![]() |
|
![]() |
#3841 |
Ağaç Dostu
|
Yeşim hanım merak ediyorum, hiç saksı değişimi yaptınız mı? Yoksa yıllardır aynı saksı içinde mi duruyor sizinkisi. Benimkisi hep küçük bir saksıdaydı, 2007 yılından beri bakıyorum ben bu arada. O küçük saksı içinde büyümesi hiç durmadı, şimdi ise alt dallardan ve üst dallardan kollara ayrılıp büyümeye başladı. Bence saksı içinde kök salacak yer kalmayınca bitki kendisini daha çok yaprak ve çiçek açmaya zorluyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3842 |
Ağaç Dostu
|
ben her iki senede bir saksini degistirmeden topragini degistiriyorum. bilgim dogrultusunda; kucuk saksi bitkinin koke dogru gitmesini onleyip yesil yapraga ve cicege gitmesini sagliyor. ve ben hemen hemen butun ciceklerimi dar saksida bakiyorum ozellikle sardunyalarimin saksilari kucuk ve hepsi bol yaprakli ve cicekli oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3843 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-04-2009
|
Alıntı:
benm çelik mum çiçeğimi ben sık sık yön değiştiriyorum, bunun bir zararı olurm u? yoksa bu bilgiyi hususi yardım iteyen o arkadaş için mi vermiştiniz? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3844 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-06-2006
|
Sayın optimus, tecrübeme göre, ben böyle düşünüyorum... Bitki sarıcı olduğundan ışığa göre kendini yapılandırıyor, eğer devamlı yönünü değiştirirseniz, gelişimi yavaşlıyor.Ziraatçı arkadaşlarımızın yorumlamasını isterim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3846 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-04-2009
|
hımm, benimki henüz küçücük bir çelik olduğundan çok önemsemiyordum ama küçükte olsa o halde hep aynı yerde bulunsun, yönünü hiç ellemeyeyim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3847 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu kış ben de mum saksılarını balkona aldım. Çoğu zaman naylon torbalar geçirdim üzerlerine, soğuğa ve 6. katın rüzgarlarına dayanabilsinler, diye. Şimdi hepsi iç mekanda. Balkonlarda güneşlik yok. Fazla güneşe dayanamazlar, diye içeri taşıdım onları. Şu anda dal-budak salıyorlar. Kışı dışarda geçirdikleri için bakalım çiçek açacaklar mı. Dışarda kalmayı sürdürselerdi yüzde yüz çiçekleneceklerinden emindim; ama şimdi değil. Yine de Geceleri vasisdasları açık bırakıyorum, havalansınlar, diye. Bakalım ilk çiçek haberi kimden gelecek ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3848 |
Ağaç Dostu
|
hatirladigim kadariyla bendeki mum cicegi anneannedeyken sadece subat ayinda acardi. cunku anneanneme birtek somestr tatilinde gidebilirdim kalmaya. sonra 6 sene once bende acti bir kere oda mart sonunda acmisti. hatirliyorum cunku dogum gunu hediyesi bana demistim. cicek acma donemleri degisiyor sanirim . Hazir hissettiginde dogum yapiyor galiba ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3849 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-04-2009
|
Sevgili Lerdemir, haklısınız sürgünlerin hızlandığı dönemdeyiz.Benim çiçeğim evimde yetişti büyüdü gelişimi yavaş ama çok sağlıklıydı hep.Birden bu alışılmışın dışındaki hızlı büyümesi her yerinden sürgün vermesi şekerli çayla aynı dönemde oldu.İçine sinmeyen denemesin bile tabii ama ben arada bir karşılıklı sohbetimizde bir bardak şekerli çay ikramıma devam edicem.Dilerim sonunda üzülmem.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3850 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2009
|
Merhaba. Annem 'sana mum çiçeği buldum' diye mutlu mutlu geldi elindeki minik saksıyla. Saksıya bi baktim mum çiçeği değil mum yaprağı. Bir tane yaprak kök salmış tutunmuş toprağa ama büyüyecek gövde yok. Sizce bu yaprak adam olur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3851 |
Ağaç Dostu
|
talar, olur ben cok yapraktan koklendirdim mum cicegi keske yerinden oynatmasaydniz. biraz uzun suruyor ama yeni surgunler veriyor bir muddet sonra, o yaprakli kisim kok olarak yerinde kalıyor kimisinde, bazilarinda da yaprak kok verdikce yeni surgunlerle beraber bu yaprakta ilerliyor.... tekrar onu yerine daldirin. ve direk gunes almayan ama gunisigi fazla olan yerde bekletin. yeni surgun verene kadarda yerini sevdiyse oynatmayın. iyi buyutmeler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3853 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-05-2009
|
Herkese merhabalar, Mum cicegi diye baslik gorunce dayanamadim ve yazdim.Seneler once benim anneannemim cicegiydi mum cicegi. Surekli acar ve ev mis gibi kokardi. Bende evlendikten sonra biri gardenya digeride mum cicegi hep ayri bir yerdedir.Tabi aileden geliyor surekli ciceklerle buyudugum icin bende cicek sever oldum ******* oldum diyorum. Bende hemen mum cicegi arayacagim kendime ama burada bulabilmem biraz zor gibi izmirli ve turkiyedeki arkadasla cok sanlisiniz. Banada buralara bir celik gelirmi diye merak ettim ve sormadan edemedim acikcasi. Paylasimlariniza ve sicak dostluklariniza hayran kaldim.Esimde izmir karsiyakali olunca dogal olarak uzagindan izmirli sayiyorum kendimi. Mum cicegine sahip olan arkadaslar cicekler acinca mis kokusunu Amerikada yasayan bizler icinde koklarmisiniz lutfen derim. sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3854 |
Ağaçsever
|
