agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Mum çiçeği (Hoya)
(https)

Beğeni Düzeni3239Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-01-2015, 11:45   #1
Yeni Üye

BuRCuPM's Avatar

Giriş Tarihi: 05-06-2012
Hindistan cevizi torfuna başka bir toprak, gübre vs. karıştırmam gerekiyor mu yoksa direkt ona mı dikmeliyim? Nasıl hazırlanıyor? çok mu soru soruyorum ? Kusura bakmayın nolur..

BuRCuPM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2015, 19:38   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-05-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi BuRCuPM Mesajı Göster
Hindistan cevizi torfuna başka bir toprak, gübre vs. karıştırmam gerekiyor mu yoksa direkt ona mı dikmeliyim? Nasıl hazırlanıyor? çok mu soru soruyorum ? Kusura bakmayın nolur..
Acemilik zordur:-))). Hindistan cevizi torfunu sadece köklendirmede kullanacaksınız. Köklendikten sonra,asıl toprak karışımının olduğu daimi saksısına aktaracaksınız. Toprak nemli olacak,ıslak değil. Ben köklendirirken su dökmüyorum,fısfıslıyorum. Çeliklerin çokluğu size deneyim katacaktır,ve öğreneceksiniz. Güneş olsa iyi olur,özellikle büyüme aşamasında.
Sizde bu kadar stres varken bitki ne yapsın. O da strese girer:-)))
Kolay gelsin.

edelvays58 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2015, 08:32   #3
Yeni Üye

BuRCuPM's Avatar

Giriş Tarihi: 05-06-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi edelvays58 Mesajı Göster
Acemilik zordur:-))). Hindistan cevizi torfunu sadece köklendirmede kullanacaksınız. Köklendikten sonra,asıl toprak karışımının olduğu daimi saksısına aktaracaksınız. Toprak nemli olacak,ıslak değil. Ben köklendirirken su dökmüyorum,fısfıslıyorum. Çeliklerin çokluğu size deneyim katacaktır,ve öğreneceksiniz. Güneş olsa iyi olur,özellikle büyüme aşamasında.
Sizde bu kadar stres varken bitki ne yapsın. O da strese girer:-)))
Kolay gelsin.

Teşekkür ederim edelvays Gerçekten acemilik..Evet canım bitkiyi mahvettiğim için gerçekten inanılmaz strese girdim ilk kez başıma geliyor Dün bir cenazemiz vardı ve cenaze evinin balkonunda inanamazsınız balkonu çepeçevre çevreleyen bir mum çiçeği vardı.Gözlerime inanamadım. Maşallah çok güzeldi. Cenaze eşimin ailesinden olduğu için yani yakınımız olduğu için haliyle hep ordaydım ve çelikler hala suda Bugün diksem bir sıkıntı olur mu veya yarın?? Bugünde oraya gidebiliriz belki.

BuRCuPM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
hoya, mum çiçeği

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025