![]() |
Alıntı:
bu sayfada sol kısımda derginin içindekiler kısmına bastığınızda pdf formatında dergiyi okuyabilirsiniz.Ayrıca yazıyı pdf formatında kaydetebiliyorsunuz. |
Alıntı:
|
Bu bitkiden edinmek mümkün mü acaba? Çeliğini ya da tohumunu yollayan birileri vardır umarım.
Ayrıca üstte bahsi geçen derginin adı ne merak ettim. Yollayan olacaksa ayrıntılı bilgiyi veren dergiyi de kaçırmamak gerek. |
Sevgili Difference, az evvel bir üyemizle mumçiçeği hakkında özelden yazıştık. Yazdıklarımla, sizin bu mesajınızı gaipten okumuşum hissine kapılıverdim:p :D
|
Benim mumçiçeğide yavaş yavaş bir hazırlık içine girdi.
Umarım biraz hızlı olur korkuyorum başına birşey gelirde çiçekleri açamaz diye. Tomurcukları en yakın zamanda ekliyeceğim. |
Alıntı:
http://www.agaclar.net/dergi/ |
Sevgili arkadaşlar.
Hoya Padagensis-Hoya diversfolia şu anda merhaba demeye başladılar:D Yaşadığım ev kaloriferli o yüzden nem ortamı biraz zayıf.Sanırım kayıpların sebebini buldum. Dergiyi okuyunca kesin sonuca vardım.Kalan üç türe sera ortamı oluşturdum.Birine buzdolabı poşeti geçirdim.Her akşam fıs fıs şeklinde su püskürtüyorum.Birinede 5 lt su kabını alt gövdeden kesip üstüne yerleştirdim.Aynı şekilde ona da her akşam su püskürtüyorum.Büyüme hızlandı.Olumlu tepki verdiler.Çok şükür şeytan kulağına kuşun :D sorun yok gibi.Sanırım artık fire vermem:DOhhhh beeee. |
Fazla nemde mantar sorunu olabiliyor, ara sıra havalandırın ,sık gözlem yapın.(torfun üstü veya yapraklarda beyaz küfümsü belirti olursa dikkat)
Ben Hollanda'dan gelen çeliklere 8 lt.lik pet şişeden 2 katlı sera yapmıştım, bir kere de koruma amaçlı captan uyguladım. |
Teşekkür ederim.Arada havalandırırım.
|
Malum uzun ve çetin bir kış geçirdik. Kaloriferli evlerin ortak sorunu olan, ortamdaki nem oranı düşüklüğü, başta mumlar olmak üzere diğer bitkilerimi de biraz olumsuz etkiledi. Hele orkidelerim, çiçek tomurcukları verip verip düşürdüler. Çareyi nem cihazı almakta buldum. Mumlar mutlu, orkideler açtı, ben mutluyum:)
|
Ne güzel .:)
Nem gerçekten çok önemli .Yeni operasyonda herkes başarılı olacaktır. |
http://img.fotoambar.com/img/0/bfda0...730771436f.jpg
Bunu suda köklendirmiştim.Ağustos da toprağa koydum yeni yeni yaprak vermeye başladı. Yavaş yavaş hareketlilik başladı. |
Bu mum çiçeğini arkadaşıma vermiştim epey bir zaman sonra yanına gittiğimde çok kötü bir manzarayla karşılaşmıştım.
bitkinin kabını ağzına kadar suyla doldurmuş ve alt tabağındaki su yosun tutmuştu. Ama gerçekten hayret verici bir şey tomurcuk vermişti ve mutluydu arkadaşımdan aldım evde ben daha iyi bakıyım derken rezil ettim. Sağ tarafa doğru uzarken güneş alan kısma başını götürdüm bu olaydan epey rahatsız eski yönüne bırakacağım bugün. |
Bu mum çiçeğimin yeride kuzey doğu tarafına bakıyor.
