agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Mum çiçeği (Hoya)
(https)

Beğeni Düzeni3239Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-10-2007, 23:27   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-07-2007
Galeri: 92
Mehtap hanım,çok teşekkür ederim ancak ben yağmurlama ne demek bilmiyorum.Belki de yaptığım bir şey de adını bilmiyorum.

Bir de fıs fıs yaparken üst toprak nemini neden kontrol ediyoruz?Çok nemli bir topraksa yapmayalım mı?Zira spreylemede su bulut gibi,sis gibi tüm saksı yüzeyine iniyor.

Sevgiler.

Sevilay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-10-2007, 23:37   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-08-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sevilay Mesajı Göster
Mehtap hanım,çok teşekkür ederim ancak ben yağmurlama ne demek bilmiyorum.Belki de yaptığım bir şey de adını bilmiyorum.

Bir de fıs fıs yaparken üst toprak nemini neden kontrol ediyoruz?Çok nemli bir topraksa yapmayalım mı?Zira spreylemede su bulut gibi,sis gibi tüm saksı yüzeyine iniyor.

Sevgiler.
Merhaba Sevilay hanım, yağmulama sulama; genelde bahçelerde kullanılan ibrik benzeri uç kısmı süzgeç gibi delikli sulama kapları vardır, plastiklerde var onlarla sularsanız yağmurlama olur.
Spreylemeyi yalnız yaprağa bir kere yapın yeter uçuşan kısımdan bir şey olmaz. Saksıları ne çamur yapın nede kurutun dikkat etmeniz gereken bu. sevgilerimizle.

mehtap gürbüz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2007, 18:55   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2007
Sevgili ilkin; şimdi gördüm güzel olmuş bundan sonra gelişmeye göre hareket ederiz.

Geç cevap verdim, çünkü ben senin mum çiçeğinden daha kötüyüm grip 15 gündür yatırıp, kaldırıyor, tam geçti derken dün yeniden başladı.

Mucip Gürbüz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2007, 17:53   #4
Ağaç Dostu

Koyu yeşil's Avatar

Giriş Tarihi: 24-10-2007
Galeri: 35
Üstelik bu başlığın 22. sayfasında konu tartışılmış. Sayfalar çoğalınca gözden kaçabiliyor işte Gereksiz yere meşgul ettim bu başlığı da. Madagaskar yaseminiymiş. ama anladığım kadarıyla mum çiçeği ile uzaktan akraba

Neyse çeliklerim yolda, akrabası da evde diye belki kolay kökleniverirler

Koyu yeşil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2007, 01:58   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TunaE Mesajı Göster
ben bu konuda çok yeniyim ama www.ibreliler.com da da mucip beyin konu açtığını gördüm.

acaba çelik almak için ne yapmam lazım?
Evet uzun zamandır oraya da üyeyim ve arada bir yazıyorum, ismimi saklamama da gerek görmedim bu gizlediğim bir şey değil o siteye ulaşan herkes görebilir. Size teşekkür ederim.

Mucip Gürbüz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2008, 17:34   #6
Ağaç Dostu

Süleyman Koçak's Avatar

Giriş Tarihi: 31-01-2008
Beyaz Lekeler

Merhaba .
Bir arkadaşımın laboratuarından getirmiş olduğum mum çiçeğimin yapraklarında beyazımsı gri lekeler vardı. Eklenti 33323Önceleri badana lekesidir diye önemsemedim. Ama yeni çıkan yapraklarda da aynı lekeleri görünce işkillendim. Lekelere elle (tırnakla) müdahale edince çıkıyor, yaprak temizleniyor.
Acaba bu lekelerin sebebi nedir? Yardımcı olur musunuz?Eklenti 33324

Düzenleyen Süleyman Koçak : 06-09-2010 saat 12:47
Süleyman Koçak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2008, 01:46   #7
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-09-2007
Mum çiçeğim balkondan mutfağa aldığım kasım ayından beri 1 metre kadar uzadı. Yeni yapraklar çıkardı hala çıkarıyor. Çiçek sapları faaliyetsiz duruyor. Yeni çiçek sapı çıkarmadı. Hala çiçek açmadı. Hiç açmadı.
8 yıl oldu dikildiği. İhtiyar yapraklar sararıyor teker teker kopuyor. Genel durumu fena değil.Sıvı gübre istiyor olabilir. Deneyeceğim.
Çiçek vermeden uzamaya devam ederse sanırım bütün evi dolaşacak sürgünler.

