![]() |
|
![]() |
#5281 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-05-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5282 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-05-2007
|
arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5283 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili cenoz, Eklediğin fotoğrafta bozulma belli yerlerde olunca akla sadece bir ya da birkaç dala ait gövde yaralanması dışında bir şey aklımıza gelmiyor. Eğer bu bozulma tüm dallarda mevcutsa kök çürümesini düşünmek lazım. Saksıyı boşaltıp kökleri kontrol eder misin? Eğer kökler çürümüşse tüm toprağı ve çürüyen kökleri kestikten sonra yeniden temiz bir saksıya yeni toprakla dikmenizi öneririm. Ancak bitki büyük, yeni kökler oluşturma aşamasında beslenemeyip, kaybedebilirsiniz. Bu durumda bolca çelik alıp ayrıca dikmenizde fayda var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5284 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-03-2013
|
Merhaba,bu mum çiçeği mi arkadaşlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5285 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5286 |
Ağaçsever
|
İnşallah görebilirim.güzel temenniniz için teşekkür ederim bay tömürcek ![]() Bu daha yakından bir resim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5287 |
Ağaçsever
|
Acaba saksısı çok mu büyük |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5288 |
Ağaç Dostu
|
Ablacım saksının boyutu ne bilmiyorum ama biyerde şöyle birşey okumuştum: Saksı boyutu mum çiçeği için çok da önemli bir faktör değilmiş. Önemli olan şey güneş ışığını almasıymış. Saksını güneşli bir pencere kenarına koy. Saksı ısınıp kökler ısıyı alınca çiçeklenmeye teşvik edeceğini diyordu yazıda ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5290 |
Ağaçsever
|
İlk fırsatta saksı alayım o zaman... Çok teşekkür ederim arkadaşlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5291 |
Ağaçsever
|
![]() ![]() Çok mu abarttım dersiniz... Sanırım çok sabırsızım.bir an önce o güzel çiçekleri görmek istiyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5293 |
Ağaçsever
|
Cevap için teşekkür ederim maki01, aslında destek çubuğu için fazla uzun sayılabilir. Yaklaşık 80cm kadar. Ben de en ucuna ip taktım, ipin diğer ucunu da duvardaki çiviye sabitledim. Anlatabildim mi bilmiyorum. Son günlerde inanılmaz çiçek sevdasına düştüm. Sorularımla bunaltmıyorumdur umarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5294 |
Ağaçsever
|
Lütfen bir bilen bana bunun bir çiçek tomurcuğu olduğunu söylesin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5295 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5296 |
Ağaçsever
|
Ya nasıl sevinmiştim çiçek diye... Neyse sürgün vermesi de güzel.en azından mutlu olduğunu öğrenmiş oldum. Teşekkürler musk |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5297 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-06-2007
|
destek çubuğu mu yoksa bir yere bağlayıp sardırmak mı daha iyi olur? siz evlerinizde ne yaptınız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5298 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2007
|
Sevgili mlevent.aktan Destek çubuğu, hatta merdiven şeklinde daha iyi oluyor.Çünkü saksıyı yerinden oynatmak gerekince daha pratik oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5299 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-11-2011
|
Merhaba arkadaşlar ben bu gün minik saksılarda hoya çiçeği aldım.kökleri saksılardan dışarı çıkıyor,satıcıya sormayı unutmuşum saksı değişimini ne zaman yapmam gerekir?Destek çubuğu ne zaman dikilir? Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5300 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Bunlar da benim hoya larım... Bu ilk resimdeki hızla uzuyor. Urfa daki bu eve, duvara çivi çakıp sardırmak istemiyorum. Mersin e götürmeyi düşünüyorum. Orada asıl yerinde kalsın diye. İyice büyüyünce götürmek zor olur. Ama bir an önce de götürmem gerek çünkü şu an garibim perdenin zincirine sarılmış uzuyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5301 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-08-2013
|
[ATTACH] ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5302 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5303 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Destek çubuğunu, bitki büyüyüp dayanacak, tutunacak bir yere ihtiyaç duyduğu zaman yerleştirebilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5304 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2013
|
Herkese günaydın.Bir sorum olacak sizlere.Desteğe çiçeği bağlayalım mı yoksa kendisi tutunur mu?Şekilli destekleri nereden temin edebilirim?Oldu 2 soru ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5306 |
Ağaçsever
|
Uzuuuun bir aradan sonra tekrar herkese merhaba. Benim çiçeğim bayaa bi büyüdü 2. Sürgünü verdi oda yaklaşık 30-40 Santime ulaştı. Çiçekler hala beklemede. Hali hazırda bekleyen 2 sürgün daha var. Aşağıya (kendi siteme) Resim linki ekledim. Resim Büyük yakınlaştırıpta bi bakarmısınız, Yeni birşeyler vermiş ama çiçekmi yoksa sürgünmü bilemedim. Ayrıca yeni verdiği o şeyin bitişiğinde yaprakta vermiş. Şaşırdım doğrusu. Çünki o yaprağı ilk sürdüği zamanlar vermesi gerekiyordu. Ayrıca dikkat ettim, sağ ve sol tarafından yaprak vermeyen yerleride var. işte linkler resimler büyük yakınlaştıra bilirsiniz. http://png.vevzo.com/MUM-1.jpg http://png.vevzo.com/MUM-2.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5307 |
Ağaç Dostu
|
Fotoğrafların link yerine foruma eklenmesi dahauygun oluyor sevgili aliakrep. Linklerin sık sık bozulması forumda görüntü kirliliğine neden olabiliyor. Foruma yüklemeniz mümkün mü? Foruma fotoğraf nasıl yüklenir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5308 | |
Ağaçsever
|
![]() Alıntı:
Resimleri büyük görmek isteyenler linklere tıklayabilir. http://png.vevzo.com/MUM-1.jpg http://png.vevzo.com/MUM-2.jpg |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5309 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2008
|
Alıntı:
Çiçek sapları zaten küçük kıvrımlar halinde başları 90 derece aşağı dönük uc kısmı top gibi bir oluşumla başlıyor.Hemen belli ediyor kendini. Yakında sizde de çiçeklenme başlayacaktır. Benimkilerde o boş olan yerlerdeki yapraklar çıkıp büyüdü ve simdi çiçek sapları oluşuyor. sanırım sizinkilerde yakında çiçek sapı verecektir |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5310 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-06-2007
|
budamadan çıkan 15 kadar mum çiçeği çeliği var elimde. isteyen arkadaşlar var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
hoya, mum çiçeği |
|
|