![]() |
|
![]() |
#5341 |
Ağaç Dostu
|
Yanılıyor olabilirim ancak 1 litre hacmine yakın bir saksı gibi geldi bana sevgili polesmos. Pek çok bitki gibi hoyalarda da saksı ne kadar küçükse çiçeklenme o kadar erken oluyor ve sulamaya bağlı gelişen kök çürümesini önlemede yardımcı oluyor. Kökler saksı dışına çıkmadan yani saksıyı doldurmadan saksı değişimini doğru bulmuyorum. Yine de siz bilirsiniz ![]() Ambalaj üzerinde yazan dozu uygulayacaksanız ayda bir kez gübre vermenizi öneririm, seyreltik yani yarı yarıya bir vereceksiniz 15 de bir gibi verilebilir. Gübre alışverişimi oğlum yapıyor, alırken içeriklerini okuma şansım olmuyor. Bu nedenle bende de her iki gübreden var ve N,P,K değerleri birbirine çok yakın. Her ikisini de hoyalarda kullanabilirsiniz, ben kullanıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5342 |
Ağaçsever
|
![]() Merhabalar. çiçeğimin 2 yaprağında kahverengi lekeler olustu. acaba ne olduğunu yazabilecek varmıdır ? Büyük boyuttaki fotoğraf burada : http://png.vevzo.com/mum/MUM-HAST.jpg Yazmayı unutmuşum. Yaprağın 2 side yeni taza yaprak ve sabah güneşide alıyor. acaba bugün hava burada çok sıcak 32-35 derece arası. oda yapmış olabilirmi ? Düzenleyen aliakrep : 27-05-2014 saat 11:26 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5343 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2013
|
balık mı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5344 | |
Ağaçsever
|
![]() Alıntı:
Düzenleyen aliakrep : 27-05-2014 saat 11:27 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5345 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2012
|
Kendileri mi düştü? Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5346 |
Ağaç Dostu
|
Sorununuz nedenini bilmiyorum yani emin değilim ancak balık, çürüme sırasında bakteri üreterek kök çürümesine neden olabilir diye düşünüyorum. Benim carnosa terasta ve Adana da çok sıcak ve güneşli. Güneş yanığı daha çok yaprağın yanan bölgesinin krem-beyaz bir renk almasına ve kurumasına neden oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5348 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2014
|
Alıntı:
gaziantepteyim ben kargo olur, otobüs olur, her türlü olur yani, bu çiçeği yetiştirmek istiyorum, bayıldımmm |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5349 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili nothing, Öncelikle forumumuza hoşgeldiniz ![]() Arkadaşlar, kendinizi tanıtır mısınız? Burayı nereden buldunuz? İlk sayfalardan başlayarak hoya başlığımızı incelediğiniz için teşekkür ederim. 8 sene öncesine ait bir mesajı alıntılayarak çelik istemişsiniz ancak o günden bu yana forumumuz çok gelişti. Artık bitkilere ait başlıklarda forum kuralları gereği bu tür taleplerde bulunmuyoruz. Ücretsiz paylaşımlarımız için Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas - agaclar.net başlığımıza , satın almak içinse Fide, Fidan, Çelik, Saksılı Bitki, Kesme Çiçek, Kaktüs, Sukulent Satış - agaclar.net başlığındaki satıcı arkadaşlarımıza mesaj yazıyoruz. En kısa sürede aradığınız çelikle buluşmanızı dilerim. Not: Her iki mesaj siz okuduktan sonra silinecektir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5350 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2013
|
Merhaba sayın Polemos,sizden aldığım hoyam kendinden gayet emin bir şekilde yerine alıştı.yakında boy atmaya başlamasını bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5351 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok mutlu oldum sayın celalim01. Bol çiçeklerini görmenizi temenni ediyorum Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5352 |
Ağaç Dostu
|
Sayın maki01, bahsettiğim çeliklerimden bir tanesinin fotoğrafları bunlar. Saksısını büyütmeli, gübre vermeli miyim? ![]() ![]() ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5354 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-07-2011
|
Geçen yıl sayın can17can arkadaşımızdan almış olduğum mum çiçeğim yakında çiçeklerini gösterecek sanırım.2.resimdeki mum çiçeklerini kayınvaldem geçen sene kuruduğu için atacaktı kurtarabildiğim kadarını ekmiş ama çok da umutlanmamıştım ancak şuan hareketlenmeye başladılar bunların türü de carnosa mı acaba bilgisi olan cevap verebilirse sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5356 |
Ağaçsever
|
![]() Düzenleyen aliakrep : 27-05-2014 saat 11:27 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5357 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yaprakları lekelenen mi bu? Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5359 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2014
|
Ben burda mum çiçeği ararken okuldan arkadaşımda çıkmasın mı? Resmini gösterince bende var deyip sana getiririm sözü ağzından çıkınca dünyalar benim oldu. yakında resmini paylaşmak üzere hoşçakalın çiçek dostları... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5360 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-05-2014
|
mum çiçeği salonların baştacıdır kıymetini bil kalın etli yapılıdır sarmasık gibi sarar çok güzel kokuludur |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5361 |
Ağaçsever
|
Düzenleyen aliakrep : 27-05-2014 saat 11:28 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5362 |
Ağaç Dostu
|
Mum çiçeğimin son hali,ne zaman açar acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5364 |
Ağaç Dostu
|
İnşallah sevgili kartol, Nerdeyse yanında yatıp kalkıyorum açışını kaçırmamak için ![]() Aşagıdaki hoyaları tanıdınız mı? Tekrar çokkk teşekkür ederim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5365 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Rica ederim, güle güle büyütün, bol bol çiçeklerini görün ve siz de başkalarını mutlu edin ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5366 |
Ağaç Dostu
|
İnşallah köklendirmeyi başarırim ve dediğiniz gibi bende başkasıyla paylaşabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5367 |
Ağaç Dostu
|
Mum çiçeğimin açsin diye gözünün içine bakarken çiçeklerini dokuyor nazar mı değdi acaba?Sırf nazarı değmesin diye arkadaşıma çelik de verdim ama..Nedeni hakkında bir fikri olan var mı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5368 |
Ağaçsever
|
AZ KALDI AÇACAK İNŞALLAH. Biraz yavaş gelişiyor. Sanırsam 15 tane sürgün verdiğinden. 2 çiçek daha açmaya hazırlanıyor. ![]() Büyük fotoğraf burada → http://png.vevzo.com/mum/Mum-Cicek-17.jpg Düzenleyen aliakrep : 27-05-2014 saat 11:28 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5369 |
Ağaçsever
|
Sitede aradım ama bulamadım. Bu Hoya Carnosayı tohumlandırmanın yolu yokmudur ? Varsa tohumları nasıl fidelendiririz ? ![]() Aşağıdakini buldum ama ispanyolca olduğundan hiçbirşey anlamadım. http://mihoyacarnosa.blogspot.com.tr/p/semillas.html Düzenleyen aliakrep : 12-05-2014 saat 15:38 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5370 |
Ağaç Dostu
|
Tozlaşma doğal ortamda gerçekleşiyor. EBay'da satıcı bulabilisiniz ancak tohumun hemen taze iken ekilmesi gerekiyor. Aleya Garden Facebook'da zaman zaman satışa hazır olan tohumlarını yayınlıyor. Çimlendirme ise diğer tohumlardan farklı değil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
hoya, mum çiçeği |
|
|