![]() |
|
![]() |
#5371 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-05-2013
|
Bunlar da benim keratalar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5372 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2012
|
Yeni çıkan yapraklarda şekil bozukluğu neyin göstergesidir? Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5374 |
Ağaçsever
|
![]() Şekerli suyu bilmiyorum ama ben 2 adet temizlenmiş BALIK gömdüm. Balıkları 3e böldüm. 6 adet parça balığı ayrı ayrı olarak gömdüm. Faydası varmı dersen; ilk başlarda çiçek veriyor ama bekletiyor açmıyordu. Ayrıca 3 taneden fazla yeni fidesi yoktu. (Yaprak dibinden çıkan fideler) Balıktan 6 hafta sonra yani bugün. 3-5 güne açmayı bekleyen 18 çiçeği halihazırda bekliyor. Ayrıca 4 çiçek sapı daha hareketlenmiş. Ayrıca tam 18 yaprak dibinden fidesi var. ALLAH Nazardan saklasın. Çok güzel oldu. Çiçeğin kendisi 1.5 yaşında. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5375 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5376 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-07-2011
|
Arkadaşlar açmaya çalışan mum çiçeğimin çiçekleri kararmaya başladı nedendir acaba bilgisi olan varmıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5379 |
Ağaç Dostu
|
Bahsettiğim mum çiçeğim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5380 |
Ağaçsever
|
SON DURUM. ![]() ![]() ![]() Büyük fotolar http://png.vevzo.com/mum/MUM-1.jpg http://png.vevzo.com/mum/MUM-2.jpg http://png.vevzo.com/mum/MUM-3.jpg Düzenleyen aliakrep : 27-05-2014 saat 11:26 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5381 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5382 |
Ağaç Dostu
|
Kimsenin bir fikri yok mu??? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5383 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Buda bahsettiğim hoyam gelişmesi için ne yapmalıyım ![]() ![]() ![]() iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5384 |
Ağaçsever
|
çiçeğin sürekli olarak orada duruyorsa eğer, direkt olarak olmasada güneş işiğına yakın biryere koy. (Tavsiyem) saksısını değiştir. Daha büyük benimki gibi mesela büyük bir saksıya yerleştir. Suyunuda çeşme suyunu direkt olarak değilde, misal sabahları kaynattığın yumurta suyunu soğutarak ve 3-4 günde bir ver. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5385 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekür ederim bilgileriniz için ben arıtma suyu veriyorum ben küçük saksıda daha iyi olur diye duymuştum :O iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5387 |
Ağaç Dostu
|
Ablacım bu normal bir bozulma. Çiçekler ömrünü tamamlamış ve artık görevlerini yerine getirip yerini sıradaki çiçeklere vermeye başlamışlar. Bir kaç güne çiçekler dökülür ve görev biter. Abla birde asla ve asla çiçek saplarını elleme. Yani kesmeni falan söylerler sakın abla ordan yeni çiçekler gelecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5388 |
Ağaç Dostu
|
Çiçeğinizin gelişmesi çok normal. Bu aralarda uyanması geç olabilir biraz besinle destekleyebilirsiniz. Saksısı normal benimde tercihim öncesi küçük saksıda daha sonra büyüyünce bir boy bir boy büyütmek en iyisi. Bir anda büyük saksıya almak birkaç yıl geriye götürür bitkinin gelişimini yavaşlatır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5389 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5391 |
Ağaç Dostu
|
Bence saksısı boyuna göre büyük. O yüzden gelişimi yavaş olabilir. Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5393 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5394 |
Ağaç Dostu
|
Carnosa Krinkle 8 sanırım. Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5396 |
Ağaç Dostu
|
Hoyanın hangi aşamasında kullanacaksınız? Yeni çelikledinizse gübreye gerek yok diye düşünüyorum. NKP topraklı ve topraksızda, organik veya inorganik olarak kullanmaktayım. Sırasıyla: N-P-K Azot-Fosfor-Potasyum Dal-Döl-Bal (En basit anlatım) http://www.agaclar.net/forum/temel-k...ulama/1356.htm gübre ile ilgili link |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5398 |
Ağaç Dostu
|
Sn salihcan, dengeli gübre de verebilirsiniz. Ya da azot ağırlıklı. Yanmış koyun gübresi de olabilir, siz hangisine karar verirseniz artık. Ticari topraklar en fazla sekiz ay bitkiyi besleyebilir. Önleminizi ona göre almanızda fayda var diye düşünmekteyim. 5386 numaralı sayfadaki carnosa içindir. Hoya carnosa 'Krinkle 8', 5383 numaralı mesajda ise henüz çok yeni bir çelik dolayısıyla toprak da yenidir. Gübre, çeliği/yavruyu yakabilir, henüz erken gübreye. http://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/28455.htm Düşüncem bu yöndedir. kolay gelsin. Düzenleyen yeşillim : 19-05-2014 saat 23:04 Neden: yazıda ek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5399 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
klasik iyidir;
toprak değişimine bu kadar hızlı tepki verir mi bilemiyorum ama kum ağırlıklı ve gübreli bahçe toprağına aldım kış aylarında. biraz da saksısı büyüdü. şuan üzerinde onlarca çiçek var, tomurcukları sayamadım bile evde de şekerli şuruplu bir koku... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
hoya, mum çiçeği |
|
|