İşte fotoğraflar. Siyah beyaz nostaljik.

Yorumlarınızı bekliyorum. Saygılar.

Eklenen Resimler

karpapatya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2008, 09:23   #8
pelin

pelinya's Avatar

Giriş Tarihi: 07-03-2007
Merhaba arkadaşlar,
ARSHNANTUS dediğiniz sanırım Aeschynanthus (ruj çiçeği), neredeyse arsız bir bitki. 9 yıl önce Bauhaus'tan alırken bana çelikten üremez demişlerdi ama nereye daldırsanız tutuyor. Hele küçük ve dar yapraklı olan bir türünün köklenme azmi inanılmaz. Yıllarca köklendirip çevremdekilere dağıttım. Geçen sene hastalandığı için şimdi biraz keyifsiz ama hala yaşıyor (başka çiçek olsa şimdiye kadar ölürdü.)

pelinya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2008, 15:08   #9
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-07-2007
Galeri: 92
Sevgili Lerdemir çok çok tebrikler.
Sabrın sonu selâmet diye boşuna dememişler değil mi?

Geçen Eylül ayında Paul beyden, kışın da Amerika'dan gelen çelikler, Mucip beyden gelenlerin boyuna geldiler ama henüz çiçek oluşumu yok.

Her gün yaprak diplerinde bir hareket var mı diye bakmaktan gözlerim bozuldu ama bu aralar o kadar hızla gelişiyorlar ki, her an bir sürpriz yapabilirler.

Bir ay önce gelen Amerika siparişlerim ise yeni yeni sürgün ve yaprak vermeye başladılar.

Sevilay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2008, 18:33   #10
pelin

pelinya's Avatar

Giriş Tarihi: 07-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sevilay Mesajı Göster
Sevgili Lerdemir çok çok tebrikler.
Sabrın sonu selâmet diye boşuna dememişler değil mi?

Geçen Eylül ayında Paul beyden, kışın da Amerika'dan gelen çelikler, Mucip beyden gelenlerin boyuna geldiler ama henüz çiçek oluşumu yok.

Her gün yaprak diplerinde bir hareket var mı diye bakmaktan gözlerim bozuldu ama bu aralar o kadar hızla gelişiyorlar ki, her an bir sürpriz yapabilirler.

Bir ay önce gelen Amerika siparişlerim ise yeni yeni sürgün ve yaprak vermeye başladılar.
Sayın Sevilay,

Amerika'dan getirtmiş olduğunuz mum çiçeklerini çelik olarak mı yoksa köklü olarak mı almıştınız ? Bizim 2008 siparişlerinde bir hareket olacağa benzemiyor en azından sizin yapmış olduğunuz gibi temin etmeye çalışalım. Hoş havalar ısındığı için bu saatten sonra kargo ile getirtmek riskli olabilir diye düşünüyorum.
En kısa zamanda çiçeklerini de görmeniz dileğiyle,

pelinya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2008, 03:09   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-06-2006
Galeri: 7
Yaklaşık iki yıl bekleyen mum çiçeğim nihayet tomurcuk vermeye başladı. gerçekten de sevgili Hoyadag'ın dediği gibi biraz eziyet etmek gerekiyormuş. Tıpkı gardenya gibi onuda bir kenarda öylesine bırakmış aklıma estikçe suluyordum.
Gardenyada o da kendini farkettirmek için çiçek açmaya başladılar.

