![]() |
|
![]() |
#4711 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-09-2008
|
ağaçlar.net sitesine giripte hoş vakit geçirmemek mümkün değil.yazılanları okumak resimleri incelemek bile beni heyecanlandırıyor ne güzel bir site..umarım hep böyle devam eder..bendede e.ü botanik bahçesinden aldığım mum çiçeğim vardı eve getirdiğimde çiçeğime bakıpta iç geçiren bir büyüğüm sayesinde soldu ve kurudu..(bu arada nazara çok inananlardanım..)siteden mesajlaştığım bir arkadaşıma çoğaltmak için kopardığım bir daldı elimde kalan..bir süre suda beklettikten sonra ektim tuttu ve birkaç yaprak verdi ama sonrasında durdu 1.5-2 sene ben ona o bana baktı..şimdi sürgünde..yazlığa gideceğim bir süre yokum,bulunduğu yer sabah güneşi alıyor öğleden sonraya kadarda güneş ayrılmıyor, ne yapayım önerileriniz nedir..gittiğim yere götüreyim diyorum ama ya onuda kaybedersem.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4712 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-11-2006
|
Geçtiğimiz günlerde bir dostumu ziyarete gittiğimi yazmıştım. Hoya pubicalyx çiçek açmıştı, dayanamayıp fotoğraflamış ve sizinle paylaşmıştım. Bu ziyaretimde başka bir hoyasının çiçek açtığını gördüm. Adını sordum, silver pink dedi. Yine dayanamadım ve fotoğrafladım, sizlerle paylaşıyorum. Bitki boyu yaklaşık 4 metre, ipe sardırılmış, ipin karşı tarafından gelen hoya carnosa ile artık üstüste sarılıyorlar. Birbirleri ile tozlaşıp ortaya yeni bir tür çıkarmı merak ettim ama cevap alamadım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4713 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Hamido, ilk paylaştığız resmi buldum, 177. sayfada. Her iki resim de aynı hoyanın gibi geldi bana. Pubicalyx in iki çeşidi var, pubicalyx silver pink bu sizin paylaştığınız. Birde pubicalyx royal Hawaiian purple (red button olarak ta geçiyor), bu da siyaha yakın bir renk olarak çiçek açıyor. Yanlışım varsa uzmanlarımız düzeltsin lütfen.Tüm hoyalar muhteşem, rengi şekli farketmez bizler için değil mi? Selamlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4714 |
Ağaç Dostu
|
Aman Allahım denecek türden. Peki dostunuzun başka hoyası var mı? Sn karalalenin dediği gibi ne kadar şanslısınız. Aslında bu güzellikleri görmek bizim de şansımız olsa gerek. Dostunuza ve size selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4715 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2007
|
Sn missmenas'dan aldığım değerli hoyalarımın son durumlarını takdim etmek istedim durumları iyi gibi görünüyor.Yorumlarınızı beklerim teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4716 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-10-2009
|
Çift kap yötemi Hak.
