![]() |
|
![]() |
#121 |
agaclar.net
|
Mücverini yapıyorum ama böreğini bilmiyorum. Karnıbahar Yemekleri başlığında tarif etseniz de öğrensek ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
agaclar.net
|
Derin dondurucuyu işlevsel kullanmak, acil yemek yapma süresini çok kısaltıyor. Yararlanıyor musunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-03-2011
|
menu
Ben dun Peynirli borek yaptim , yaninda cay ve yogurtla yedik. Bugun bu saatten sonra yemek yapamayacagimi fark ettigim icin sandvice talimiz ![]() Ben de genelde yemek kitaplarimi (zaten topu topu 2-3 taneler, Oktay usta ve Leman Cilizoglu) gozden gecirirken "Aa bu ne kolay bir yemekti, neden uzun suredir yapmamistim, dur sunu da haftaya deneyeyim " derken elimde bir liste olusuyor. Buzdolabinin ustune asip canim istedikce, aklima geldikce yapiyorum. Aslinda canim cok kizartma istiyor ama oglum ne patates ne patlican kizartmasi yer, kocam da rejimde. Yarin kararliyim taze bakla-enginar yapip, yanina da sutlac konduracagim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Bezelye, barbunya, haşlanarak dondurulmuş nohut, rendelenmiş sakız kabak, sonbaharda kesilen bildik bir hayvandan birer yemeklik hazırlanmış muhtelif et ve evde çekilmiş kıyma (bir sene yetiyor), 15-20 iri uskumru (palamutlar yeni bitti), kıyılarak doldurulmuş kırmızı etli tatlı biberler, sap kerevizler (hoş tazesi de her daim var), kurutulmuş domates, konserve edilmiş domates sosları, insanın kulağından duman çıkartan acı sos, bahçeden köküyle sökülüp içi su dolu bir kapta her daim hazır 3-5 kıvırcık ve taze soğan, beş dakikada nefis salata olabilen brokoliler ve kırmızı lahanalar, yabanisi kültürü pırasalar, brüksel lahanaları (brüksel lahanalı pilavın çok güzel olacağını tahmin etmezdim), son baharda kavanoza girmiş ispir fasulyeleri, ıspanaklar, pazılar her daim canlı, armudun dibindeki ve cevizin altındaki rokalar, saymayı unuttuğum başka bir sürü ot, haftada bir komşunun ineğinden gelen sütten küçük kaplarda mayalanmış ve bir ay bile dursa ekşimeyen yoğurtlar, tereyağı ve süt, komşunun her gün dağa gidip gelen keçilerinden peynir, yine komşunun (şimdilik) kümesinden yumurta. Dışarıda çalışamıyacak kadar berbat bir kış havasında geçen hafta sonunda yapılmış erişte, zeytinlerden yağ, tatlı yapılmaya hazır soyulmuş kestane kabağı, Vakumlanmış kuru hurma, zeytin. Son kavunu geçen hafta kestik. Marketten alınan pirinç, şeker, limon, tuz. Bunlardan bir şeyler çıkıyor, genelde de doğaçlama oluyor. Bir tek kurufasulye ve barbunyanın önceden planlanması gerekiyor. Bir de yine bahçede bir iş yoksa ve keyfim yerindeyse fırın muhabbeti oluyor. Biz bayağı köylü olmuşuz galiba ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-11-2009
|
yazın kurutuğum patlıcanlarla kuru patlıcan dolması yaptım tarife uygun olarak ev halkı bayıldı kuru yemekleri sevmezlerdi ama bu harika oldu ben etli yaptım ve suyuna kemik suyu koydum http://www.facebook.com/note.php?not...86313&comments |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben fazlasıyla dondurulmuş gıdalar için kullanıyorum. Hazır köfteler ve yazın limonlu suda haşlayıp bir yemeklik paketlediğim bamyalarım için, barbunyalarım için ve çekirdekleri çıkarılmış vişnelerim için ![]() Bu icadın varlığına şükrediyorum çünkü 24 saat dondurma yeme şansı veriyor ![]() Bazen köy ekmeği de donduruyorum, kocaman köy ekmeğini kim bir hamlede yiyebilir ![]() çeyrek çeyrek çıkarıp çözülmesini bekliyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
agaclar.net
|
Dondurucu harika birşey. Ben de et, tavuk balık vs. den başka, çorbalık ve pilavlık olarak et ve tavuk haşlama suyu, buz kalıbında dondurulup paketlenmiş limon suyu küpleri, muhtelif çiğ ve haşlanmış sebze, nohut ve artan yemekleri donduruyorum. Ama aklınızda olsun, pirinç donmaya gelmiyor. Lalebruli, bakla enginar sütlaç bu ne dayanılmaz menü. Mayısgülü hiç kuru patlıcan pişirmedim tarife göz atayım. Bugün kıymalı bezelye pişirdim, üzüm hoşafından vazgeçip kayısı hoşafına çevirdim. Akşama bir de pilav yapacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Moderatör
