agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Mutfak - Diğerleri
(https)




Beğeni Düzeni3323Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-11-2008, 18:58   #91
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Oyaman Mesajı Göster
Bu akşamki menümüz ilginç ve çok güzeldi .Üretimi bana pişirmesi hanıma aittir ;

Sütlü Brokoli çorbası
Etli Tayvan patlıcanı dolması
Peru salatalığı turşusu
İçecek olarakta Kiwanolu soda
Uluslararası bir menü olmuş

Sizin brokolileriniz ürün mü verdi? Benimkiler daha yeşil yapraklardan ibaret, brokolinin ancak sarmasını (yapraklarından)yapabiliyorum

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2008, 13:27   #92
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Bugün bahçemden pazı, brokoli, ebegümeci toplayıp sarma yaptım.

Kıymalı patates ve tavuklu, tereyağlı keşkek yaptım. Tabi yanına da ayran, bir de domates turşusu çıkardım.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2008, 14:52   #93
Ağaç Dostu
 
papatyam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,608
Galeri: 1
Ben bu akşam yemeğe kayınvalidemdeyim ızgara balık var(mış).

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2008, 16:04   #94
Ağaç Dostu
 
Koyu yeşil's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-10-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,273
Galeri: 35
Ben de bu akşam eğer eve geç kalmazsam lazanya yapmayı planlıyorum. Dün akşamdan küçük beyin özel siparişi. Garfield'ı seyrettiğinden beri ne zaman lazanya pişirsem ''Lazanya, gerçek aşkım'' diye sofraya oturuyor. Ama Garfield ne kadar tombulsa bizimki bir o kadar kürdan

İç malzemesini hazırlamak az biraz vakit alsa da, aslında oldukça pratik bir yemek olduğu söylenebilir. Bir keresinde evdeki karidesi değerlendirmek için karidesli lazanya yapmıştım. İnanılmaz güzel olmuştu. Denemenizi tavsiye ederim.

Koyu yeşil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2008, 16:07   #95
Ağaç Dostu
 
papatyam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,608
Galeri: 1
Bir an önce çıkış vakti gelse de eve gitsem kıymalı lahana dolması yapacağım misafirim de gelecek.
18:10 da servis hareket ediyor inşallah trafik yoktur, yoksa 18:30 gibi evdeyim 19:00 a kara dolma içini hazırlar lahanayı haşlarım yarım saat te sarsam pişene kadar da salatamı ve mercimek çorbamı yaparım 20:30 civarında da sofram hazır olur (inşallah)

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2008, 17:36   #96
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 03-10-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 322
Ben de bu akşam için elbasan tava, yayla çorbası ve bademli pilav yapıyorum.
Tatlı olarak da balkabağı tatlısı..
Herkesi beklerim

derya Derya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2008, 10:55   #97
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Eeee, sevgili dostlar, bugün ne pişireceğiz?
Bazen derim ki ne pişireceğime karar verdiğimde, işimin yarısı bitmiş olur, ne dersiniz?

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2008, 14:03   #98
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Teşekkür ederim, sevgili limon.
Ama bu akşama yemek, dünden kalanlar var (dün gece yemeğe misafirim vardı) yanına ilave birşey yapamadım, daha doğrusu ne pişireceğim düşüncesi.
Siz ne pişirdiniz?

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2008, 14:08   #99
Ağaç Dostu
 
papatyam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,608
Galeri: 1
Güler Hanım, dolmalar harika görünüyor ellerinize sağlık.

Bu akşam kuru fasulye ile pirinç pilavı yapacağım yanına da karışık turşu ve yoğurt

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2008, 14:12   #100
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Sağol ya papatyam.
Bak ben de bu menüyü yarın yapayım. Hem de Balaban fasulyesi ile.....

