![]() |
Nuran hanım,
acaba resim eklemeniz münkünmü? birde ne tür bir işlemlerden geçirdiniz çeliklerinizi ekerken toprak karışımınız falan nasıl yaptınız? Biraz fazla bilgi verebilirseniz resimlerle destekleyen belki yardımcı olabilirdik. Üzüldüm doğrusu hepsindedemi sararma başladı? |
Değerli arkadaşlar mum çiçekleriniz açmıyorsa ilk sayfadaki bilgilere bakmanızı öneririm. Benim 3 ay evvel annemdem aldığım çeliğim şimdilerde 75cm civarında boya sahip. Bir aksilik olmaz inşallah bu üç veya dört ay sonra açmasını bekliyorum. Durumdan haber veririm.
|
herkeze meraba arkadaşlar. lütfen bana yardım edin. internetten mum çiçeği sipariş ettim. bugün geldi. çok kötü durumda idi. soğuktan bütün yaprakları donmuş. onu kurtarabilirmiyim. çok üzüldüm. inşallah ölmez. tekrar yeşillenir...
|
nihann hanım çelik mi aldınız internetten yoksa köklü çiçek mi? Bir de fotoğraf eklerseniz daha rahat cevaplanabilir sanırım sorunuz.
|
köklü çiçek almıştım. nasıl fotoğraf komulduğunu bilmiyorum. daha yeniyim burda. anlatırsanız nasıl fotoğraf eklendiğini bende ekleyebilirim. teşekkürler..
|
3 Eklenti(ler)
bu mum çiçeğimin
|
2 Eklenti(ler)
buda köklerden biri söktüm. üst dalını ve yapraklarını kesip tekrar diktim. inşallah yaşar.
|
Beklediğimden daha kötü gördüm Nihan Hanım, umarım canlanır.. Pet şişeyle sera yapın. Kestiğiniz üst dalı da toprağın üzerine yatırırsanız bir umut o da köklenebiilir.
|
evet çok kötü. çok üzüldüm. diğer iki köküde kessem ve aynı şekilde diksem olurmu acaba. **** bütün yaprakları kessem bi faydası olurmu sizce.
|
don olduğunu söyledim. tülle kapladık bişey olmaz dediler. kargo geldiğinde daha kargoyu açmadan aradım, nerdeyse beraber açtık. hasarı karşılayıp tekrar göndericekler. tabii mart ayının sonuna doğru. inşallah onda bi problem olmaz. ilginiz için çok teşekkür ederim.
|
Bence Nisan Mayıs gibi göndermelerini isteyin. Tekrar riske atmayın.
|
KAr seyreden hoya
1 Eklenti(ler)
Hoyamı Ankara geceleri -7 C'leri görmeye başlamadan odaya aldım. Yazın yarı gölgeli balkonu çok sevmişti. Şu an perde ardında boy atmakla meşgul. Hatta artık neye saracağımı şaşırdım. 3 dalı var üçünü de aynı bambuya sardım. Ama 3 günde boyunu geçti. Şu an aşağı sarkıyor.
|
mum çiçeğni bu aylarda dikebilirmiyiz
|
mum ççeğm epey oldu çelk olarak diktim ışık görüyor fakat halen diktiğm gb büyümüyor neden olablr
|
Alıntı:
|
mum ççeğinin çeliğ kalınmı olmalı bu ayda dkebilirmiyim çelği suda bekletmem gerekrm
|
1 Eklenti(ler)
Sayın Serdağ ben hoya yı sardırmak için şöyle bir aparat yaptım tavsiye ederim.
|
1 Eklenti(ler)
Ve böyle bir şey iki fotoğrafı aynı anda yükleyemedim.
|
arkadaşlar mum çiçeği suda köklendirilip dikildikten sonra ne kadar sürede büyümeye başlar
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
Arkadaşlar günaydın
benim hoyam unbiti oldu ne yapmalıyım? |
Ev yapımı ilaçlar başlığına koşuyorsunuz :) Arapsabunlu zeytinyağlı tarifi hazırlayıp fısfıslıyorsunuz. Kolaylıklar diliyorum...
|
Merhabalar, Sitede yeniyim, başlık altında yazılanlara göz gezdirdim, biraz fikir edindim fakat Mum çiçeği konusunda yok sayılacak kadar bilgim var. Annemin evinde ona birkaç yıl önce hediye aldığımız bir Mum çiçeği var, aldığımızda üzerinde çiçekleri vardı fakat bir daha çiçek vermedi. Ayrıca en ufak elimiz dokunsa hemen kurumaya başlıyor. Geçen sene hiç ellemedik 3 metreye yakın boy yaptı fakat elimiz değerse yine kuruyacak diye korktuğumuzdan tele sardıramadık oda perdeye tutunarak gitti. Tabi perdeyi yıkamak için indirdiğimizde yine kurudu. Kuruduğunda ilk aldıgımızda ne kadarsa o boyuta kadar kuruyor ve sonra kuruması duruyor. Sizce nerede yanlış yapıyoruz?
|
Sayın bubush,
resim yükleyebilirmisiniz acaba. Mum çiçeği Sizin söylediğiniz kadar hassas değil. Belkide sizinki başka bir çiçektir. Resimlerine bakarak daha doğru bir açıklama alabilirsiniz. |
1 Eklenti(ler)
Bu da asiyenin bendeki yavrusu. Güneşle birlikte gelişimi oldukça hızlandı. Umarım çiçeklerini de görürüm bir gün ;)
(Hatice Hanım tekrar teşekkürler hoyalarla tanışmama vesile oldunuz. Arkası geldi tabii. Şimdi siparişleri bekliyorum :) ) |
Sevgili a1919,
Maşallah diyorum çok güzel bakmışsınız. Yeterince güneş alırsa çiçeklerinide görürüz gibime geliyor. size gönderdiğim dönemde çok gönderimim oldu onlarıda görsek aralarındaki farkı anlayabilirdik. Ama sizin asiye gerçektende ustaca bakım yapılmış belli görünce şaşırdım, bu kadar büyümüş beklemiyordum Ve çok mutlu oldum. 1 tane Hoya oldumu ve de bu çiçeği sevdinmi arkasıda gelir;) ortak siparişleri bende heyecanla bekliyorum. |
Merhaba,
Hoya yetiştiren tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum. Hoya carnosa çeliğini köklendirip toprakla buluşturdum. Gayet sağlıklı çelikler... Sorunum şu; filiz çıkıyor minicikken kendiliğinden koparak toprağa düşüyor. Aynı çelikten üç kez bu şekilde filiz koptu. Çok üzülüyorum. Yardım bekliyorum. |
1 Eklenti(ler)
Harikasınız Hatice hanım, ilk aparat süper olmuş. Benim hoya 3 günde 3 karış sarkınca onu aşağı sarayım dedim ve dalını en üstünden yanlışlıkla kırdım. Kopmadı ama büküldü. Ben de üstten budadım ve inanılmaz bir şekilde her yaprak dibinden sürgün verdi, sırık ayşe gibiydi şimdi çalıya dönüştü. Şu an aynı bambuya 4 dal sarılı, yine biri aştı sarkıyor, 3 dal da yolda! Bir bambu daha buldum, iyice sarkınca ona dolayacağım. İlk sefer çok uzamadan dolamıştım kırılıp bükülmüştü.
Tül ardında geçen kış hiç büyümemişti, yazın balkona çıkardım bayıldı, şimdi kış olduğu için içerde ama cam önünde, daha iyi ışık görüyor, sadece gün batarken 2 saat. Çiçek açan bitkiler için Vilmorin vermenizi öneririm. Çok sulamayın. Anneannesi yıllarca hoya yetiştirmiş bir arkadaşım bitkinin cam önünde durduğunu, hep çiçek açtığını söylemişti. Ama duvara ya da başka bir yüzeye sarmayın inanılmaz yapışıyormuş ve sökerseniz badanayı da alıp geliyormuş. Ekteki resim yazın balkondayken. Tabii o zaman hortumla yıkanıyordu çok sıcak yaz gecelerinde. Şimdi daha uzun ve temiz. |
Sonunda bir üretici Mum Çiçeğinin elinden tutmuş. Kardelen Fidancılığın paylaştığı bu güzel fotoğrafı ben de sizlerle paylaşıyorum.
İzmir'li Mum çiçeği severlerin asla kaçırmaması gereken bir fırsat. http://img202.imageshack.us/img202/8817/hoyaw.jpg |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025