![]() |
|
![]() |
#4951 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2012
|
pek sevgili hoyacım
3 köklü hoyam |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4952 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4955 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Maki, teşekkürler.. Carnosa birkaç yer gezdi ama yukarıdan ışık alan merdiven boşluğunu, kapı önünü seçti. ![]() Terasta kavruldu, ev içinde açmadı sonunda yerini buldu. Kışın donmuyor, yazın yanmıyor sanırım mutlu ki geçtiğimiz yıl da yaz boyunca çiçeklendi.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4956 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2010
|
Sabah hazırda bekleyen başaklardan 2'sinin daha açtığını gördüm, üzerindeki çiçeğe ilaveten 3 etmişti. Benim için aynı anda birden fazla çiçek açmış olması bakımından bir ilkti, heyecanlandım biraz ![]() ![]() ![]() ![]() Neyse ben de mezelerimi hazırladım; kokusuyla sarhoş olup avunmayı bekliyorum şu an, bakalım baş dönmesi yapacak mı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4957 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2010
|
Bu sabahki fotoğrafı ![]() ![]() Fotoğraftaki salkımlar geçtiğimiz haftalarda tek tek açıp döküldüler. Bu 2. çiçeklenmeleri; bu sefer ne oldu da hep beraber açalım dediler bilemiyorum ![]() Son olarak herkesin bu mutluluğu yaşamasını isterim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4958 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Elek, önümüzdeki yıl daha çok çiçeklenecek emin olabillirsin. ![]() Bu ilk çiçekleri beklemek ve paylaşmak çok güzel, daha sonra bolca çiçeklenmeye başladı mı tekrara giriyor gerçekten ilk çiçek heyecanı başka.. Benim carnosa yı mahalleden taşınan biri bırakıp gitmiş, 8 yıl önce geldiğinde kocaman bir bitkiydi.. Yerini bulana kadar bir süre açmadı ama artık her yıl düzenli açıyor ilave besin bile vermiyorum. Korkudan çok eskiyen toprak saksısını değiştiremiyorum. Biraz sabır çok daha fazla çiçek açacak büyükleri gibi.. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4959 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili feriha, Benim yetişkin olarak saksıyla satın aldığım carnosaya da bir türlü gereken ortamı sağlayamamıştım. Dünki mesajından sonra, terasın kuzey cephesine direkt yakıcı yaz güneşini almayacağı taşıdım. Umarım yerini sever ve çiçeklenir. Boyundan utanması gereken çiçeksiz carnosam ![]() ![]() Saksı altlığını taşımayı unutmuşum. Fotoğrafa bakmasam farketmeyecektim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4960 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-08-2010
|
Arkadaşlar merhaba. Anaç bir hoya carnosam var. Forumdan aldığım bilgiler neticesinde ilk çiçeğini açma yolunda. Çiçek sapları 1 cm kadar ve tomurcuklar iri bulgur tanesi büyüklüğünde. Ama benim 3 gün sonra bir ay sürecek tatile gitmem gerekiyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4962 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili tiya, Teras kat özlemim hep vardı, biliyorsun. Bu daire de tesadüf oldu. Sen geliyorum de, ben her 2 kata bir dinlenmen için sandalye koyarım yanında bir barda soğuk su ile ![]() Balkonda çok sayıda bitkim var gibiydi , teras bomboş kaldı. Seneye dolu dolu bir teras düzenlemeyi çok istiyorum, bakalım ![]() Bu arada sizlere şikayet ettiğim carnosam, beni utandırdı. Dün biraz yakından inceleyince 3 tane çiçek sapı gördüm ![]() ![]() Hepsi yeni sürgünlerden geliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4963 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-06-2012
|
Sevgili Pembegül'ün hediyesi yavru Hoya, şimdi yeni evinde ![]() Umarım yerini yurdunu sever, büyüyüp bize mis kokulu çiçekler açar ![]() Pembegül'e çok teşekkür ederim! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4964 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Memnuniyetle ![]() Düzenleyen maki01 : 24-06-2012 saat 22:43 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4965 |
Ağaç Dostu
|
Bu güzellik de bu başlıkta da yer almalıydı. Kişisel başlıklarda kalınca göremeyebiliyoruz. Sevgili güldeste-'yi kutluyorum. http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...htm#post989343 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4967 |
Ağaç Dostu
|
Karsi komsumda ki h. carnosa. Zavalli bakimsizliktan bitap durum da.Üstü böcek dolu. ![]() ![]() ![]() Hoya pachyclada nin kokusun dan sonra, bu kokuyu pek begenmedim dogrusu. Belki yeni diyedir, bilemiyorum. Ama sunu söylemek gerekirse, nihayet carnosa cicegini gördüm ve rahatladimmm.... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4968 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-06-2012
|
Benimde dün 2 tane mum çiçeğim geldi inşallah yerini sever ama karar veremediğim bir konu var kitaplığımdan sarkıtsam mı yoksa destek koyup dik uzamasınımı sağlasam? kararsız kaldım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4971 |
Ağaç Dostu
|
Bizim çatı, karga ve güvercinlerin yuvası olmuş. Gündüz su vermiyorum, anında ısınıyor. Beğenip içmiyorlar. Gece ekmek ve su koyuyorum. Ben uyanıncaya kadar yemiş içmiş oluyorlar. Su vermeye balkona çıkmasam göremeyecektim pıtırcıkları ![]() Pıtlamışlar ![]() Eklenti 317801 Eklenti 317803 Eklenti 317805 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4972 |
Ağaç Dostu
|
Yeni resim ekledim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4973 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4974 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4977 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-09-2006
|
İki kızım var. Herhangi bir başarıyı kazandıklarında arkadaşlarım beni kutlar, bense şaşardım: Başarmaları gerek, neden kutluyorlarki diye düşünürüm. Sevgili İlkin'den gelen Hoya bu kez iki salkım tomurcuk verdi, aynı duyguyu yaşadım. Normal olan bu, ben onlara bakacağım onlar da çiçek verip beni mutlu edecekler. Neden seviniyorum acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4978 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2012
|
Geçen hafta elime geçen mum çiçeğimim her gün bir yaprağı sararıyor ve dökülüyor. Gövdesi de yumuşamış gibi. Düşen yapraklarda da bir yumuşaklık söz konusu. Ne yapabilirim, kurtarabilir miyim acaba? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4979 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Alıntı:
Kök çürüklüğü olabilir. Bitkinizi kaybedersizin, uç kısımdan sağlıklı bir çelik alın ve köklendirip derhal dikin ve gölge aydınlık bir yerde bakıma alın. Mevsimine falan bakmayın, ne kurtarırsanız kardır. Aldığınız çelik tutarsa yetiştirme aşamasında çok sulamayın, mum çiçekleri susuzluğu severler. Abartmadan susuz bırakın çok memnun olur. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4980 |
Ağaç Dostu
|
Benim 4 yapraklı bir çeliğim var, son günlerde yaklaşık yarım metre kadar bir sürgün uzattı. Şimdi bu sürgünden yapraklarını büyütmeye çalışıyor ancak karşılıklı 2 yaprak olarak büyümüyor bu yapraklar, sadece bir taraftaki yaprak büyüyor, diğeri körelip kalıyor. Bu normal bir olay mıdır yoksa besin eksikliği, ışık yetersizliği vs. gibi bir nedenden mi oluşuyor çözemedim doğrusu. Fotoğraf makinem arızalı olduğu için fotoğraf ekleyemiyorum maalesef. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
hoya, mum çiçeği |
|
|