuç-maydanoz diri diri gönüyordu ve çok da iyi pişmişlerdi" dedi.

Ben de denemek istedim, Bir gerdan aldım, çorba yapmak için.
Kaynamaya başlayınca siyah köpükleri toplamaya başladım, hiç köpük kalmadı, taa ki beyazlaşana kadar aldım.
Daha sonra yine de bu et suyunu ince tülbent ile süzdüm. Nisbeten beyazlaştı ama tam da onların söylediği berraklığı elde edemedim.

Acaba bu Ksantan Gum dan bir miktar kullansam olur mu?

 
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2012, 10:47   #2
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,766
Galeri: 90
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
bir et suyu içtim, şaşırdım; çok berraktı, biz evde yaptığımızda et suları bu kadar berrak (su gibi) olmuyor. O kadar berraktı ki, içindeki, sebzeler sanki pişmemişler gibiydi.

Brokoli-bezelya-havuç-maydanoz diri diri gönüyordu ve çok da iyi pişmişlerdi" dedi.

Ben de denemek istedim, Bir gerdan aldım, çorba yapmak için.
Kaynamaya başlayınca siyah köpükleri toplamaya başladım, hiç köpük kalmadı, taa ki beyazlaşana kadar aldım.
Daha sonra yine de bu et suyunu ince tülbent ile süzdüm. Nisbeten beyazlaştı ama tam da onların söylediği berraklığı elde edemedim.
Senin dediğin başka

KONSOME

Malzemeler

6 bardak kahverengi et suyu
175 gr. yağsız dana eti
Birer küçük havuç ve pırasa (doğranmış)
1 doğranmış domates
2 yumurta beyazı
Birkaç dal maydanoz, tuz

Yapılışı

Et suyunu büyük bir tencerede kaynama noktasına getirin ve altını kısıp tıngırdamaya bırakın. Dana etiyle maydanoz, havuç ve pırasayı mutfak robotuna koyun ve püre gibi olana dek çekin. Yumurta beyazlarını da ekleyip robotu 1-2 saniye daha çalıştırarak karışıma yedirin.

Tıngırdamakta olan et suyuna bu karışımı ilave edin ve ocağı orta ateşe yükseltin. Ara sıra karıştırın. Su kaynar kaynamaz ateşi kısın. Su kesinlikle fokurdamamalı. Berraklaşma karışımı birazdan pişmeye başlayacak ve su üzerinde bir sal gibi toparlanacaktır. Kaşığın tersi ile bu salın ortasına duman çıkartmak için bir delik (baca) açın. Yarım saat karıştırmadan tıngırdatın.

Berraklaşma karışımını (üstteki tortuyu) delikli kepçeyle alıp atın. Et suyunu tülbent serilmiş süzgeçten veya kahve filtresinden süzün. Konsomeniz kullanıma hazır.

Eğer konsomeyi tavuk suyundan yapacaksanız dana eti yerine kemiksiz tavuk eti kullanmanız gerekecek.


Kemik, et suyu, konsome

Güler, Kiraz ve hberbul beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019