![]() |
|
![]() |
#3571 |
Ağaç Dostu
|
Herkese iyi akşamlar.Bana 1 haftaya kadar arkadaşımdan bir çelik gelecek ben şunu öğrenmek istiyorum: Fidanın çiçek açması ne kadar zaman alır? Birde 7 yılda bir açtığını söylediklerini duymuştum bu doğrumu? Düzenleyen Fatih : 22-12-2008 saat 16:41 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3573 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-11-2008
|
Arkadaşlar 4 adet hoya çeliğibuldum bunların birini suya üçünüda toprakta köklendirmek için kullandım.Saksılar 13-14 derecede duruyor sudaki de 20 derecede duruyor acaba köklenirmi?Bu şartlarda nasıl köklendirebilirim.Şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3574 |
Ağaç Dostu
|
Nerede okuduğumu unuttum ama; bir yerde mum çiçeğinin daha evvelinde çiçek açan dalından alınan çeliğin o yıl açacağını ve evvelinde çiçek açmamış dalından alınan çeliğinde 7 yaşında açacağını okumuştum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3575 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Minik çıkıntıların çiçek olma ihtimali var mı? 1 yıllık mum çiçek açarmı ki ![]() Yanında ki minik saksıda olan mum ise Selahattin hocamızın toplantıda dağıttığı hoya. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3578 |
Ağaç Dostu
|
Gözünüz aydın habibe, benim bir duyumuma göre çiçeği üstünde iken çelik alırsanız hemen çiçek açar şeklinde idi. Belki sizin çeliğinizde böyle alınmıştır. Darısı benim ve benim gibi mum çiçeği severlerin başına... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3579 |
Ağaç Dostu
|
![]() Benim bildiğim hiç çiçek açmamış bir mum çiçeğinden çelik alınırsa 7 sene bekleneceği. Eğer ki o sene çiçek açmış bir çiçekten çelik alınırsa ortamını da severse 1-2 senede açıyor çiçeklerini diye duymuştum. Benim mum çiçeğim kaseriya'dan gelmişti. O sene çiçeklerini açtıktan sonra yolladı bana, benimkisi 2 sene de inanılmaz büyüdü, iş yerimin camekanı önünde, kuzey'e bakıyor ama 2 tane çiçek sapı verdi, daha çok küçükler ama bakalım ilkbahar gibi açarlar umarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3585 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-07-2006
|
Benim mum çeliğim sadece iki yaprak vermişti, iki haftadır yumurta suyuyla suluyorum şimdi üç yeriden ikişerli yaprak çıkartmaya çalışıyor, sanırım yumurta suyunu çok seviyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3586 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kesinlikle zaten birkaç mesajdır üzerine basa basa söylüyorum. Herkes denemeli... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3587 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-05-2007
|
Herkeze merhaba Benimde sonun da mum çiçeğim oldu, bir komşumuz bakamadığından dolayı çiçeği bana verdi 3 ay önce ,taşıma esnasında aldığı birkaç ufak hasar dışında çiçeği sağlam olarak yerine yerleştirdim saksısı ufak gibi geldi bana değiştirmem gerekirse ne zaman ,çiçeğin üzerinde başka bir uygulama yapmam gerekirmi bu konularda bilgi verirseniz sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3588 |
Ağaç Dostu
|
Gayet sağlıklı ve kocaman bir mum çiçeğiniz olmuş sayın cenoz. Komşunuz kıymetini bilememiş ama ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3589 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar bunlarda bana yeni gelen çelikler.Aslında dört adet geldi ama arkadaşıma söz verdiğim için iki tanesini ona gönderdim. Çok uzundular kesmeye kıyamadım geldiği gibi diktim acaba bir sorun olurmu ![]() Bir de diktiğim saksının çapı 16 cm bu da problem oluşturur mu ![]() Çeliği aldığım ana hoyada tomurcuklar vardı.Belki birkaç yıl içerisinde açar mı dersiniz ![]() Cevaplar için şimdiden teşekkürler ![]() Düzenleyen Fatih : 01-01-2009 saat 20:48 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3590 |
Ağaç Dostu
|
Benim çelikler köklendi. Kargolarsam kökleri kırılır; bu nedenle İstanbul'da dağıtıyorum. . Kendi çevrenizde bulursunuz diye düşünmekteyim. Mum sayfasını tarayın, Konya'lı bir mum sever bulup ondan isteyin. Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3591 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2008
|
Artık ben de sevgili İklimsiz sayesinde Hoya Cornosa sahibiyim. Sanıyorum gelecek yıl taliplileri sevindireceğim. Yaşasın mum çiçeği kardeşliği ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3592 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Mum çiçeğini çocukluğumdan beri çok severim. Bu güne kadar 3 tane buyuttum hepsini de taşınırken komşularıma bırakmak zorunda kaldım. Ama yakında bir tane de benim olacak, arkadaşım çelik getirecek. Geleceği günü iple çekiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3595 |
Ağaç Dostu
|
******* ben 1 yıla yakın bekledim kıpırtı görmek için ama ilk kıpırtıdan sonra coştu. Yumurtalı suyu yiyince gelişimi abarttı. Ama taşınırken ucu kırıldı. Şimdi yanlardan her an patlamak üzere bir de diğer çıkntılardan farklı tomurcuğa benzer bir çıkıntı belirdi yaprağın dibinde merakla bekliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3598 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-05-2008
|
Merhaba Arkadaşlar; Bu başlıkta ilk defa yazıyorum herşey iyi güzel herkesinki büyüleyici de benim nerdeyse 1 yıl önce diktiğim mum çiçeği çeliklerindenn neden hiç tık yook. bir kaç kez dayanamayıp karıştırdım kök salmış fakat hiç yaprak vermedi şimdiye kadar. 3 farklı köşeye koydum 3 de pencere kenarında ve evin ısısıda iyi, 2 sinin bulunduğu yer ikindiden sonra çok kısa direk güneş ışığı alıyor ama genelde hep aydınlık, diğerinin bulunduğu yer ise sabah güneşi alıyor o da çok fazla değil, yakıcılığı yok ve aydınlık. ben sabırsızlandığım için mi böyle nazlanıyorlar bilmiyorum. Yalnız şimdiye kadar genelde kaynamış soğutulmuş su verdim, 1-2 haftadan beri de yumurta kaynattığım sudan verdim. Bitki besini vermem şu aşamada doğru olurmu??? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3599 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-01-2009
|
Bende mum çiçeği sevenlerdenim.Evlenip Malatya'dan Ankara'ya geldiğimde özlediklerim arasındaydı.Malatya'ya ilk gittiğimde annemin pencereyi kapatıyor diye budadığını görünce paketlediğim gibi Ankara'ya getirdim.Okadar büyüktüki pencere önünde dallarını koyacak yer bulamıyorduk.Şimdi 3 metreden daha uzun ve çiçekleneceği günü heyecanla bekliyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3600 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Güneş görüyor mu sevgili sweet cat? Ben mum çiçeğimi güney pencereme yerleştirdim. Yazın da orada bırakmak istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
hoya, mum çiçeği |
|
|