![]() |
1 Eklenti(ler)
Hoyam sonunda uyanıyor filiz vermiş cok sevindim:p
|
2 Eklenti(ler)
Bu akşam eve geldiğimde, balkondaki hoyamın rüzgardan devrilmiş olduğunu gördüm. 2 uzun sürgününden birisi 1-2 göz geriden kırılmıştı. Çok üzüldüm. Balkon malkon sevdasından cayıp onu eski yerine pencere önüne aldım. Şimdilik geceleri 10-15 C'lerde seyrediyor, bu da hoya için serin sayılır. Normalde 20-30 C'leri sevdiğini okumuştum burada. Sanırım yaz boyu içeride tutacağım pencere önünde. Bir arkadaşımın anneannesinin varmış her yıl açarmış pencere önünde, 10 yıllık bitkiymiş. Bizimkisi daha 2 yaşında..
Aşağıda resimleri var. Bu kış çok uzadı pencere önünde. Onu 4-5 yapraklı haldeyken mumçiçeği kardeşliği sayesinde edinmiştim:) bana gönderen bitki dostuna tekrar çok teşekkürler. kuzucuk boy attı kocaman oldu (sanki evlatlarımızdan bahseder gibiyiz değil mi?) ;) |
Benim mum çiçeğimin dallarında küçük kahverengi kabarcıklar var.Görünümleri böcek gibi ama böcek değil.Kopardığınızda çıtırdayarak parçalanıyor ve içinden un gibi bir madde çıkıyor.
Bu bir zararlı mıdır? Bu sorunu nasıl çözerim? 4 yıllık bir bitki ve hiç açmadı.Oysa açması için tüm şartlar mevcut. Bilgisi olan arkadaşlardan öğrenmek isterim.Teşekkürler... |
Mum Çiçeğim
1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar
İlk defa mum çiçeği yetiştiriyorum. Çeliğimi köklenmesi için suya koymuştum. İki tane tomurcuk verdi. Kökleride yeni yeni çıkmaya başladı. Çiçeğin yetiştirilmesi ile ilgili bilgim yok. Daha önceki sayfalarıda okuyamadım malesef. Bana şimdi ne yapmam gerektiğini söylerseniz memnun olurum. Saksıya alayım mı? Nasıl bir ortamı sever? Şimdiden teşekkürler. |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
merhaba, bugün sabah çiçeğimin açan tomurcuklarını saydım 11 adetti. Bugün itibari ile 11 adet açmış salkımım var ama geriden bir 5-10 tane daha var açacak. Özellikle akşamları inanılmaz kokuyor, oda parfümüne falan ihtiyac yok yani. Sabaha kadar evin içi mis gibi sonra öğle saatlarinde koku gidiyor ve akşam tekrar başlıyor. İlk açan çiçek birer birer çiçeklerini dökmeye başladı. Bu aralar evde ve bahçede müthiş bir yarış var mum çiçeğim ve hanımelim arasında kim daha çok kokuyor yarışı :D
|
Alıntı:
Tarifinizden mum çiçeğinizdeki kabarcıkların kabuklu bit olduğunu düşünüyorum. Ev yapımı ilaçlar bölümünde zararlı ile mücadelede etkili tarifler bulabilirsiniz. |
Ters açı :)
4 Eklenti(ler)
Korkarak yerini değiştirip, bol aydınlık, hatta perde arasından biraz güneşte alan bir yere koyduğumdan beri daha güzel geliştiğini farkettiğim carnosa...
