agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Mum çiçeği (Hoya)
(https)

Beğeni Düzeni3239Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-01-2015, 00:35   #1
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Haklısınız, yapraklardaki buruşma uzun süre susuz kalmasından kaynaklanıyor. Toprağa dikmeden önce bir kaç gün suda bekletseniz daha iyi olabilirdi.

Fotoğraf olmadığı için sağlıklı yorum yapmak zor ancak benim önerim topraktaki hoyayı 30-40 cm'den keserek geride kalan dalları 3-4 boğumlu çeliklere bölüp 2 gün ılık suya ıslayıp, yapraklara kaybettiği nemi geri kazandırmaya çalışmak olacak. Daha sonra çelikleri suda ya da toprakta köklendirebilirsiniz.

Fotoğraf olmadığı için önerim uygun mu, bilmiyorum

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2015, 10:17   #2
Yeni Üye

Zekiye Aydın's Avatar

Giriş Tarihi: 09-09-2013
Yanıt için çok teşekkürler maki01. Fotoğraf yüklemede sorun yaşıyorum. En kısa zamanda halledip resim paylaşacağım. Paylaşımdan sonra güzel ve yararlı bilgilerinizden faydalanacağımdan eminim. Güzel günler dilerim. İyi hafta sonları

Zekiye Aydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-01-2015, 00:57   #3
Yeni Üye

Zekiye Aydın's Avatar

mum çiçeği

Resim yüklemekte zorluk çekiyorum, umarım başarmışımdır. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Eklenen Resimler

Eski 20-01-2015, 15:55   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-05-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zekiye Aydın Mesajı Göster
Resim yüklemekte zorluk çekiyorum, umarım başarmışımdır. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Zekiye hanım, sizin mum çiçeğinin yaşama şansı çok düşük diye düşünüyorum .Kökleri nasıldı? Sağlıklı değilse nafile bence. Ama çok dirençli bitkiler bunlar. Umudunuzu da kesmeyin. Fazla sulamadan,yarım sera yapın ve aydınlık ve ılık bir ortama bırakın bence. Üst dalları görünmüyor. Onlar da aynı vaziyette ise,onları kısalttın ki bitkiyi zorlamasın.

edelvays58 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-01-2015, 19:35   #5
Yeni Üye

Zekiye Aydın's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi edelvays58 Mesajı Göster
Zekiye hanım, sizin mum çiçeğinin yaşama şansı çok düşük diye düşünüyorum .Kökleri nasıldı? Sağlıklı değilse nafile bence. Ama çok dirençli bitkiler bunlar. Umudunuzu da kesmeyin. Fazla sulamadan,yarım sera yapın ve aydınlık ve ılık bir ortama bırakın bence. Üst dalları görünmüyor. Onlar da aynı vaziyette ise,onları kısalttın ki bitkiyi zorlamasın.
Sn.Edelvays58; ilginiz için teşekkür ederim. Kökleri sağlam ama bir gün boyunca (yanılmıyorsam) üzerine yağmur yağmış, arabalar ezmiş bir halde bulduğum için zedelenmiş olduğundan endişeliyim. Şu anda üst dal kırık ve ezik. Yarım sera ve odamın aydınlık ve soğuk olmayan köşesinde kendisini küçük limonumun yanında dinlenmeye aldım. Bakalım şans "O"'na ve bana gülecek mi?

Eski 20-01-2015, 15:58   #6
Ağaç Dostu

samur's Avatar

Giriş Tarihi: 22-11-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zekiye Aydın Mesajı Göster
Sn zekiye hanim moralinizi bozmak istemem ama ben de ayni sekilde yazin diktigim hoya celigini kaybettim tekrar celikledim ama nafile,size yeni bir celik gonderelim baharda

samur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-01-2015, 19:39   #7
Yeni Üye

Zekiye Aydın's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi samur Mesajı Göster
Sn zekiye hanim moralinizi bozmak istemem ama ben de ayni sekilde yazin diktigim hoya celigini kaybettim tekrar celikledim ama nafile,size yeni bir celik gonderelim baharda
Sn. Samur, moralim bozuk kendisi hasta ve ben bir şey yapamıyorum. Ama sitedeki olumlu ve çelik göndereceğini söyleyen sevimli insanlar yüzümü biraz gülümsetti.

Eski 22-02-2015, 21:05   #8
Yeni Üye

Zekiye Aydın's Avatar

Merhaba,

Sizinle uzun zaman sonra küçük bir sırrımı paylaşmak istiyorum. Sizin ve diğer katılımcı arkadaşların sevgi sözcüklerinden ve olumlu yaklaşımlarından sonra sabırla beklediğim güzel mum çiçeğim -tamam, artık "O"'da beni bıraktı- dediğim an toprağından küçük yaramaz bir çocuk misali göz kırpmaya başladı. Sanırım ufak 2 tane yaprağımız var. Kendisine uzaktan bakıyorum şimdilik. Bunu size bildirmem gerektiğini düşündüm.
Sevgi ve saygılarımla.

Etiketler
hoya, mum çiçeği

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026