![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Haklısınız, yapraklardaki buruşma uzun süre susuz kalmasından kaynaklanıyor. Toprağa dikmeden önce bir kaç gün suda bekletseniz daha iyi olabilirdi. Fotoğraf olmadığı için sağlıklı yorum yapmak zor ancak benim önerim topraktaki hoyayı 30-40 cm'den keserek geride kalan dalları 3-4 boğumlu çeliklere bölüp 2 gün ılık suya ıslayıp, yapraklara kaybettiği nemi geri kazandırmaya çalışmak olacak. Daha sonra çelikleri suda ya da toprakta köklendirebilirsiniz. Fotoğraf olmadığı için önerim uygun mu, bilmiyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-09-2013
|
Yanıt için çok teşekkürler maki01. Fotoğraf yüklemede sorun yaşıyorum. En kısa zamanda halledip resim paylaşacağım. Paylaşımdan sonra güzel ve yararlı bilgilerinizden faydalanacağımdan eminim. Güzel günler dilerim. İyi hafta sonları ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
|
mum çiçeği
Resim yüklemekte zorluk çekiyorum, umarım başarmışımdır. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2012
|
Zekiye hanım, sizin mum çiçeğinin yaşama şansı çok düşük diye düşünüyorum .Kökleri nasıldı? Sağlıklı değilse nafile bence. Ama çok dirençli bitkiler bunlar. Umudunuzu da kesmeyin. Fazla sulamadan,yarım sera yapın ve aydınlık ve ılık bir ortama bırakın bence. Üst dalları görünmüyor. Onlar da aynı vaziyette ise,onları kısalttın ki bitkiyi zorlamasın. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2014
|
Sn zekiye hanim moralinizi bozmak istemem ama ben de ayni sekilde yazin diktigim hoya celigini kaybettim tekrar celikledim ama nafile,size yeni bir celik gonderelim baharda |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
|
Merhaba, Sizinle uzun zaman sonra küçük bir sırrımı paylaşmak istiyorum. Sizin ve diğer katılımcı arkadaşların sevgi sözcüklerinden ve olumlu yaklaşımlarından sonra sabırla beklediğim güzel mum çiçeğim -tamam, artık "O"'da beni bıraktı- dediğim an toprağından küçük yaramaz bir çocuk misali göz kırpmaya başladı. Sanırım ufak 2 tane yaprağımız var. Kendisine uzaktan bakıyorum şimdilik. Bunu size bildirmem gerektiğini düşündüm. Sevgi ve saygılarımla. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| hoya, mum çiçeği |
|
|