13.10.2010 tarihinde köklerini yıkayıp Diatomit'e (çift kap) aktardığım hoya carnosa iyi bir gelişim gösterdi.Bu gün itibarıyle 4-5 çiçek sügünü verdi.Çiçek sürgünlerini dökmeden açabilirse rengini de görebileceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4717 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2007
|
5369 nolu mesaj hoyalarım ilk halidir haziran ayıydı.Özel hiç birşey yapmadım henüz.Hergün çok az suluyorum fıs fıs yapıyorum daha gübre dahi vermedim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4718 |
Ağaç Dostu
|
Sayın FIRUZAN, baktım ilk hallerine, bol çiçeğini görmeniz dileklerimle. Sayın Şevket Yaşar, benim de sizinle aynı zamanlarda ilk denemem saymadım ama üzerinde çok sayıda çiçek sapı var, halen de veriyor. Bakalım çiçek açacaklar mı? Bazen hayal ediyorum, açarlarsa.!! Bence bu fotoğraftaki çiçek sapı kazaya uğramazsa açar. Kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4719 |
Yeni Üye
|
MUM CICEGI(HOYA CARNOSA) salonlarin suslenmesinde kullanilan gosterisli ve sarilici bir saksi cicegidir.yapraklari etli ve yagli olup oval bicimindedir.cicekleri semsiye bicimindedir.ortalari pembetrak,kenarlari mum beyazi rengindedir.cok guzel kokar.dayaniklidir.ciceklenme temmuz-ekim aylari arasinda devam eder.mum cicegi,yaslanmadikca cicek vermez.genellikle celikten yetisenler 3-4. yilda ciceklenmeye baslar. mum cicegi +18-20 derece isisi olan ve aydinlik yerleri sever.yaz ve kis oda pencerelerinde tutmalidir.soguklardan donar.yazin bol olarak,kisin haftada bir sulanir.kokler saksiyi tamamen kapladiginda saksisini buyutmelidir.sarilici oldugundan kendisine herek vermek gerekir.cicek demetleri yeniden cicek surgunu verme kabiliyetinde oldugundan cicek surgunlerini koparmamalidir.yazin bol gunes goren kuytu yerlere cikarmak iyi olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4720 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-06-2009
|
hoya
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() diatomit içinde büyüyen hoyalarım sağlıklı olarak sürgün veriyor . sırası ile ilk resim multiflora çiçek sapı oluşumu var ikinci sırada praetorii ondada çiçek sapı gelişiyor . diğer resim dennisii dalları çok narin son resim blasternaezii sayın a1919 destek çubuklarını bauhaus"tan aldım . Düzenleyen yigit666 : 22-07-2011 saat 15:13 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4721 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Yiğit bey çok güzel görünüyorlar maşallah. Umarım yakında çiçeklerini de görürüz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4722 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Hoya Carnosamı yıllardır açtırmayı başaramayınca bugün kendime açmış bir hoya carnosa aldım 4 salkım çiçek var üstün de ve onlarca çiçek sapı, akşamı iple çekiyorum kokusunu duyabilmek için ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4723 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-11-2006
|
Alıntı:
Bu resmini çektiğim çiçek de hoya pubycalyx silver pink imiş, tam ve doğru adı buymuş. Hoya carnosa ile etkileşimde bulunup bulunmayacağını denemek için onunla aynı ipe sardırarak büyütüyormuş ve şu anda ikisi de çiçek dolu. Zaten kapalı balkondalar, kokudan girilmiyor ![]() İlginç bir sonuç alırsa öğrenip sizlerle paylaşırım. Ayrıca hoya meliflua var ama daha çiçek açmamış durumda. Benim aracılığımla bir teklifi var. Kendisine köklemiş bir hoya mcgillivrayi çeliği verene ilk resmini çektiğim, çiçek vermiş hoya pubycalyx komple verecek. İlgilenenlere ilanen duyurulur ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4724 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Sayın yiğit666 hoyaların desteklerini nerden temin ettiniz acaba inşallah birgün benimde ihtiyacım olacak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4725 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-06-2009
|
nilgun hanım .hoyaların destek çubuklarını bauhaus istanbul bayrampaşa bahçe bölümünden aldım . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4726 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Diatomitle köklendirdigim hoyamı şimdi topraga aktarsam sorun olurmu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4728 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