Bugünlerde muhteşem kokusuyla ve az da olsa (7 adet) çiçekleriyle beni mest ediyor:) |
Sayın drgagonfly ve kartol,
Carnosalarınız ve çekimler çok çok güzel, kutluyorum ellerinize sağlık. Bitkileriniz oldukca gelişmiş , kaç yaşındalar acaba? |
Alıntı:
Benim carnosam 6-7 senelik. İlk defa geçen sene çiçek açtı. Bu kadar geç açmasının sebebi bence; saksısının büyüklüğü ve kuzey penceresi kenarında loş ışıkta bulunmasıydı. Şimdi ise, güney penceresi kenarında, bol aydınlık, perde aralığından güneş ışığı da alır vaziyette. Ve sanırım yeni yerinde daha mutlu:) |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Maşallah sizinki de kısa sürede çok güzel gelişmiş. Sanırım pencere önünde olmasının da faydası var bunda. Benimki pencere önünde değil de yanında duruyor. Kokusu muhteşem ötesi:) Pencere kenarındaysa ve pencereyi akşam üzeri veya gece hafif aralarsanız, o mis gibi koku tüm evinize yayılır:) Darısı tüm çiçek bekleyenlerin ve kokusunu merak edenlerin başına. |
Maşallah çiçekleriniz harika. Ben mum çiçeği ile eski iş yerimde tanıştım. Yaklaşık 4 metre uzamıştı, aynı anda 25-30 çiçeği olurdu üzerinde. Evime geçen hafta aldım, yaklaşık yarım metre. Şu an cam balkonda duruyor, keyfi yerinde. Eşim evde sarmaşık türü çiçek istemiyor, acaba Ankara'da kışı cam balkonda geçirebilir mi? Geceleri hava -10'lara düşüyor, cam balkonda en fazla 0 dereceye düşer diye tahmin ediyorum. Mum çiçeği bu sıcaklıklara dayanır mı dersiniz?
|
5 Eklenti(ler)
merhabalar
sevgili missmenas'dan edindiğim hoyalarım nihayet minik yapraklar verdi.Yapraklar vermeye başladı hava değişimini atlattı diye düşünüyorum.bir kaç gün sonra sayın doğal bahçeden aldıklarımdan karışım yapıp saksı yenilemeyi düşünüyorum ters giden bişeyler yoktur inşallah çünkü resimdeki bogorun üst kısmında kuruma oldu kesmelimiyim bilemedim o yüzden ellemedim şimdiden teşekkürler |
Sevgili Firuzan hanım,
sürgünler bazen zarar görebiliyor maalesef. Sürgünün tam kuruyan yerinden kesebilirsiniz ve saksılarınız biraz susuz gözüküyor. Anlamadığım olay neden Sizde 2 tane bogor var:o Hoya lacunosa nız nerde? Sizin 3 tane hoyanız bella, bogor ve lacunosaydı, yanlışmı göndermişim yoksa:( Yanlışsa bunu telafi edelim lütfen ve de özür diliyorum. En kısa sürede saksılarını büyütmeniz lazım. Güzel geçirgen bir karışım yapmalısınız. Doğalbahçede gerekli bütün malzemeler var zaten. |
sevgili missmenas,
şimdi ben doğal bahçeden cocopeat,vermikülit,ithal torf,ponza,orkide harcı,hümik asit aldım 1 lt saksıya fincanı ölçü yaparak altı çizgili olanlardan ve normal topraktan karışım yapmayı düşünüyorum sizce doğrumuyum ? teşekkürler |
Ben göz kararıylen harç hazırlıyorum. plastik kürekle kocaman çamaşır leğenine hazırlıyorum toprağı. Çiçekler için kullanılan plastik kürekle kullandığım oran şöyle
en aza indirgersem ölçüyü. 2 ölçü torf 2 ölçü cocopeat 1 ölçü perlit 1 ölçü vermikulit 1 ölçü orkide harcı yarımşar ölçü yanmış keçi koyun gübresi, pomza taşı(yerine volkanik cruf kullanıyorum) ve derekumu, fıstıkçamı kabuğu. Bu harcı karıştırırken bakıyorum oranda az gelen birşey varsa ilave yapıyorum. Karışım harcı biraz nemlendirip 1 gün bekletiyorum. Ertesi günü Size kolay gelsin diyorum.:p Yapılan hatanın telafisi kolaydır, tüm masraflar bana ait olarak bir tane lacunosanız gönderilecek yanındada af dileyerek başka bir hoyayla yola çıkacak. Hoya lacunosayı da çiçek sapı üstünde göndereceğim. Tekrardan çok özür diliyorum. hoya bogor uda 2 sinide aynı saksıya dikmenizi tavsiye ederim. Bu arada bir hata da, bana yaptığı gönderimlerde olsa diyen Arkadaşlarımı duyar gibi oluyorum:D |
lütfen yardım
4 Eklenti(ler)
merhaba arkadaslar küçüklüğümden beri mum çiçeğinin kokuları içinde büyüdüm, büyüyüncede bi çelik alıp kendim bakmaya başladım (5 senedir bakıyorum :)
gel gelelim kendi beceriksizliğimden olsa gerek bırak açmasını geçtim, yaprakları dalları bile sağlıklı değil. yapılmaması gereken ne varsa yapmışım(bu sitenin sayesinde öğrendim) benim sorunum şuki; sık sık yer değiştirmemden olsa gerek, sürgünlerin uçları susuz buruşuk sanki kendinden geçmiş gibi duruyor. Ne yaprak cıkarıyor nede uzuyor. uçlarından yaprak olan yerlerinden budamalımıyım ??? |
Sayın kaktüssevdası,
Uç yapraklardaki buruşma ve kuruma bitkinin yeterince besin, su alamadığını söylüyor. Bu durum kök çürümesinde ya da toprağın nem tutma özelliğini yitirdiğinde ortaya çıkıyor. Dikkatli bir çekilde saksıdan çıkarmanızı ve kökleri kontrol etmenizi öneririm. Kökler sağlamsa, eski toprağı kökleri zedelemeden mümkün olduğunca alıp, yeni toprak ilavesi ile dikebilirsiniz. Kökler tamamen çürümüşse çelik alıp , yeniden başlamak dışında bir çözüm var mı bilmiyorum. Sizin mum çiçeğinizde kök çürümesi olduğunu sanmıyorum, son derece sağlıklı duruyor. Toprak değişimiyle toparlanacaktır. |
Çok önceden vardı mum çiçeğim, yıllarca çiçeğinin kokusu hiç gitmedi burnumdan..