|
Sayın MeyveliTepe, maşallah sizin de derin dondurucunuz benimkinden aşağı kalmıyor. ![]() Çocuklar bana her gelişlerinde takılıyorlar " anne kıtlık mı olacak, savaş mı var" diye. Halbuki biliyorlar ki biz aklımıza her estiği anda Manyas'a gidiyoruz. Çoğu kez beraberimizde misafir de oluyor. Gecenin bir yarısında gidince, derin dondurucu imdadımıza yetişiyor. Ben de, mutlaka kol kürek parça et, balaban fasulye, taze barbunya fasulye, İkea İsveç köftesi bulundururum. Bunlar yasak savar. Yanında bir makarna, bir erişte veya pilav çok iş görür. Olmazsa olmazım bir de dondurmam ve vişne ile kızılcık sorbem hep vardır. Yani aniden gelirseniz, korkmayın aç kalmazsınız dostlar. ![]() Yarınki menüm. Cızbız köfte, lor+cevizli erişte, zeytinyağlı enginar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Moderatör
|
Sevgili Mine Hanım, ben bu pano işini mutfakta kullandığım gibi genç kızlığımda evde de yapardım. Doğum günüm yaklaştığında oda kapımın arkasına ihtiyacım olan şeylerin listesini yazardım. Gerek ev halkı, gerekse yakın arkadaşlarım bütçelerine göre alacaklarını seçer ve yanına işaret koyarlardı ki başkaları aynı şeyi almasınlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Ben derin dondurucu da özellikle mantı donduruyorum.İşe gitmediğim gün komşumla birlikte bir gün ona bir gün bana mantı yapıyoruz.Tüm gün yaptığımız için oldukça fazla oluyor yemek yapmak istemediğim günler mantı veya mantılı çorba yapıyorum oldukçada seviliyor,oğlum utanmasa kahvaltıda bile mantı isteyecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Sayın Güler nohutlu mantı denemedim fakat benim yaptığım mantı çorbasındada nohut var.Aşurelik buğday kuşbaşı etle pişiriliyor, içine haşlanmış nohut konulup en son mantı atılıyor,üzerine pul biberli yağ dökülüyor,tavsiye ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Moderatör
|
Ben yemeklerimi hazırladım, hatta tadlarına bile baktım. Cızbız köfteyi akşama ilave edeceğim. Sevgili malina, ıspanaklı erişte hem çok lezzet verdi hem de görselliğini daha hoş yaptı. Genelde erişteyi lor peyniri ve ceviz ilâvesi ile servis yapardım ama yeşil yeşil ıspanaklı erişte çok güzel durunca sadece ceviz ilavesi yaptım. İyi ki hepsini almışım, biraz da utandım ama, iyi sükse oldu. Teşekkür ederim. Ispanaklı Erişte ve Zeytinyağlı Enginar. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2009
|
Güler Hanım elinize sağlık Nefis bir görüntü eminimki tadı da enfestir. Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2011
|
Güler hanım harika görünüyorlar ,afiyet olsun.Şu ıspanaklı eriştenin tarifini istesem ayıp olur mu?Az çok tahmin etmeye çalıştım ama yine de ustasının tarifi eminim daha faydalı olur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
agaclar.net
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Moderatör
|
Benim bu günkü menüm: Banvit kalça şişden tavuk yahni (bol soğanlı), domatesli pilav ve cacık. TV. saati için de karışık meyve salatası (soğuk, soğuk ne güzel gidiyor, birer koca kase yiyoruz tv. seyrederken.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2011
|
Mine hanim bu topigi acmaniz gercekten cok iyi olmus. Malum biz ev hanimlari her gun ayni dertten muzdaribiz. Iki yetiskin olunca idare ediliyoda kucuk cocuk olunca her gun ne pisirsem diye dusunmek bazen cok bunaltici oluyor. Boyle bir baslik actiginiz icin sizi tebrik ederim. Bu aksam bizde mercimek corbasi, kiymali kapuska ve sehriye pilavi, dunden bir tabak kadar beyaz ve karalahana dolmasi eh bide coban salata olduda bitti maasallah ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
menü, ne pişirsem |
|
|