fatih topraga aktardım 1 celigi bakalım nasıl tepki verecek ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4729 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-07-2011
|
balkonumdaki çiçeklerden bırının hoya oldugunu farkettim meğer annem b anada ekmiş üstünde bir dal var ve tömurcuk gibi bir şeyler ancak siyah minnacık üzüm taneleri gibi acaba cıcek vermıste ben farketmeden solmusmudur yoksa ılk tomurcukların rengı sıyahmı oluyor en kısa zamanda resım yukleyecegım bana bılgı verırsenız sanırım hayata gerı getırebılıcem bu nadıde şeyi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4730 |
Ağaç Dostu
|
Siyah değilde daha çok koyu bordo gibi tarifiniz yeni bir çiçek salkımına benziyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4731 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-08-2011
|
Herkese selamlar Bugün tatile geldiğim annemin bahçesindeki mum çiçeğini çoğaltmak isterken burayı keşfettim ve aranıza katıldım. Bu çiçekleri bana hatırlatan flickr'daki muhteşem hoya fotoğraflarıyla beni büyüleyen birisiydi. Artık ben de iflah olmaz bir hoya tutkunu olacağımı hissediyorum. Bakalım ilk çeliklerim tutacak mı. Annemin Hoyası beş yıldır çiçek açmıyormuş, yapraktan kocaman bir top gibi görünüyor uzaktan. Sanırım çok sık sulamış. bir de babam gübre veriyormuş. Bakalım araştırmalarım sonucu ona da çiçek açtırabilecek miyiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Ağaç Dostu
|
Sayın esinruzgar, agaclar.net'e ve başlığımıza hoşgeldiniz. Ben de hoya yetiştirmeye sevgili raddle'ın gönderdiği bir çelikle başladığımda tüm mesajları okumaya çalışıp bilgi edinmiştim. Sayfa ve okunacak mesaj sayısı oldukca fazla ![]() Buraya tıklarsanız E-Dergimizin Hoya Özel sayısında da derli toplu bilgiler bulabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4733 |
Ağaç Dostu
|
görüntü net deil ama yinede eklemek istedim sevgili mismenasdaki asiyenin kızlarından biri (annemde olan) galiba çiçek sapı ama yaklaşık bir aydır aynı boutta henüz nir ilerleme yok inşallah büyütürde çiçeklerini yakından görme ve koklama şansını yakalarım lakin bendekilere bir umut ışıgı yok ![]() bu arada büyüteç siparişi verdim inşallah daha güzel bir resini çekip yükleyeceğim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4734 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-07-2011
|
işte buda benim hoyam , bu sayfaları okumadan önce bir hoya sahibi oldugumun bıle farkında değildim ve gördümki üzerinde çiçek var daha cok çıçeklenmesi ve gelişmesi için ne yapmalıyım ,bu çiçekten anlayanlara soruyorum sizce nasıl sağlıklımı çiçeğim,ve ne renk açar fikri olan varmı? teşekkürler şimdiden yardımcı olan herkese .... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4735 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2007
|
mum çiçeklerim
17 Haziran 2011 tarihinde sayın Pembegül ün yaptığı paylaşımda aldığım iki çeliği, ben birisini de ikiye bölerek üç çelik halinde diktim. Çeliklerden birisi Sayın Pembegül ün kendi çeliği diğeri ise Sayın Missmenas dan elde ettiği mum çiçeğinin çeliği imiş. Çiçeklerimin en son hali ilk fotoda olduğu gibi. Çiçeklerini görmeyi dört gözle bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4736 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4737 |
Ağaçsever
|
Çok teşekkür ederim Maki01. O başlığa da bakmıştım, geç kalmışım, sonbaharda olacakmış yeni siparişler. Tabi ki artık takipte olacağım, çok hoşuma gitti bu hoyalar. Gün boyunca çeliklerimin başındayım. Yaprakları yumuşamış mı, toprağı kurumuş mu, kök vermeye başlamış mı??? Evdekiler de şaşırdı kaldı durup duran çiçeğe bu ne ilgi bir anda diye. Oysa o çiçek en az 5 yıldır annemdeydi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4738 |
Ağaçsever
|
![]() Hoya Carnosanın bazı yapraklarındaki bu şekil bozukları neden kaynaklanıyor acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Ağaç Dostu
|
Bugün tatilden geldim ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |