agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Mum çiçeği (Hoya)
(https)

Beğeni Düzeni3238Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-10-2008, 09:49   #3511
Ağaç Dostu

Günüm's Avatar

Giriş Tarihi: 07-08-2006
Bitkiseli, yeni yaprak verdi mi mum çiçeğiniz? Tuttu mu acaba? Rahat görünüyorlar. İsterseniz biraz daha bekleyin ayırmak için.

Günüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2008, 11:46   #3512
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-07-2006
Hayır yeni yaprak vermedi ama bi gerilemede yok, bian önce saksılarına almak istiyorum bir kaçgün sonra günlerim yoğun olacak pek ilgilenemeyeceğim,böylece bitkilerimde ben den kurtulup kendi hallerinde olacaklar

bitkiseli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2008, 13:52   #3513
Ağaç Dostu

Dayanamayıp çeliğimi topraktan çıkardım ve köklenmiş, nasıl sevindim anlatamam, tarifteki gibi bölüp saksılara aldım, umarım sonu iyi olur, resimlerini çektim ama bilgisayara atamadım halledince resimde ekleyeceğim.

Eski 05-10-2008, 14:23   #3514
Ağaç Dostu

cemboa's Avatar

Giriş Tarihi: 07-11-2005
Arama yaptırdım ama bulamadım.Sanırım bahsi geçmemiş.İnternette yaptığım araştırmalarda mum çiçeği hakkında beni biraz şaşırtan bir bilgiye ulaştım.Mum çiçeği sukkulentmiş.
Büyük ve çok güzel açan bir mum çiçeğim vardı.Maalesef unlu bite kurban verdim.

cemboa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2008, 14:31   #3515
Ağaç Dostu

Ben de kaktüs rehberi sitesinde sukulent bölümünde isminin geçtiğini görünce çok şaşırmıştım, mum çiçeğini tamamen mi kaybettin, üzüldüm.

Eski 05-10-2008, 16:35   #3516
Ağaç Dostu

Süleyman Koçak's Avatar

Giriş Tarihi: 31-01-2008
ilginç

Merhaba arkadaşlar.
Gerçekten de mum çiçekleri çok nazlı değilmiş. Birkaç hafta evvel mum çiçeğimin sarkan dallarını yukarı topladım. Bu esnada bir iki dalı kırıldı. Suya koyup bekledim. Sonra toprağa göçürdüm. Şu an hallerinden memnun görünüyorlar. Filiz bile verdiler.
Ama işin asıl ilginci şu: Yanlışlıkla elim dokunduğu için kopan bir yaprak çiftini de öylece toprağa batırmıştım, denemek için. Onlarda da yeşillik ve canlılık devam ediyor. Herhalde o da tuttu.
Paylaşmak istedim.
Selamlar..

Süleyman Koçak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2008, 09:56   #3517
Ağaç Dostu

Süleyman Koçak's Avatar

Giriş Tarihi: 31-01-2008
Miniklerim..

Bunlar bahsettiğim minik mumçiçeklerim. Daire içindeki olan da kırıldığı için öylesine toprağa gömüverdiğim yapraklar..

Düzenleyen Süleyman Koçak : 06-09-2010 saat 11:49
Süleyman Koçak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2008, 19:48   #3518
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Süleyman KOÇAK Mesajı Göster
Değerli Malina,
Kanaatimce, 3453 numaralı yazının sadece sonunu okudunuz. Zira orada benim "paylaştığım" mumçiçeğinin çelikleri değil. Mumçiçeklerinin sandığımızdan daha kanatkâr olukları "bilgisi" ve bu konudaki bir "tecrübem".
Ayrıca bu tavrınızı da kaba bulduğumu ifade etmek mecburiyetindeyim.
Mesajımın sizin mesajınızdan sonra yer alması, size seslendiğim anlamına gelmiyor. Yazınızın sadece sonunu okusaydım ve yanlış anlasaydım sizin mesajınızı da Mumçiçeği / Çelik arayanlar, çelik dağıtanlar bölümüne taşımış olurdum.

Alıntı:
Yanlışlıkla elim dokunduğu için kopan bir yaprak çiftini de öylece toprağa batırmıştım, denemek için. Onlarda da yeşillik ve canlılık devam ediyor. Herhalde o da tuttu.
Paylaşmak istedim.
Ayrıca bunu yanlış anlamak için az aptal olmak bile yetmez, ciddi biçimde aptal olmak gerek

Son 3-4 sayfaya yazılmış, çelik paylaşımıyla ilgili 35-40 mesajı taşıdım ve sözüm onları buraya yazanlaraydı. Hatta foruma yeni geldikleri için bilmeyebilecek yeni üyelerden çok, forumu eskisi olup, hala yanlış yerde yazanlara...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2008, 21:48   #3519
Ağaç Dostu

bernacyhn's Avatar

Giriş Tarihi: 14-04-2008
Merhaba hoya kardeşlerim. Bu akşam buraya bu mesajı yazmak benim için çok heyecan verici çünkü bir aydır forumu okuyorum. Mesajlarımla aranıza katılmadan evvel sizin sayenizde mum çiçeğimi kurtardım, ondan çelik aldım ve çeliği köklendirip bugün diktim minik saksısına. Henüz bitiremedim yazılanları okuma safhasını 70. sayfadayım şuan. Buradaki dostluğunuza arkadaşlığınıza KARDEŞLİĞİNİZE hayranım sizi içtenlikle kutluyorum ve beni de aranıza almanızı, dostluğunuza kabul etmenizi rica ediyorum. Sizler benim abilerim, ablalarım, hocalarımsınız. Öğrenciniz olmaktan gurur duyuyorum. Hayırlı akşamlar dilerim... Sevgiyle kalın

bernacyhn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2008, 22:58   #3520
Ağaç Dostu

bernacyhn's Avatar

Rabbim bütün hoya kardeşlerine nasip etsin Pembegül. Ben bu forumu okumadan evvel tam bir kara cahilmişim okudukça güzelime neler yaşattığımı hatırladım ve kendimden utandım. Bana nasıl katlanmış bir türlü çözemedim gitti. Ben devamlı su veriyordum, tabağından suyu eksik olmuyordu. Bakımını bilmiyordum; ama yine de benim güzelim büyüdü ve küçücük bir sopaya bağlanmış olan ip ona yetmez olmuştu ben de ona kendi ellerimle bir kasnak yaptım. İnce uzun tahta parçalarından merdiven yapıp dallarını sardım. bunu yaptıktan yaklaşık 1,5 ay sonra da mum forumunu okumaya başladım. Okumaya başladım ve sulamayı kestim. Toprağı kurumaya başladığından beri coştu resmen yeni yeni yapraklar veriyor, habire boy atıyor. Haftaya sadece bir su bardağı su vereceğim. Bakalım bugün diktiğim çeliğim tutacak mı? Sevgiyle...

Eski 13-10-2008, 22:34   #3521
Ağaç Dostu

bernacyhn's Avatar

Maşallah! nereden büyümüş hayret verici gerçekten de. Bizimkileri de mi kapı aralıklarına sıkıştırsak ne yapsak. Şaka bi yana bu bitki gerçekten insanı milyonlarca kez hayrete düşürüyor. İlk sayfalarda ve aralardaki sayfalarda birkaç kere büyümeleri için onlara yapmamız gereken (adeta) eziyetler yazılmış; her seferinde şaşkınlıkla okudum. Ama öyle de güzel huylu ki ne kadar az verirsen o kadar çok ödüllendiriyor. Böyle bir çiçeğe sahip olduğum için acayip mutluyum. Darısı sahip olmayan abi ve ablalarımın başına.

Burada köklendikten sonra kökleri yeşillenmeden dikmemiz gerektiğini okumuştum. Yeşillendiğinde kökler de fotosentez yapmaya başlıyormuş. Ben aldığım çeliği Cello arkadaşıma yollayacaktım. ama kargo sorun çıkardığı için yollayamadım ve çeliği suya koyup köklendirmek zorunda kaldım ve diktim. Köklerine zarar gelmesin diye dikerken kan ter içinde kaldım diyebilirim. Sanırım çok yatık diktim. acaba bunun bir sakıncası var mıdır?? Herkese hayırlı akşamlar ve kokulu geceler diliyorum. Kendinize iyi bakın

Eski 14-10-2008, 10:36   #3522
Ağaç Dostu

İlkin's Avatar

Giriş Tarihi: 09-07-2007
Galeri: 51
Sürgünler her yere girebiliyor gerçekten de, 9 günlük bayram tatili sonunda iş yerine geldiğimde benim mum çiçeği, camın önündeki jaluzi perdelerin içine dolanmıştı, istesen olmaz yani. Dakikalarca onu oradan çıkartmak için uğraştım.

İlkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-10-2008, 13:45   #3523
Ağaç Dostu

Fatos_Karag's Avatar

Giriş Tarihi: 04-08-2008
Sayın tturt,
sizin emanetlerinizi toprağa diktim. Yarı gölge, hava sirkülasyonunun olmadığı bir köşeye koydum. Toprak nemliydi. Bu yüzden su bile koymadım. Umarım başarılı olabilirim.

Fatos_Karag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2008, 17:01   #3524
Ağaç Dostu

pembegül's Avatar

Giriş Tarihi: 27-05-2008
Arkadaşlar işte buda *** mum çiçegim.

Eklenen Resimler

pembegül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2008, 18:54   #3525
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Geçen sen aynı saksıdakiiki kökten birini ayırıp dışarı çıkarmıştım, bu sene çiçeklendi. Diğer kökü de çıkardım ongün önce, hızla yeni sürgünler vermeye başladı.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2008, 19:58   #3526
Ağaç Dostu

Mermaid's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2008
Galeri: 4
Memet merhaba sizin başka bir başlıkta bu yazdıklarınızı okuduktan sonra bende hemen dışarıya çıkartım Kemal'i.
Öyle hızlı gelişti ki küçük bir filizdi. Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürederim. Sizler fotografını paylaşmak isterim.

Eklenen Resimler

Mermaid Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2008, 07:50   #3527
Ağaç Dostu

yukka's Avatar

Giriş Tarihi: 24-12-2006
Galeri: 21
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet Mesajı Göster
Geçen sen aynı saksıdakiiki kökten birini ayırıp dışarı çıkarmıştım, bu sene çiçeklendi. Diğer kökü de çıkardım ongün önce, hızla yeni sürgünler vermeye başladı.
Ç,çeklenen mum kaç yıllıktı sn Memet?? Hangi ortamda çiçeklendi? İçerde mi, dışarda mı?? Teşekkürler.

yukka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2008, 11:20   #3528
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 07-12-2007
Bende hemen dışarıya çıkarıyorum. İnşallah benimki de yeni filizler verir.

frezyab Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-10-2008, 08:38   #3529
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Yedi sen kadar içerde durdu. Dışarı çıkardığım kışa ve biraz da donmasına rağmen hızla büyüdü, çiçek açtı. Tabi dışarı çıkarırken burasının İzmir olduğunu unutmayın. Merhum Mucip bey Yalova'da aynı şeyi deneyip kaybetmişti çiçeklerini.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-10-2008, 20:15   #3530
Ağaç Dostu

yukka's Avatar

Ev ortamında mutlu olduğunu zannettiğimiz tüm çiçekler aslında dış ortamı seviyor. Dışarda çok güzel gelişiyor ve çiçek açıyorlar. Kaktüslerim kışı dışarda geçirebiliyor. Yaz boyunca da bol bol çiçek açıyor. Mumu dışarda bırakmayı deneyebilirim bu kış. Çok soğuklarda sarıp sarmalamak şartıyla.