Uzun arayışlardan sonra 3 sene önce gene sahip oldum bu güzelliğe. Geçen sene kök çürümesinden nerdeyse kaybediyordum, üst dallarından kesip yeniden tutturdum. Hem iki saksım var artık. Biri kapalı balkonda, diğeri salonda duruyor. Heyecanla çiçek açmalarını bekliyorum, bakalım ne zaman görmek kısmet olacak. http://www.yukleresim.com/images/725...2563306439.jpg http://www.yukleresim.com/images/229...0037344404.jpg |
1 Eklenti(ler)
Bu nankör bitler tam çiçeklenme döneminde orada kalabileceklerini sanıyorlar.
|
1 Eklenti(ler)
Çiçekler açmaya başladı
|
Alıntı:
çiçekleriniz çok güzel inşallah en kısa sürede çiçek açarlar. bende 2-3 hafta önce mum çiçeği aldım, şu an kapalı balkonda duruyor ve çok mutlu. acaba mum çiçeği Ankara'da kış mevsimini kapalı balkonda geçirebilir mi? daha önce de sordum ama yanıt alamadım. siz de çiçeğinizi kapalı balkona koymuşsunuz, yeni mi koydunuz yoksa kışı balkonda geçirdi mi acaba? teşekkürler.. |
Sayın simran iki saksımda içerdeydi, 2 ay filan oldu birini kapalı balkona alalı.
Hangisini önce çiçek açarsa diğerini onun yanına koyarım düşüncesiyle böyle yapmıştım. Kapalı balkonum salona açılıyor ve bu kış ben balkon kapısını hiç kapatmadım, böyle oluncada kışında rahatlıkla balkonda kalabileceğini düşünüyorum. Ama balkon kapısı kapalı olursa Ankara gibi kışı sert geçen bir ilde mum çiçeğinin zarar göreceğini zannediyorum. |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Missmenas'ın gönderdiği mum çiçeklerim elime ulaştı.
Sırasıyla Obscura, Kerri ve Pubicalyx. |
Alıntı:
bu kadar hızlı bir şekilde ulaşması hem sevindirici hem şaşırtıcı. Özel kargo olayını tercih etmenizin avantajı bence bu olsa gerekli. hoyalarınız sağlıklı bir şekilde ulaştığına göre, bun dan sonrası Size sabır gerekiyor, hoya sahibi olmanın en büyük özelliği sanki bu olsa gerekli.;) Toprak karışımınız gerekeni zaten mevcut, geriye sadece düzenli sulama kalıyor. Hoyalarınıza bol çiçek açmasını dilerken gönlünüzü şenlendirsin çiçekleriylen. |
Tek yaprak kökleniyor fakat sürgün vermesi için mucize gerekiyor;) Siz bu gidişlen bol bol çelik alırsınız bence:D Başarılar dilierim...
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Nektar damlamaya başlamış.
|
Maşallah pek güzeller. Bitkiniz kaç yıllık, toprağına özel bir karışım uyguladınız mı ve acaba gübre veriyor musunuz? Benim hoyayı açtırmaya azmettim de.:D
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025