Kış mevsiminde okulumuzdaki memurun odasından çaldığım mum çiçeğim köklendi,ve büyüyor ama bir sorum olacak.Benim mum çiçeğimin ortasından filiz çıktı ve sürekli uzamakta.O minicik saksıda 40 cm den fazla uzadı.Acaba bu normal bir durum mu,yoksa yolunda gitmeyen birşeyler mi var??? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3856 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sarılacağı bir desteğe ihtiyacı var. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3857 |
Ağaç Dostu
|
yeni cikan surgune elinizi degdirmeyin, hemen kuru. bir muddet sonra yeni surgunun etrafindan yapraklar gelecek. iklimsiz arkadisimizin dedigi gibi acil olarak bu yeni surgune destek bulmaniz. Sarici oldugu icin tutunacak ve uzamaya devam edecek. desteksiz olursa eger. saksiyi yuksek bir yere koyun ve o yeni surgun destek olmadigi icin asagiya dogru uzayacaktir. Ancak destekle tutunmasini saglarsaniz kendini yormadan daha cabuk buyur ve cok da mutlu olur. Mutlu olan mum cicegi size hediye olarak miskokulu ciceklerini verir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3860 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2007
|
Merhaba, Ben 2 hafta önce 2 yaşında olan mum çiçeğimin saksısını değiştirdim. Kökleri gayet sağlıklı ve kuvvetliydi.Fakat şöyle bir durum var değiştirmeden önce saksısını mum çiçeğimin yaprakları aşşağıdan başlayarak sararıp ,kuruyup dökülmeye başladı.Ve bu durum hala devam ediyor.Ben şimdi onu kaybedersem ne yaparım? Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3861 |
Ağaçsever
|
Benimde internet uzerinden siparis ettigim mum cicegim 1 hafta icinde gelecek insallah. Hoya heuschkeliana (yellow) olandan birde Hoya carnosa medium olab boydan siparis ettim. Buradaki farmlarin hepsini dolastim ama bulamadim. Tavsiye de bulunan ve mail atan arkadasima cok tesekkur ediyorum. Inanin cok mutlu oldum. Geldiginde resimlemeye calisacagim. Sabirsizlikla bekliyorum. sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3862 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Mum isigi, "Amerika'da olsam şundan da alırım, şundan da" diyen ben, Amerika'da bulunan birine, oradaki tüm hoya satıcılarını ezberlediğim için kolayca tavsiyede bulunabiliyorum. Güle güle yetiştirin hoyalarınızı çiçeklendikleri zaman da fotoğraflayın ki, hayran kalalım. Düzenleyen cicada : 07-06-2009 saat 07:43 Neden: kelime ekledim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3863 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
Hoyamın çiçekleri açmadan kurudu çok üzüldüm ya kuruma sebepleri neler olabilir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3864 |
Ağaç Dostu
|
Yer değişikliği,hava akımı gibi nedenlerle bazen bu olaylar görülebiliyor.Ancak senin mumun yeri değişmeyeceği için hava akımı nedeniyle tomurcuk dökülmesinin olabileceğini düşünüyorum.Ancak arkadaşlar neder bilemem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3865 |
Ağaçsever
|
Sevgili cicada keske yakinda bir yerde olabilseniz sizede hemen siparis edebilirdim. Dediginiz gibi sitedeki cesitleri gorunce hayran kaldim yok yok yani. Nasil guzel ve narin gorunuyorlar. Henuz gelmedigi icin hic bir fiktim yok insallah sukut hayala ugramam. Geldikten sonra basliyor sorumlulugum. Ama bir aksilik olmaz ise Istanbula geldigim sene size bir tane getirecegim. Benim aldigim sitenin adi SRQHoyas .Dedigim gibi siteden adini hatirlayamadigim bir arkadasim tavsiye etti ona tekrar cok tesekkur ediyorum yardimci olan ve fikir veren arkadasa da ayrica tesekkurler. Sizin bildiginiz site isimlerini paylasirsaniz sevinirim goz atmakta fayda var. sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3866 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2007
|
Sn mum ışığı biz Paul Shirley succulents adlı siteden sipariş verdik. Ayrıca collectorscorner, rare-hoyas, asiaticanursery ve ted green adlı siteleri biliyorum ben. Google'dan aratırsanız çıkar. Çok şanslısınız çünkü bu yukarıda yazdığım sitelerin çoğu Türkiye'ye göndermiyor. Sizin öyle bir kısıtlamanız yok. Yalnız dikkatli olun, bu öyle bir şey ki bağımlılık yapıyor. Önce bir, iki tane değişik tür alayım, yetiştireyim yeter diye başlıyorsunuz, sonra duramıyorsunuz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3867 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili mum isigi, Adını hatırlayamadığınız size mail atan arkadaşınız benim iste, hani adres gönderen. Gerçekten geldiğiniz zaman getir misiniz? Ay çok memnun olurum buna ![]() Sevgilerle, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3868 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-05-2009
|
Bu hoya ya bayıldım doğrusu İsmi hoyachimera imiş, bu siteden buldum tekrar beğeninize sunmak istedim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3869 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2007
|
Bence bu pubicalyx red button, **** pubicalyx royal hawaian purple. Resmi aldığınız yerde adı yokmuydu acaba? Hoya chimera diye bir tür olduğunu bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3870 |
Ağaç Dostu
|
İlknur hanıma bende katılıyorum bu pubilicalyx red button`a çok benziyor.Ama diğer forumda yani publicalyx silverpinkte chimera olarak yazılmış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
hoya, mum çiçeği |
|
|