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2008, 14:15   #101
Ağaç Dostu
 
habibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-02-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 1,653
Galeri: 33
Mezgit tava. Mevsim salatası.

habibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2008, 14:19   #102
Ağaç Dostu
 
papatyam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,608
Galeri: 1
Süper olur Güler Hanım

Habibe Ablacığım, mezgiti çok severim dün eşimle balıkçıya gittik ne alalım ne alalım diye yaklaşık yarım saat kadar konuştuk en sonunda hamsi aldık eşim buğlama yaptı kendine bende tava (buğlamayı hiç sevmiyorum işin garibi tadını da bilmiyorum :P)

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2008, 15:45   #103
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Ben karnıyarık ,pilav, yayla çorbası yapıyorum.

Ama pilavı domatesli mi yoksa mantarlı mı yapsam kararsız kaldım.
Kızların mantarla arası limoni...

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2008, 15:47   #104
Ağaç Dostu
 
habibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-02-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 1,653
Galeri: 33
Buğulamayı ben de sevmem papatyam.
Balık ya tava olacak ya ızgara.
Mezgitin de havyarlısını seviyorum. Dışardan bakılınca havyarı var mı yok mu anlaşılmıyor malesef.
Turna mezgit de güzel. Fakat tadı balıktan çok tavuk gibi

habibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2008, 21:45   #105
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Mezgit aldığımda genelde fileto çıkarttırır ve tavada yaparım. Buf böreği gibi olur.
Benim favorim sırtı kalın lüferdir. Kıraçayı da çok severim.

Ama yarın Kuru fasulye pilav var menüde. Buyrun.....

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2008, 10:43   #106
Ağaç Dostu
 
papatyam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,608
Galeri: 1
Dün kurufasulye ve pilavı yapamadım, bu gün yapacağım inşallah.

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2011, 21:55   #107
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Bugün ne pişirelim?

Karar vermek başlamanın yarısıdır derler ya kesinlikle doğru. Eğer ne pişireceğimi biliyorsam kendimi yemeği de yapmış sayarım. Ama bilemediysem, mutfakta başı kesik tavuk gibi dolanırım.

Annemle, kardeşimle, arkadaşımla konuşurken hep sorarız birbirimize bugün ne pişirdin? Amaç birbirimizden fikir almak.

-Yalancı işkembe çorbası yaptım anne.
-Aa, çoktandır yapmadım, ben de yapayım yarına.

Eşime oğluma sorarım ne pişireyim, genellikle " sen bilirsin" derler. E, bilsem sorar mıyım, bari canınızın çektiği birşeyleri söyleyin .
Ben bugün şunları pişirdim;

Yoğurtlu ısırgan çorbası,
Fırında kıymalı karnıbahar,
Naneli arpa şehriye pilavı.
Bir gün önceden de bir kase zeytinyağlı kabak çentmesi vardı.

Yarına da yemeğim var. Öbür gün için sizden fikir alırım

Lütfen burada sadece liste yazın, tarifler için kullanmayalım

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2011, 23:07   #108
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-03-2009
Şehir: Konya /Çumra
Mesajlar: 786
Ne güzel bir konu hepimizin en önemli sıkıntılarından. Ben bugün domates çorbası,brokoli salatası,yaptım dünden de biraz karnıyarık ve pilav vardı.

Hatice Tarhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2011, 23:09   #109
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-02-2011
Şehir: ege
Mesajlar: 282
yoğurtlu makarna yanında soslu makarna ana yemek olarak fırında makarna

Selma_321 beğendi.
maybach Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2011, 00:10   #110
Ağaçsever
 
oznur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2011
Şehir: Kirsehir
Mesajlar: 80
Arrow

Iki kisi olmamiza ragmen hergun sasip kaliyorum ne pisirsem bugun diye,,,sozde rejimdeyim,yesen bi turlu yemesen bi turlu...nefhsime hakim olamiyorum kahretsin
Ben de

endonezya pilavi yaptim (pirinc bizim pirinc sadece sos endonezyalilarin) soya soslu,
yanindada salata.

