22-11-2008, 18:58 | #91 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizin brokolileriniz ürün mü verdi? Benimkiler daha yeşil yapraklardan ibaret, brokolinin ancak sarmasını (yapraklarından)yapabiliyorum |
|
25-11-2008, 16:04 | #94 |
Ağaç Dostu
|
Ben de bu akşam eğer eve geç kalmazsam lazanya yapmayı planlıyorum. Dün akşamdan küçük beyin özel siparişi. Garfield'ı seyrettiğinden beri ne zaman lazanya pişirsem ''Lazanya, gerçek aşkım'' diye sofraya oturuyor. Ama Garfield ne kadar tombulsa bizimki bir o kadar kürdan İç malzemesini hazırlamak az biraz vakit alsa da, aslında oldukça pratik bir yemek olduğu söylenebilir. Bir keresinde evdeki karidesi değerlendirmek için karidesli lazanya yapmıştım. İnanılmaz güzel olmuştu. Denemenizi tavsiye ederim. |
26-11-2008, 16:07 | #95 |
Ağaç Dostu
|
Bir an önce çıkış vakti gelse de eve gitsem kıymalı lahana dolması yapacağım misafirim de gelecek. 18:10 da servis hareket ediyor inşallah trafik yoktur, yoksa 18:30 gibi evdeyim 19:00 a kara dolma içini hazırlar lahanayı haşlarım yarım saat te sarsam pişene kadar da salatamı ve mercimek çorbamı yaparım 20:30 civarında da sofram hazır olur (inşallah) |
27-11-2008, 17:36 | #96 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-10-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 322
|
Ben de bu akşam için elbasan tava, yayla çorbası ve bademli pilav yapıyorum. Tatlı olarak da balkabağı tatlısı.. Herkesi beklerim |
04-12-2008, 14:19 | #102 |
Ağaç Dostu
|
Süper olur Güler Hanım Habibe Ablacığım, mezgiti çok severim dün eşimle balıkçıya gittik ne alalım ne alalım diye yaklaşık yarım saat kadar konuştuk en sonunda hamsi aldık eşim buğlama yaptı kendine bende tava (buğlamayı hiç sevmiyorum işin garibi tadını da bilmiyorum :P) |
04-12-2008, 15:47 | #104 |
Ağaç Dostu
|
Buğulamayı ben de sevmem papatyam. Balık ya tava olacak ya ızgara. Mezgitin de havyarlısını seviyorum. Dışardan bakılınca havyarı var mı yok mu anlaşılmıyor malesef. Turna mezgit de güzel. Fakat tadı balıktan çok tavuk gibi |
04-12-2008, 21:45 | #105 |
Moderatör
|
Mezgit aldığımda genelde fileto çıkarttırır ve tavada yaparım. Buf böreği gibi olur. Benim favorim sırtı kalın lüferdir. Kıraçayı da çok severim. Ama yarın Kuru fasulye pilav var menüde. Buyrun..... |
07-04-2011, 21:55 | #107 |
agaclar.net
|
Bugün ne pişirelim?
