![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben, 2007 yazında apartmandaki komşulardan birinin Mersin'den taşınırken getirmiş olduğu ve yeni ortamına alışamadığı düşünülerek kapı dışında bakımsızca ölüme terk ettiği mum çiçeğini alıp, bakıp, besleyip toparlamıştım. Toparlayınca da 2008 kışında -üstelik Mersin gibi sıcak iklimli bir yerden gelmesine rağmen tüm kış boyunca onu sert rüzgar almayan ve sadece öğlen 13:00 ile 17:00 arasında bir iki saat soğrudan ışık alabilen bir köşeye koymuştum açık balkonumda. Kışın toprak nemini muhafazasında had safhada özen göstermiştim.Oldukça yaşlı olan o bitki, kışı sağlıkla dışarıda atlatıp, 2008 yazında da çiçekler açtı. Acaba bilmeden fazla mı ihtimam gösterip sıkıyoruz bitkileri? Kimbilir belki de bitkinin kışlamaya da ihtiyacı vardır??? Acaba, hoya carnosa'nın dayanabilme sınırı kaç derece bilen var mı? Ona göre herkes açık başkonda da bakabilir diye düşünüyorum İstanbul Göztepe'deki benim tecrübeme paralel olarak. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu cümleyi biraz açar mısınız ?? Toprağın kurumasına hiç izin vermediniz mi? Neyle suladınız? Yağmur suyu mu, yoksa çeşme suyu mu? Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba
Lerdemir dostum sizin evin mevkii ile bizim Beykoz arasında kışları 2 hatta 3 derece gibi bir ısı farkı oluyor. Beykoz daha soğuk. Annemler Maltepe de aynı sizin orası gibi Maltepe de Beykozdan daha sıcak. Bu şartlarda dahi bizim Mum Çiçeğimiz daha iyi gelişiyor. Belkide soğukta gelişimi sandığımızdan daha iyidir.... |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| hoya, mum çiçeği |
|
|