agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Mum çiçeği (Hoya)
(https)

Beğeni Düzeni3238Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-05-2009, 13:12   #3841
Ağaç Dostu

İlkin's Avatar

Giriş Tarihi: 09-07-2007
Galeri: 51
Yeşim hanım merak ediyorum, hiç saksı değişimi yaptınız mı? Yoksa yıllardır aynı saksı içinde mi duruyor sizinkisi. Benimkisi hep küçük bir saksıdaydı, 2007 yılından beri bakıyorum ben bu arada. O küçük saksı içinde büyümesi hiç durmadı, şimdi ise alt dallardan ve üst dallardan kollara ayrılıp büyümeye başladı. Bence saksı içinde kök salacak yer kalmayınca bitki kendisini daha çok yaprak ve çiçek açmaya zorluyor.

İlkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2009, 16:22   #3842
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-05-2009
Galeri: 40
ben her iki senede bir saksini degistirmeden topragini degistiriyorum.

bilgim dogrultusunda; kucuk saksi bitkinin koke dogru gitmesini onleyip yesil yapraga ve cicege gitmesini sagliyor. ve ben hemen hemen butun ciceklerimi dar saksida bakiyorum ozellikle sardunyalarimin saksilari kucuk ve hepsi bol yaprakli ve cicekli oluyor.

yesim ozgun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2009, 19:20   #3843
Ağaç Dostu

optimus's Avatar

Giriş Tarihi: 21-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dkp Mesajı Göster
İki veya üç göz/boğum olarak kesin, küçük bir saksıya, birer boğumu toprak içinde kalacak şekilde (toprak,torf,cocopeat karışımı)dikin, sıcak bir ortamda tutun, nemli kalmasını sağlayın, ellemeyin, yönünü değiştirmeyin. İki veya üç ayda, kök yapısını tamamladıktan sonra, filizlenmeye başlayacaktır.
sayın dkp yardım için verdiğinz bilgide bir şey dikkatimi çekti, ellemeyin yönünü değiştirmeyin demişsiniz...

benm çelik mum çiçeğimi ben sık sık yön değiştiriyorum, bunun bir zararı olurm u? yoksa bu bilgiyi hususi yardım iteyen o arkadaş için mi vermiştiniz?

optimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2009, 21:32   #3844
dkp
Ağaç Dostu

dkp's Avatar

Giriş Tarihi: 24-06-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi optimus Mesajı Göster
sayın dkp yardım için verdiğinz bilgide bir şey dikkatimi çekti, ellemeyin yönünü değiştirmeyin demişsiniz...

benm çelik mum çiçeğimi ben sık sık yön değiştiriyorum, bunun bir zararı olurm u? yoksa bu bilgiyi hususi yardım iteyen o arkadaş için mi vermiştiniz?
Sayın optimus, tecrübeme göre, ben böyle düşünüyorum... Bitki sarıcı olduğundan ışığa göre kendini yapılandırıyor, eğer devamlı yönünü değiştirirseniz, gelişimi yavaşlıyor.Ziraatçı arkadaşlarımızın yorumlamasını isterim..

dkp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2009, 10:37   #3845
Ağaç Dostu

habibe's Avatar

Giriş Tarihi: 01-02-2007
Galeri: 33
Dün ben de bitkimi yeniden bağlamak durumunda kaldım. dolayısı ile çiçek yönleri de değişti.

habibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2009, 12:05   #3846
Ağaç Dostu

optimus's Avatar

Giriş Tarihi: 21-04-2009
hımm, benimki henüz küçücük bir çelik olduğundan çok önemsemiyordum ama küçükte olsa o halde hep aynı yerde bulunsun, yönünü hiç ellemeyeyim...

optimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2009, 14:19   #3847
Ağaç Dostu

yukka's Avatar

Giriş Tarihi: 24-12-2006
Galeri: 21
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lerdemir Mesajı Göster
Sn.__nilfr__,

Teknik olarak konuya vakıf değilim ama, sadece bir fikir yürütme olarak dikkate alınız lütfen;

Mum çiçeğinizin son dönemindeki coşku acaba gerçekten de şekerli ılık çayın etkisi mi, yoksa mevsimin ve dönemin doğal süreci midir?

Zira; benim de oldukça yaşlı mum çiçeğime bu haftasonu göz attığımda, şebeke suyu ile nadiren sulamaktan başka hiçbir şey uygulamamama rağmen coşkunca serpilmiş olduğunu gördüm.