Karar vermek başlamanın yarısıdır derler ya kesinlikle doğru. Eğer ne pişireceğimi biliyorsam kendimi yemeği de yapmış sayarım. Ama bilemediysem, mutfakta başı kesik tavuk gibi dolanırım. Annemle, kardeşimle, arkadaşımla konuşurken hep sorarız birbirimize bugün ne pişirdin? Amaç birbirimizden fikir almak. -Yalancı işkembe çorbası yaptım anne. -Aa, çoktandır yapmadım, ben de yapayım yarına. Eşime oğluma sorarım ne pişireyim, genellikle " sen bilirsin" derler. E, bilsem sorar mıyım, bari canınızın çektiği birşeyleri söyleyin . Ben bugün şunları pişirdim; Yoğurtlu ısırgan çorbası, Fırında kıymalı karnıbahar, Naneli arpa şehriye pilavı. Bir gün önceden de bir kase zeytinyağlı kabak çentmesi vardı. Yarına da yemeğim var. Öbür gün için sizden fikir alırım Lütfen burada sadece liste yazın, tarifler için kullanmayalım |
07-04-2011, 23:07 | #108 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
Şehir: Konya /Çumra
Mesajlar: 786
|
Ne güzel bir konu hepimizin en önemli sıkıntılarından. Ben bugün domates çorbası,brokoli salatası,yaptım dünden de biraz karnıyarık ve pilav vardı. |
07-04-2011, 23:09 | #109 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2011
Şehir: ege
Mesajlar: 282
|
yoğurtlu makarna yanında soslu makarna ana yemek olarak fırında makarna |
08-04-2011, 00:10 | #110 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-03-2011
Şehir: Kirsehir
Mesajlar: 80
|
Iki kisi olmamiza ragmen hergun sasip kaliyorum ne pisirsem bugun diye,,,sozde rejimdeyim,yesen bi turlu yemesen bi turlu...nefhsime hakim olamiyorum kahretsin Ben de endonezya pilavi yaptim (pirinc bizim pirinc sadece sos endonezyalilarin) soya soslu, yanindada salata. Mine hanim zahmet olmazssa bana Firinda kiymali karnibaharnasil yaptiniz yazarmisiniz? |
08-04-2011, 00:11 | #111 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-03-2011
Şehir: Kirsehir
Mesajlar: 80
|
makarnayi cok seviyosunuz sanirim |
08-04-2011, 00:56 | #112 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2011
Şehir: ege
Mesajlar: 282
|
hakikaten en sevdiğim yemek oluyor her öğünde seve seve yiyorum |
08-04-2011, 11:58 | #113 |
agaclar.net
|
|
08-04-2011, 18:56 | #116 |
Moderatör
|
Dün komşunun bahçesinden çok körpe nefis ıspanak topladık, evde de henüz folluktan aldığımız yumurtalar vardı hemen yumurtalı ıspanak kavurması yaptık. Yanında bahçeden topladığımız taze marullardan ve soğanlardan karışık bir yeşil salata. Süt gibi taze sarmısaklar da cabasıydı. Haşlama çorbamız da vardı. (Hava güneşli olduğu için bahçede çalıştık, yemek hususunda biraz tembel takıldık) Bugün yolda olduğumuz için Bursa yolu üzerinde Hacıbey'de İskender yedik. Yarın, Süper Fresh bezelye, tereyağlı pirinç pilavı ve elma kompostosu olacak menüde. |
08-04-2011, 19:03 | #117 |
Moderatör
|
Sevgili Mine Hanım " Karar vermek başlamanın yarısıdır derler ya kesinlikle doğru. Eğer ne pişireceğimi biliyorsam kendimi yemeği de yapmış sayarım. Ama bilemediysem, mutfakta başı kesik tavuk gibi dolanırım. " demişsiniz ya, çok doğru. Evvelce bu konuya şöyle bir yol bulmuştum. Mutfakta not aldığım bir not tahtası var. Aklınıza gelen, hangi yemeğin pişmesini istiyorsanız yazın diyordum. Oğuz da oğlum da akıllarına estikçe yazıyorlardı, ben de sıraya koyarak yapmaya gayret ediyordum. |
08-04-2011, 20:44 | #118 |
agaclar.net
|
Güler Hanım bu fikre bayıldım. Yarından tezi yok dolaba not kağıdı asıyorum. Tabi başına da suistimal etmeden ne istiyorsanız yazın diye gülücüklü bir not da düşeceğime emin olun Yarına ne yapacağımı belirlemeye çalışıyorum, pilavım kesinleşti yanına hoşaf yapacağım. Sizin elma kompostosundan esinlendim, kuru üzümüm var bolca, bir hoşaf yapayım. Aslında Hatice Hanım' ın yaptığı gibi karnıyarık yapsam ne güzel olur ama el alır şimdi. Yarın onu yapamam. Bezelye güzel fikir. Donuk olursa ayıklama derdi de yok, doğru tencereye. Bakalım, yarın yapınca yazarım |
08-04-2011, 21:43 | #119 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2007
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 4,833
|
Bizede ağzı sulanıp tüm bunları okumak düşer. Acıktım mı ne? Ayseeeeel. |
08-04-2011, 22:28 | #120 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
Şehir: Almanya
Mesajlar: 152
|
cok güzel bir köse olmus,artik menülerimizi burdan bakip hazirlariz bende karnabaharin böregini yapiyorum,cok begeniyor cocuklar ..... |
Etiketler |
menü, ne pişirsem |
|
|