Eski 24-10-2008, 14:12   #3531
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-09-2008
merhaba arkadaşlar, sonunda ben de bir mum çiçeği edinebildim.bana geldiğinde bi dalı sararmıştı ,ben de onu kırıp 3-4 tane çelik aldım ,hepsi köklendi, şimdi bir sürü mum çiçeğim oldu çok mutluyum çoook inşallah çiçeklerini de görürüm.

şehri-yar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-10-2008, 17:11   #3532
Ağaç Dostu

bernacyhn's Avatar

İnşallah hala tadına varamadığım o güzel kokuyu siz benden önce alırsınız şehri-yar. Çok merak ediyorum. Açsın diye ilgilenmiyormuş gibi yapıyorum ama maaşallah habire yeni yapraklar veriyor. Bir de açsa gözünü sevdiğim mum bir açsa...

Eski 25-10-2008, 12:54   #3533
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-09-2008
inşallah yaa ama baharı bekleyeceğiz gibi geliyo bana , kış geldi artık

şehri-yar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2008, 12:41   #3534
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-06-2008
Ben 3 senedir bekliyorum daha çiçek açmadı

pelpel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2008, 12:49   #3535
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-05-2008
Bende çok uzun yıllar bekledim, bırakın çiçek açmayı çok ağır büyüdü. Bu yaz kızım bana sürpriz yapıp açtı. Akşam eve geldiğime oturma odası mis gibi kokuyordu. Bir daha kimbilir ne zaman açacak...

cemre_77 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2008, 13:17   #3536
Ağaç Dostu

yukka's Avatar

Çiçek açması için kesin bu kış balkona çıkarıyorum. Kararlıyım ) İçerde tutup 7 yıl beklemeye tahammülüm yok. Balkonda tutmak, kalorifersiz ortam, erken çiçek için tek çözüm gibi ...

Eski 27-10-2008, 19:48   #3537
Ağaç Dostu

bernacyhn's Avatar

Hadi bakalaım hayırlısı. Köklendikten sonra diktiğim çelikte hala bir kıpırtı herhalde adapte olamadı toprağa hala ama sanki ucunda azıcık minnacık bir büyüme var. Ya ben kendimi kandırıyorum **** gerçekten gelişmeye başladı yeni bebeğim.

Eski 28-10-2008, 20:09   #3538
Ağaç Dostu

Orkun Kırcı's Avatar

Giriş Tarihi: 11-09-2008
Galeri: 215
Minik hoyamın en taze yaprağında dün gece biraz buruşma vardı ödüm patladı valla birşey olcak diye. Sabah ilk işim başına dikilmek oldu. Allah tan kendine gelmişti ama bir kenarında hafif bi şekil bozukluğu oluşmuş. Çok sevindirik oldum.

Orkun Kırcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-10-2008, 17:32   #3539
Ağaç Dostu

bernacyhn's Avatar

Size hoya coşturan bir yöntem söylemek istiyorum. Hoyayı sulamadan toprağının biraz kurumaya durmasını beklememiz gerekiyor ya ondan sonra yumurta haşladığımız suyu (bir bardak kadar) hoyamızın toprağına döküyoruz. Birincisinde pek bir belirti olmadı ama ikincisinde yaprak vermeye öyle bir kaptırdı ki kendini artık önünü alamıyorum. Yaprak sıkıntısı çekenler için çok müthiş bir yöntem. Hadi kolay gelsin...

Eski 30-10-2008, 07:38   #3540
Ağaç Dostu

fellez's Avatar

Giriş Tarihi: 12-01-2008
Galeri: 125
Bu da benim mum çiçeğim. 8 yaşında vardır. Işyerinde bakıyordum açıyordu. Emekli olunca eve aldım yerini sevmedi, şimdi de sizleri okuyunca balkonda da olabilir diye dışarı aldım dün .öğleden sonra güneş görecek umarım burada mutlu olur da yeniden açar.

Eklenen Resimler

fellez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
hoya, mum çiçeği

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025