Üstelik de bütün kışı, İstanbul kışının tüm etkilerine maruz kaldığı açık bir balkonda geçirmiş olmasına rağmen...
Sn. Lerdemir,

Bu kış ben de mum saksılarını balkona aldım. Çoğu zaman naylon torbalar geçirdim üzerlerine, soğuğa ve 6. katın rüzgarlarına dayanabilsinler, diye. Şimdi hepsi iç mekanda. Balkonlarda güneşlik yok. Fazla güneşe dayanamazlar, diye içeri taşıdım onları. Şu anda dal-budak salıyorlar. Kışı dışarda geçirdikleri için bakalım çiçek açacaklar mı. Dışarda kalmayı sürdürselerdi yüzde yüz çiçekleneceklerinden emindim; ama şimdi değil. Yine de Geceleri vasisdasları açık bırakıyorum, havalansınlar, diye. Bakalım ilk çiçek haberi kimden gelecek

yukka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2009, 16:43   #3848
Ağaç Dostu

hatirladigim kadariyla bendeki mum cicegi anneannedeyken sadece subat ayinda acardi. cunku anneanneme birtek somestr tatilinde gidebilirdim kalmaya.

sonra 6 sene once bende acti bir kere oda mart sonunda acmisti. hatirliyorum cunku dogum gunu hediyesi bana demistim.

cicek acma donemleri degisiyor sanirim . Hazir hissettiginde dogum yapiyor galiba

Eski 26-05-2009, 17:01   #3849
Ağaçsever

nilfr's Avatar

Giriş Tarihi: 24-04-2009
Sevgili Lerdemir, haklısınız sürgünlerin hızlandığı dönemdeyiz.Benim çiçeğim evimde yetişti büyüdü gelişimi yavaş ama çok sağlıklıydı hep.Birden bu alışılmışın dışındaki hızlı büyümesi her yerinden sürgün vermesi şekerli çayla aynı dönemde oldu.İçine sinmeyen denemesin bile tabii ama ben arada bir karşılıklı sohbetimizde bir bardak şekerli çay ikramıma devam edicem.Dilerim sonunda üzülmem..

nilfr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2009, 22:08   #3850
Ağaç Dostu

talar_'s Avatar

Giriş Tarihi: 13-03-2009
Merhaba. Annem 'sana mum çiçeği buldum' diye mutlu mutlu geldi elindeki minik saksıyla. Saksıya bi baktim mum çiçeği değil mum yaprağı.
Bir tane yaprak kök salmış tutunmuş toprağa ama büyüyecek gövde yok.
Sizce bu yaprak adam olur mu?

Eklenen Resimler

talar_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2009, 22:18   #3851
Ağaç Dostu

talar, olur ben cok yapraktan koklendirdim mum cicegi keske yerinden oynatmasaydniz.

biraz uzun suruyor ama yeni surgunler veriyor bir muddet sonra, o yaprakli kisim kok olarak yerinde kalıyor kimisinde, bazilarinda da yaprak kok verdikce yeni surgunlerle beraber bu yaprakta ilerliyor....

tekrar onu yerine daldirin. ve direk gunes almayan ama gunisigi fazla olan yerde bekletin. yeni surgun verene kadarda yerini sevdiyse oynatmayın.

iyi buyutmeler)

Eski 28-05-2009, 11:47   #3852
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-08-2006
Galeri: 33
Arkadaşlar benim mumçiçeğini bugün bahçeye ekmeye gidiyorum.
Ekimi ve gelişmeleri video'ya almayı düşünüyorum.

some_at Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2009, 06:29   #3853
Ağaçsever

mum isigi's Avatar

Giriş Tarihi: 22-05-2009
Herkese merhabalar,
Mum cicegi diye baslik gorunce dayanamadim ve yazdim.Seneler once benim anneannemim cicegiydi mum cicegi. Surekli acar ve ev mis gibi kokardi. Bende evlendikten sonra biri gardenya digeride mum cicegi hep ayri bir yerdedir.Tabi aileden geliyor surekli ciceklerle buyudugum icin bende cicek sever oldum ******* oldum diyorum. Bende hemen mum cicegi arayacagim kendime ama burada bulabilmem biraz zor gibi izmirli ve turkiyedeki arkadasla cok sanlisiniz. Banada buralara bir celik gelirmi diye merak ettim ve sormadan edemedim acikcasi. Paylasimlariniza ve sicak dostluklariniza hayran kaldim.Esimde izmir karsiyakali olunca dogal olarak uzagindan izmirli sayiyorum kendimi.
Mum cicegine sahip olan arkadaslar cicekler acinca mis kokusunu Amerikada yasayan bizler icinde koklarmisiniz lutfen derim.

