agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Mutfak - Diğerleri
(https)




Beğeni Düzeni3323Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-04-2011, 23:00   #121
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Mücverini yapıyorum ama böreğini bilmiyorum. Karnıbahar Yemekleri başlığında tarif etseniz de öğrensek

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2011, 00:34   #122
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,245
Galeri: 88
Derin dondurucuyu işlevsel kullanmak, acil yemek yapma süresini çok kısaltıyor.
Yararlanıyor musunuz?

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2011, 01:10   #123
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-03-2011
Şehir: Houston
Mesajlar: 95
menu

Ben dun Peynirli borek yaptim , yaninda cay ve yogurtla yedik.
Bugun bu saatten sonra yemek yapamayacagimi fark ettigim icin sandvice talimiz
Ben de genelde yemek kitaplarimi (zaten topu topu 2-3 taneler, Oktay usta ve Leman Cilizoglu) gozden gecirirken "Aa bu ne kolay bir yemekti, neden uzun suredir yapmamistim, dur sunu da haftaya deneyeyim " derken elimde bir liste olusuyor. Buzdolabinin ustune asip canim istedikce, aklima geldikce yapiyorum.

Aslinda canim cok kizartma istiyor ama oglum ne patates ne patlican kizartmasi yer, kocam da rejimde.

Yarin kararliyim taze bakla-enginar yapip, yanina da sutlac konduracagim...

lalebruli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2011, 01:34   #124
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,017
Bezelye, barbunya, haşlanarak dondurulmuş nohut, rendelenmiş sakız kabak, sonbaharda kesilen bildik bir hayvandan birer yemeklik hazırlanmış muhtelif et ve evde çekilmiş kıyma (bir sene yetiyor), 15-20 iri uskumru (palamutlar yeni bitti), kıyılarak doldurulmuş kırmızı etli tatlı biberler, sap kerevizler (hoş tazesi de her daim var), kurutulmuş domates, konserve edilmiş domates sosları, insanın kulağından duman çıkartan acı sos, bahçeden köküyle sökülüp içi su dolu bir kapta her daim hazır 3-5 kıvırcık ve taze soğan, beş dakikada nefis salata olabilen brokoliler ve kırmızı lahanalar, yabanisi kültürü pırasalar, brüksel lahanaları (brüksel lahanalı pilavın çok güzel olacağını tahmin etmezdim), son baharda kavanoza girmiş ispir fasulyeleri, ıspanaklar, pazılar her daim canlı, armudun dibindeki ve cevizin altındaki rokalar, saymayı unuttuğum başka bir sürü ot, haftada bir komşunun ineğinden gelen sütten küçük kaplarda mayalanmış ve bir ay bile dursa ekşimeyen yoğurtlar, tereyağı ve süt, komşunun her gün dağa gidip gelen keçilerinden peynir, yine komşunun (şimdilik) kümesinden yumurta. Dışarıda çalışamıyacak kadar berbat bir kış havasında geçen hafta sonunda yapılmış erişte, zeytinlerden yağ, tatlı yapılmaya hazır soyulmuş kestane kabağı, Vakumlanmış kuru hurma, zeytin. Son kavunu geçen hafta kestik. Marketten alınan pirinç, şeker, limon, tuz.

Bunlardan bir şeyler çıkıyor, genelde de doğaçlama oluyor. Bir tek kurufasulye ve barbunyanın önceden planlanması gerekiyor.

Bir de yine bahçede bir iş yoksa ve keyfim yerindeyse fırın muhabbeti oluyor.

Biz bayağı köylü olmuşuz galiba

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2011, 07:54   #125
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-11-2009
Şehir: KAYSERİ
Mesajlar: 22
yazın kurutuğum patlıcanlarla kuru patlıcan dolması yaptım tarife uygun olarak ev halkı bayıldı kuru yemekleri sevmezlerdi ama bu harika oldu ben etli yaptım ve suyuna kemik suyu koydum
http://www.facebook.com/note.php?not...86313&comments

mayısgülü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2011, 08:00   #126
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Derin dondurucuyu işlevsel kullanmak, acil yemek yapma süresini çok kısaltıyor.
Yararlanıyor musunuz?

Ben fazlasıyla dondurulmuş gıdalar için kullanıyorum.
Hazır köfteler ve yazın limonlu suda haşlayıp bir yemeklik paketlediğim bamyalarım için,
barbunyalarım için ve çekirdekleri çıkarılmış vişnelerim için
Bu icadın varlığına şükrediyorum çünkü 24 saat dondurma yeme şansı veriyor
Bazen köy ekmeği de donduruyorum, kocaman köy ekmeğini kim bir hamlede yiyebilirdörde bölüp,
çeyrek çeyrek çıkarıp çözülmesini bekliyorum.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2011, 13:04   #127
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Dondurucu harika birşey. Ben de et, tavuk balık vs. den başka, çorbalık ve pilavlık olarak et ve tavuk haşlama suyu, buz kalıbında dondurulup paketlenmiş limon suyu küpleri, muhtelif çiğ ve haşlanmış sebze, nohut ve artan yemekleri donduruyorum. Ama aklınızda olsun, pirinç donmaya gelmiyor.

Lalebruli, bakla enginar sütlaç bu ne dayanılmaz menü.

Mayısgülü hiç kuru patlıcan pişirmedim tarife göz atayım.

Bugün kıymalı bezelye pişirdim, üzüm hoşafından vazgeçip kayısı hoşafına çevirdim. Akşama bir de pilav yapacağım.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2011, 13:20   #128
Ağaç Dostu
 
MİRBE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 803
Galeri: 2
Kemikli et-patates-soğan-sarmısak karışımlı güveç, beyaz pilav (pirinç pilavı), cacık..

Kek yapacağım neli olsun karar veremedim.

MİRBE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2011, 13:24   #129
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MİRBE Mesajı Göster
...
Kek yapacağım neli olsun karar veremedim.
Elmalı tarçınlı kek leziz ve hafif oluyor deneyin

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2011, 15:51   #130
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,974
Galeri: 9
İlk defa kuru patlıcan dolması yapmıştım lastik gibi oldu, içlerini yedik sadece.. Önceden haşlamak gerekiyormuş

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2011, 16:07   #131
Ağaç Dostu
 
MİRBE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 803
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel Mesajı Göster
Elmalı tarçınlı kek leziz ve hafif oluyor deneyin
Yaptım yaaptım zebra kek..Kakao, pekmez, tahin koyarak güzel oldu.

MİRBE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2011, 21:01   #132
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Sayın MeyveliTepe, maşallah sizin de derin dondurucunuz benimkinden aşağı kalmıyor.

Çocuklar bana her gelişlerinde takılıyorlar " anne kıtlık mı olacak, savaş mı var" diye.
Halbuki biliyorlar ki biz aklımıza her estiği anda Manyas'a gidiyoruz. Çoğu kez beraberimizde misafir de oluyor.
Gecenin bir yarısında gidince, derin dondurucu imdadımıza yetişiyor.

Ben de, mutlaka kol kürek parça et, balaban fasulye, taze barbunya fasulye, İkea İsveç köftesi bulundururum. Bunlar yasak savar. Yanında bir makarna, bir erişte veya pilav çok iş görür.

Olmazsa olmazım bir de dondurmam ve vişne ile kızılcık sorbem hep vardır.

Yani aniden gelirseniz, korkmayın aç kalmazsınız dostlar.


Yarınki menüm.

Cızbız köfte, lor+cevizli erişte, zeytinyağlı enginar.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2011, 21:06   #133
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Sevgili Mine Hanım, ben bu pano işini mutfakta kullandığım gibi genç kızlığımda evde de yapardım.

Doğum günüm yaklaştığında oda kapımın arkasına ihtiyacım olan şeylerin listesini yazardım.
Gerek ev halkı, gerekse yakın arkadaşlarım bütçelerine göre alacaklarını seçer ve yanına işaret koyarlardı ki başkaları aynı şeyi almasınlar.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2011, 23:34   #134
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-03-2009
Şehir: Konya /Çumra
Mesajlar: 786
Ben derin dondurucu da özellikle mantı donduruyorum.İşe gitmediğim gün komşumla birlikte bir gün ona bir gün bana mantı yapıyoruz.Tüm gün yaptığımız için oldukça fazla oluyor yemek yapmak istemediğim günler mantı veya mantılı çorba yapıyorum oldukçada seviliyor,oğlum utanmasa kahvaltıda bile mantı isteyecek.

Hatice Tarhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2011, 09:15   #135
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Sevgili Hatice Tarhan, nohutlu mantı denediniz mi hiç? Tavsiye ederim.
Tam emin değilim ama galiba Mutfak başlığında tarif vermiştim.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2011, 12:17   #136
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-03-2009
Şehir: Konya /Çumra
Mesajlar: 786
Sayın Güler nohutlu mantı denemedim fakat benim yaptığım mantı çorbasındada nohut var.Aşurelik buğday kuşbaşı etle pişiriliyor, içine haşlanmış nohut konulup en son mantı atılıyor,üzerine pul biberli yağ dökülüyor,tavsiye ederim.

Hatice Tarhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2011, 12:22   #137
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Ben yemeklerimi hazırladım, hatta tadlarına bile baktım.

Cızbız köfteyi akşama ilave edeceğim.

Sevgili malina, ıspanaklı erişte hem çok lezzet verdi hem de görselliğini daha hoş yaptı.
Genelde erişteyi lor peyniri ve ceviz ilâvesi ile servis yapardım ama yeşil yeşil ıspanaklı erişte çok güzel durunca sadece ceviz ilavesi yaptım.
İyi ki hepsini almışım, biraz da utandım ama, iyi sükse oldu. Teşekkür ederim.

Ispanaklı Erişte ve Zeytinyağlı Enginar.

Name:  P1010176 (600 x 450).jpg
Views: 1321
Size:  40.3 KB

Name:  P1010175 (600 x 450).jpg
Views: 815
Size:  47.6 KB

Name:  P1010168 (600 x 450).jpg
Views: 1773
Size:  44.6 KB

Name:  P1010170 (600 x 450).jpg
Views: 1193
Size:  62.1 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2011, 13:06   #138
Ağaç Dostu
 
acemifüsun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2009
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 2,783
Galeri: 2
Nefis görünüyorlar Ellerinize sağlık Güle hanım

Birden açıktığımı hissettim

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2011, 13:07   #139
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-06-2009
Şehir: rize
Mesajlar: 507
Güler Hanım elinize sağlık Nefis bir görüntü eminimki tadı da enfestir.
Afiyet olsun ))

cetasule Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2011, 13:58   #140
Ağaç Dostu
 
loveflower's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 699
Güler hanım harika görünüyorlar ,afiyet olsun.Şu ıspanaklı eriştenin tarifini istesem ayıp olur mu?Az çok tahmin etmeye çalıştım ama yine de ustasının tarifi eminim daha faydalı olur

loveflower Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2011, 08:57   #142
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Benim bu günkü menüm: Banvit kalça şişden tavuk yahni (bol soğanlı), domatesli pilav ve cacık.

TV. saati için de karışık meyve salatası (soğuk, soğuk ne güzel gidiyor, birer koca kase yiyoruz tv. seyrederken.)

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2011, 11:02   #143
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-02-2011
Şehir: Almanya
Mesajlar: 152
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Mücverini yapıyorum ama böreğini bilmiyorum. Karnıbahar Yemekleri başlığında tarif etseniz de öğrensek
sevgili mine pakkaner isteginiz üzere tarifi ekledim,simdidien afiyet olsun...

arimayam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2011, 23:59   #144
Ağaç Dostu
 
sebnem&mircan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-02-2011
Şehir: kanada
Mesajlar: 364
Mine hanim bu topigi acmaniz gercekten cok iyi olmus. Malum biz ev hanimlari her gun ayni dertten muzdaribiz. Iki yetiskin olunca idare ediliyoda kucuk cocuk olunca her gun ne pisirsem diye dusunmek bazen cok bunaltici oluyor. Boyle bir baslik actiginiz icin sizi tebrik ederim.

Bu aksam bizde mercimek corbasi, kiymali kapuska ve sehriye pilavi, dunden bir tabak kadar beyaz ve karalahana dolmasi eh bide coban salata olduda bitti maasallah )

sebnem&mircan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2011, 10:12   #145
Ağaç Dostu
 
umutyolcusu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1,203
Galeri: 19
Zeytinyağlı kuru barbunya
Havuçlu bulgur pilavı
Sarımsaklı cacık. olacak bu akşam yemekte inşaallah.

umutyolcusu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2011, 11:24   #146
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi arimayam Mesajı Göster
sevgili mine pakkaner isteginiz üzere tarifi ekledim,simdidien afiyet olsun...
Teşekkürler

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2011, 11:26   #147
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Tavuk suyuna terbiyeli tel şehriye çorbası,
Kabak kalye,
Bulgur pilavı

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2011, 15:16   #148
Ağaç Dostu
 
MİRBE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 803
Galeri: 2
Yoğurt çorbası,
Tavuk kuşbaşı sote,
Şehriyeli pirinç pilavı,
Çoban salata.

MİRBE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2011, 15:24   #149
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Dünden kalanlarla bugün idare ettik.

Yarın, balık bakacağım. Yanına bol yeşil salata ve tahin helvası.
(Helvam da taaa Mersin'den geldi, sevgili Adalet Yağcı, tekrar teşekkür ederim)

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2011, 18:41   #150
Ağaç Dostu
 
hozat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2009
Şehir: İstanbulve Bodrum
Mesajlar: 2,148
Galeri: 45
Bodrum'dayım,ege yemekleri ağırllıkta oluyor.

Kuzu etli şevketi bostan,
Turp otu salatası,
pilav,eşliğinde taze portakal suyu.

hozat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
menü, ne pişirsem


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025