![]() |
Elfogi, kesinlikle üzerine düşmeyeceksin ben deli oluyordum ne olur bir yaprak verdiğini görsem diye her gün gittim geldim baktım ıı hiç ilerleme yok siliyorum suluyorum neler yaptım gübre koydum besin verdim (başka şeyler de denedim) en sonunda ilgilenmemeye karar verdim eee fazla naz hakikatten de aşık usandırıyor ve her yerinden yaprak fışkırmaya ve boy atmaya başladı :) ;)
|
Alıntı:
_ |
Evet Devam Hoyadag :)
|
5 Eklenti(ler)
Tatile gittiğim dedemlerin köyünden dedemin mum çiçeğinin fotoğraflarını getirdim.
Ama fotoğraf çekmeyi beceremedim gibi. |
Sevgili caploonba gerçekten çok güzelmiş, maşşallah diyelim. İnsan bir iki tane çelik alırdı yahu ;)
|
Aldım ama ananeme verdim.
|
:eek: :eek:
Caploonba, maşallah maşallah, ben 10 tane çiçek sayabildim. Bir kez daha gördüğümüz üzere saksı küçük, sadece ışık alıyor yani güneş yok. Caploonba bakım şartları konusunda bizi bilgilendirir misin? |
:D
Ben epey güldüm. Allahda seni güldürsün :) Alıntı:
|
Evet
Evet Memet 3 hafta önce yürümeye başladı. Yarın Bir yaşını dolduyor.
Alıntı:
|
Bu arada şunada değinmek istiyorum. Yine bu siteden edindiğim bilgilere dayanarak tabi. Çiçekli bitkiler az sulandığında daha çok çiçek açıyor. Doğası gereği çiçek az beslendiğinde hayatını idame edebilmek için tohum üretimini hızlandırıyor. Çiçekli bitkilerde bu Çiçek açması demek.
Benim için ilğinç olduğu kadarda tabiatı anlamadığımın önemli bir kanıtı olmuştu. Ben tam tersi olduğunu düşünmüştüm hep..... |
Bir hoya doğal ortamında nasıl olurmuş görmek isteyenler.
Lütfen Buraya buyurun. Yazıda adı geçen siteye de uğramanızı tavsiye ederim. Hoya bulamayacak olsanız da harika fotoğraflar var. Özellikle makro fotoğrafları kesinlikle görmelisiniz. Bayılacaksınız. |
Arkadaşlar, bu İngilizler hakikaten ilginç adamlar.
Newcastle'da eğer arka bahçenizde bir hoya carnosa büyütüyorsanız dikkatli olun, çünkü bu bitki yasaklı. Buranın doğal bitki örtüsüne zararlı imiş. İstila tehlikesinden bile sözediyor. Şimdi sıkı durun: Bu rezil istiladan korunma için şiddetle önerdikleri çözüm ya bitkinin evden uzaklaştırılması **** çiçekleri keserek olası tohum yayılmasının önüne geçilmesi. İnanmadınız değil mi? Öyleyse Buraya buyurun. Allah akıl, fikir versin. |
Hoyadag, http://www.asianflora.com'da hoya resimlerini bulamadım?
|
Alıntı:
Benim görmenizi istediğim fotoğraf, linke tıkladığınızda ilk açılan yazı sayfasına arka plan olarak konmuş. Pek net olmasa da harika görünüyor, ağacın üstünden salkım saçak hoya linearis sallanıyor ve yüzlerce çiçek. |
Alıntı:
Ben de okuduklarımdan anladığım kadarı ile günde 10 kere Hoyamın dibine gidip de yeni yaprak çıkartıyor mu? Acaba hava iyi mi onun için? Işık yeterli mi? Su versem mi acaba, çok mu susuz kaldı. Bu yaprak nasıl, durumu ne vaziyette demeyeceğim artık anlaşılan. Ama hiçbir kımıltı yok ki :( Neyse sabretmek gerek sanırım... |
Alıntı:
Selamlar.. |
Alıntı:
Selamlar.. |
Alıntı:
(Müracaat 1650 no'lu mesaj) |
Alıntı:
Anneleri de iki çiçek açtıydı, şimdi iki tane daha açmış. Kaliteli çekmiyor fotoğraf makinem, resimlerini çekip gösteremiyorum :) serder ve adabayrakoglu; sizin fotoğraf makinesi markaları ne? Bu hoya resimlerini gördükçe, makinemi yenilemeye iyice karar verdim.. Selamlar.. |
Cezzar :) unutmazsam yarın fotoğraf eklerim :)) şimdilik iyi , yeni sürgünleri var biraz da boyu uzadı ;)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Hoyadag, bir daha okudum cümlenizi ben yanlış anlamışım.:o
Caploonba, kendi haline bırakıp gözünün içine bakmamak farz oldu.;) |
Evet:D
|
1 Eklenti(ler)
Çarpı (x) işareti olanlar yeni yaprak yuvarlak içindekiler ise yeni sürgünler,
saksılarda ikişer kök var, Cezzar sol taraf arka kısımdaki senden aldığım çelik :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bir yerlere değip te yapraklar zarar görmesin diye koydum o çubukları :)
|
Papatyam maşallah.
Bende ki çelik toprakta yapamadı, suya koydum tekrar ama durumu pek iç açıcı değil.:( O üzerindedi minicik filizimsiler de karardı.:( |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025