Mine hanim zahmet olmazssa bana Firinda kiymali karnibaharnasil yaptiniz yazarmisiniz?

oznur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2011, 00:11   #111
Ağaçsever
 
oznur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2011
Şehir: Kirsehir
Mesajlar: 80
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maybach Mesajı Göster
yoğurtlu makarna yanında soslu makarna ana yemek olarak fırında makarna
makarnayi cok seviyosunuz sanirim

Selma_321 beğendi.
oznur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2011, 00:56   #112
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-02-2011
Şehir: ege
Mesajlar: 282
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oznur Mesajı Göster
makarnayi cok seviyosunuz sanirim
hakikaten en sevdiğim yemek oluyor her öğünde seve seve yiyorum

maybach Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2011, 11:58   #113
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oznur Mesajı Göster
...bana Firinda kiymali karnibaharnasil yaptiniz yazarmisiniz?
Karnabahar Graten

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2011, 18:16   #114
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Karnabaharı hiç çiğ çiğ yediniz mi? Sos ile nefis mi nefis oluyor.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2011, 18:21   #115
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Salataya doğrarım ama sosu bilmiyorum. Siz ne pişirdiniz bugün Sevgili Güler Hanım?

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2011, 18:56   #116
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Dün komşunun bahçesinden çok körpe nefis ıspanak topladık, evde de henüz folluktan aldığımız yumurtalar vardı hemen yumurtalı ıspanak kavurması yaptık.
Yanında bahçeden topladığımız taze marullardan ve soğanlardan karışık bir yeşil salata. Süt gibi taze sarmısaklar da cabasıydı.
Haşlama çorbamız da vardı.
(Hava güneşli olduğu için bahçede çalıştık, yemek hususunda biraz tembel takıldık)

Bugün yolda olduğumuz için Bursa yolu üzerinde Hacıbey'de İskender yedik.

Yarın, Süper Fresh bezelye, tereyağlı pirinç pilavı ve elma kompostosu olacak menüde.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2011, 19:03   #117
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Sevgili Mine Hanım " Karar vermek başlamanın yarısıdır derler ya kesinlikle doğru. Eğer ne pişireceğimi biliyorsam kendimi yemeği de yapmış sayarım. Ama bilemediysem, mutfakta başı kesik tavuk gibi dolanırım. " demişsiniz ya, çok doğru.

Evvelce bu konuya şöyle bir yol bulmuştum.
Mutfakta not aldığım bir not tahtası var. Aklınıza gelen, hangi yemeğin pişmesini istiyorsanız yazın diyordum.
Oğuz da oğlum da akıllarına estikçe yazıyorlardı, ben de sıraya koyarak yapmaya gayret ediyordum.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2011, 20:44   #118
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Güler Hanım bu fikre bayıldım. Yarından tezi yok dolaba not kağıdı asıyorum. Tabi başına da suistimal etmeden ne istiyorsanız yazın diye gülücüklü bir not da düşeceğime emin olun

Yarına ne yapacağımı belirlemeye çalışıyorum, pilavım kesinleşti yanına hoşaf yapacağım. Sizin elma kompostosundan esinlendim, kuru üzümüm var bolca, bir hoşaf yapayım.

Aslında Hatice Hanım' ın yaptığı gibi karnıyarık yapsam ne güzel olur ama el alır şimdi. Yarın onu yapamam. Bezelye güzel fikir. Donuk olursa ayıklama derdi de yok, doğru tencereye.

Bakalım, yarın yapınca yazarım

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2011, 21:43   #119
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-05-2007
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 4,833
Bizede ağzı sulanıp tüm bunları okumak düşer. Acıktım mı ne?

Ayseeeeel.

cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2011, 22:28   #120
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-02-2011
Şehir: Almanya
Mesajlar: 152
cok güzel bir köse olmus,artik menülerimizi burdan bakip hazirlariz
bende karnabaharin böregini yapiyorum,cok begeniyor cocuklar .....

arimayam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
menü, ne pişirsem


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024