sevgiler

mum isigi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2009, 15:30   #3854
Ağaçsever

prensess's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2009
Galeri: 17
Kış mevsiminde okulumuzdaki memurun odasından çaldığım mum çiçeğim köklendi,ve büyüyor ama bir sorum olacak.Benim mum çiçeğimin ortasından filiz çıktı ve sürekli uzamakta.O minicik saksıda 40 cm den fazla uzadı.Acaba bu normal bir durum mu,yoksa yolunda gitmeyen birşeyler mi var??? (Fotoğrafını ekledim alta)

Eklenen Resimler

prensess Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2009, 17:22   #3855
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2008
Galeri: 66
Prensess benim de ilk anlarda düştüğüm durumdasın.Bu çiçeğe sahip olduğun için sabretmeyide öğrenmek gerekir.benimkiler bile bu saksıdan 2 boy büyüğünde ama daha 15-20 cm.

Fatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2009, 17:31   #3856
Ağaç Dostu

İklimsiz's Avatar

Giriş Tarihi: 11-03-2007
Galeri: 53
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi prensess Mesajı Göster
.Acaba bu normal bir durum mu,yoksa yolunda gitmeyen birşeyler mi var?
Mum çiçeğiniz sürgün veriyor. Sarılıcı bir bitki olduğu için gayet olağan bir durum.

Sarılacağı bir desteğe ihtiyacı var.

İklimsiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2009, 20:47   #3857
Ağaç Dostu

yeni cikan surgune elinizi degdirmeyin, hemen kuru. bir muddet sonra yeni surgunun etrafindan yapraklar gelecek.

iklimsiz arkadisimizin dedigi gibi acil olarak bu yeni surgune destek bulmaniz. Sarici oldugu icin tutunacak ve uzamaya devam edecek. desteksiz olursa eger. saksiyi yuksek bir yere koyun ve o yeni surgun destek olmadigi icin asagiya dogru uzayacaktir. Ancak destekle tutunmasini saglarsaniz kendini yormadan daha cabuk buyur ve cok da mutlu olur. Mutlu olan mum cicegi size hediye olarak miskokulu ciceklerini verir))

Eski 31-05-2009, 23:31   #3858
Ağaçsever

prensess's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2009
Galeri: 17
Sevgili yeşim özgün,iklimsiz,fatihbrk,çok teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz için.Yarın hemen bir destek yapayım saksıya.Büyüsün bakalım

prensess Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2009, 10:55   #3859
Ağaç Dostu

Carlos_Cortes's Avatar

Giriş Tarihi: 29-04-2008
Galeri: 2
Teşekkürler cicada, oraya geçiyorum

Carlos_Cortes Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2009, 12:49   #3860
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-02-2007
Merhaba,

Ben 2 hafta önce 2 yaşında olan mum çiçeğimin saksısını değiştirdim.
Kökleri gayet sağlıklı ve kuvvetliydi.Fakat şöyle bir durum var değiştirmeden önce saksısını mum çiçeğimin yaprakları aşşağıdan başlayarak sararıp ,kuruyup dökülmeye başladı.Ve bu durum hala devam ediyor.Ben şimdi onu kaybedersem ne yaparım?

Teşekkürler.

darla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2009, 06:55   #3861
Ağaçsever

mum isigi's Avatar

Benimde internet uzerinden siparis ettigim mum cicegim 1 hafta icinde gelecek insallah. Hoya heuschkeliana (yellow) olandan birde Hoya carnosa medium olab boydan siparis ettim. Buradaki farmlarin hepsini dolastim ama bulamadim. Tavsiye de bulunan ve mail atan arkadasima cok tesekkur ediyorum. Inanin cok mutlu oldum. Geldiginde resimlemeye calisacagim.

Sabirsizlikla bekliyorum.

sevgiler

Eski 07-06-2009, 07:40   #3862
Ağaç Dostu

cicada's Avatar

Giriş Tarihi: 27-06-2008
Sevgili Mum isigi,
"Amerika'da olsam şundan da alırım, şundan da" diyen ben, Amerika'da bulunan birine, oradaki tüm hoya satıcılarını ezberlediğim için kolayca tavsiyede bulunabiliyorum. Güle güle yetiştirin hoyalarınızı çiçeklendikleri zaman da fotoğraflayın ki, hayran kalalım.

Düzenleyen cicada : 07-06-2009 saat 07:43 Neden: kelime ekledim
cicada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2009, 12:20   #3863
Ağaç Dostu

bernacyhn's Avatar

Giriş Tarihi: 14-04-2008
Hoyamın çiçekleri açmadan kurudu çok üzüldüm ya kuruma sebepleri neler olabilir?

bernacyhn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2009, 17:39   #3864
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bernacyhn Mesajı Göster
Hoyamın çiçekleri açmadan kurudu çok üzüldüm ya kuruma sebepleri neler olabilir?
Yer değişikliği,hava akımı gibi nedenlerle bazen bu olaylar görülebiliyor.Ancak senin mumun yeri değişmeyeceği için hava akımı nedeniyle tomurcuk dökülmesinin olabileceğini düşünüyorum.Ancak arkadaşlar neder bilemem.

Eski 09-06-2009, 04:30   #3865
Ağaçsever

mum isigi's Avatar

Sevgili cicada keske yakinda bir yerde olabilseniz sizede hemen siparis edebilirdim. Dediginiz gibi sitedeki cesitleri gorunce hayran kaldim yok yok yani. Nasil guzel ve narin gorunuyorlar. Henuz gelmedigi icin hic bir fiktim yok insallah sukut hayala ugramam. Geldikten sonra basliyor sorumlulugum. Ama bir aksilik olmaz ise Istanbula geldigim sene size bir tane getirecegim.

Benim aldigim sitenin adi SRQHoyas .Dedigim gibi siteden adini hatirlayamadigim bir arkadasim tavsiye etti ona tekrar cok tesekkur ediyorum yardimci olan ve fikir veren arkadasa da ayrica tesekkurler.

Sizin bildiginiz site isimlerini paylasirsaniz sevinirim goz atmakta fayda var.

sevgiler

Eski 09-06-2009, 10:05   #3866
Ağaç Dostu

ilknur aşık's Avatar

Giriş Tarihi: 13-05-2007
Sn mum ışığı biz Paul Shirley succulents adlı siteden sipariş verdik. Ayrıca collectorscorner, rare-hoyas, asiaticanursery ve ted green adlı siteleri biliyorum ben. Google'dan aratırsanız çıkar. Çok şanslısınız çünkü bu yukarıda yazdığım sitelerin çoğu Türkiye'ye göndermiyor. Sizin öyle bir kısıtlamanız yok. Yalnız dikkatli olun, bu öyle bir şey ki bağımlılık yapıyor. Önce bir, iki tane değişik tür alayım, yetiştireyim yeter diye başlıyorsunuz, sonra duramıyorsunuz.

ilknur aşık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2009, 12:07   #3867
Ağaç Dostu

cicada's Avatar

Giriş Tarihi: 27-06-2008
Sevgili mum isigi,
Adını hatırlayamadığınız size mail atan arkadaşınız benim iste, hani adres gönderen. Gerçekten geldiğiniz zaman getir misiniz? Ay çok memnun olurum buna . Joni Kahn yani SRQhoyas şuan tatilde yanılmıyorsam, artık hoyalarınız gelince mutlaka fotograflayın, biz de görelim.
Sevgilerle,

cicada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2009, 22:34   #3868
Ağaçsever

rrumeysaa's Avatar

Giriş Tarihi: 23-05-2009
Bu hoya ya bayıldım doğrusu
İsmi hoyachimera imiş, bu siteden buldum tekrar beğeninize sunmak istedim

Eklenen Resimler

rrumeysaa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2009, 09:11   #3869
Ağaç Dostu

ilknur aşık's Avatar

Giriş Tarihi: 13-05-2007
Bence bu pubicalyx red button, **** pubicalyx royal hawaian purple. Resmi aldığınız yerde adı yokmuydu acaba? Hoya chimera diye bir tür olduğunu bilmiyorum.

ilknur aşık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2009, 11:07   #3870
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ilknur aşık Mesajı Göster
Bence bu pubicalyx red button, **** pubicalyx royal hawaian purple. Resmi aldığınız yerde adı yokmuydu acaba? Hoya chimera diye bir tür olduğunu bilmiyorum.
İlknur hanıma bende katılıyorum bu pubilicalyx red button`a çok benziyor.Ama diğer forumda yani publicalyx silverpinkte chimera olarak yazılmış.

Etiketler
hoya, mum çiçeği

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025