Bunuda suda köklendirmiştim. Fakat epey bir durdu kıpırdamadı. Şimdi çok mutlu buda tomurcuk verdi hemde dün. Bu ayki dergide su da köklendirmeyle alakalı bilgi verilmişti cevabım oldu. |
Maşallah siz aşmışsınız artık.Çiçek açmış halinide bekleriz.:)
|
İnşaallah oğuzhan bey;
3 farklı toprakta deneme yaptım 1. saksının dibine gübre koydum üstüne toprak koydum(bahçe toprağı)[tomucuklu olan] 2. torflu toprak 3. kuruduğunda taş olan toprak Yeni olan dışında hepsi tomurcuk verdi Torflu olan sanırım 2 aydır tomurcuk halinde tomurcuklar gelişmiyor donmuş gibi duruyorlar. 3.saksım Kuruduğunda taş gibi oluyor toprağı bundan epey rahatsız oluyor çiçeğim bende suyu diğerlerine göre daha az zamanda veriyorum. |
2 Eklenti(ler)
Benim de artık bir mum çiçeğim var yaşasın:) Bugün Eminönü'nde çiçek pazarına uğradım. Alımlı rengarenk çiçeklerin arasında yeri kalmamış arka sıralarda bir kenara atılmış mum çiçeklerini görünce çok sevindim. Fiyatları da oldukça makuldu. Satıcı mum çiçeklerine talep olmadığından yakınıyordu ve 5 ytl den aldım mum çiçeğimi:) ancak carnosa değil gibi geldi bana ne dersiniz?
|
Huzunperest, yaprak detayını daha yakından fotoğraflarsanız, fikir yürütmemiz daha kolay olacaktır.
|
2 Eklenti(ler)
Yaprak detayı aşağıdaki gibi Penelophe. İlginiz için teşekkürler.
|
Mum değil,
AESCHYNANTHUS radicans. |
Teşekkür ederim Mucip bey. Ben de mum çiçeği sanıp sevinmiştim:) öğrenecegim yavaş yavaş
|
mum çiçeğinin kaybolmaya yüz tuttuğunu öğreneli beri (2 haftadır) onu bulmak için uğraşıyordum, bugün sokakta, bir evin camında görünce zıpladım durdum,istermiyim isterim, ev sahibi tatlı hanım hiç de yadırgamadı, bir çelik verdi! :) güzelim mum çiçeğinin hiç bu dünyadan gitmesine izin verir miyim? elimizden geleni yapmaz mıyız değil mi?
|
Benim mum çiçeğinden elde ettiğim yeni çeliklerde kırmızı hoş benekli yapraklı oldular.
Acaba bu normal mi? Hoya cornosa olmuyabilir mi? Hoya cornosa tricolor olabilir mi? |
Some at, fotoğraf ekleyin lütfen, umarım değildir ama benim çeliklerimde kırmızı benekler başladığında çeliklerimi kaybetmiştim..
|
1 Eklenti(ler)
Fotoğraf olayı netleştirecektir. Carnosa tricolor, kırmızı değil pembe benekli.
|
1 Eklenti(ler)
Aslında bu benek sözcüğünden ne anladığımıza bağlı biraz da.:rolleyes:
Benek: 1 . Herhangi bir şey üzerindeki ufak leke, nokta, puan: "Burunlar koyu renkte beneklerle kaplıdır."- S. Birsel. Kaynak Dolayısıyla ben tricolor'da benek göremiyorum.:) Alttaki fotoğraf, üzerinde kırmızı benekler oluştuktan sonra kaybettiğim Hoya Verticillata'e ait. Eklenti 32048 |
2 Eklenti(ler)
Bu lekelerden benim 1 seneye yakın zamandır baktığım Hoya Cornosa'nın birkaç yaprağında da oluşmuştu ama sonra devam etmedi çok şükür. Güneş gören bir yerde değildi, sulama haftada bir toprak kurudukça yapıyordum. Neden olduğunu anlamamıştım. Belki şehir değişikliğinden kaynaklanan bir sorun olabilir.:mad:
|
Fotoğrafları yarın yükleyeceğim.
İlkin hanımın'kini güneş yanığı diye biliyorum. Benim bitki sadece sabah güneşi alıyor ve gayet mutlu büyük yapraklar açıyor nokta değilde orta gövdeye yayılmış açık hoş bir kırmızı :D |
http://img.fotoambar.com/img/0/ecfd4...1c8fcdd96c.jpg
Az kaldı açmak üzere :D bu çelik aldığım ana mum çiçeği güney doğu tarafında olan |
Bizim mum çiçeklemiz açıyor. En az 20 çiçek açacak bu sefer :))) darısı açmamış olanların başına...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025