sempe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2008, 18:38   #12
Ağaç Dostu

tturt's Avatar

Giriş Tarihi: 20-04-2008
Galeri: 112
Sayın Maude,

Bu güzel çiçeği uzaklarda aramama gerek yokmuş, benimle birlikte çalışan arkadaşlardan birinin annanesinde varmış ve verecek yer arıyormuş. Yarın getirecek böylece bende bu güzel çiçeğe sahip olabileceğim. Resimlerden sizin çiçeğinize benzediğini söyledi yarın göreceğiz inşallah. Resmini koymaya çalışacağım.

tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2008, 09:20   #13
Ağaç Dostu

tturt's Avatar

Giriş Tarihi: 20-04-2008
Galeri: 112
Mum çiçeğim eldi. Aslında elen uzunnnnnnn bir sarmaşık üstünde küçükde olsa çiçekleri var. Biraz bakımsız kalmış. Buradan öğrendiklerimle hafta sonu bakıma alacağım, biraz budamam gerekecek. İnşallah güzel bir forma kavuşturmayı başarabilirim.

tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2008, 23:48   #14
Ağaç Dostu

kaybol.2008's Avatar

Giriş Tarihi: 25-09-2008
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eylems Mesajı Göster
Ablam, mum çiçeğini yakında (çiçeklenmesi bitince) budayacağını, isteyenlere benim aracılığımla çelik verebileceğini söyledi. Bilgilerinize.
Selam eylems, gönderdiğin çeliker tuttu. Çok teşekkür ederim. Senin gönderdiğin çeliğin yapraklarını görünce epey güldük. Burda mum çiçeği diye tırmalarken meğer zaten bende mevcut değilmiymiş.
Benim büroda sarmaşık diye yaklaşık 3-4 senedir baktığım çiçeğe a çocuk adam bir kere çiçek açmaz mı ? İnsan böyle madara edilmez ki diye epey sitem ettim. Haksız mıyım?
İnternette mum çiçeği diye ararken sadece çiçeklerinin fotğraflarına bakmışım. Yapraklı kısımları hiç görmemiştim.
Asıl şaştığım 3-4 senedir elimdeki bitkinin adını hiç araştırmamak oldu.
Eylems senin gönderdiğin çelik de evimizin kızı oldu. Tekrar teşekkür ederim. Kolay gelsin. Elimde olan çiçeklerden istediğin olursa memnuniyet ile gönderirim.

kaybol.2008 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2008, 10:56   #15
Ağaç Dostu

Süleyman Koçak's Avatar

Giriş Tarihi: 31-01-2008
Miniklerim..

Bunlar bahsettiğim minik mumçiçeklerim. Daire içindeki olan da kırıldığı için öylesine toprağa gömüverdiğim yapraklar..

Düzenleyen Süleyman Koçak : 06-09-2010 saat 12:49
Süleyman Koçak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2008, 20:48   #16
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2004
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Süleyman KOÇAK Mesajı Göster
Değerli Malina,
Kanaatimce, 3453 numaralı yazının sadece sonunu okudunuz. Zira orada benim "paylaştığım" mumçiçeğinin çelikleri değil. Mumçiçeklerinin sandığımızdan daha kanatkâr olukları "bilgisi" ve bu konudaki bir "tecrübem".
Ayrıca bu tavrınızı da kaba bulduğumu ifade etmek mecburiyetindeyim.
Mesajımın sizin mesajınızdan sonra yer alması, size seslendiğim anlamına gelmiyor. Yazınızın sadece sonunu okusaydım ve yanlış anlasaydım sizin mesajınızı da Mumçiçeği / Çelik arayanlar, çelik dağıtanlar bölümüne taşımış olurdum.

Alıntı:
Yanlışlıkla elim dokunduğu için kopan bir yaprak çiftini de öylece toprağa batırmıştım, denemek için. Onlarda da yeşillik ve canlılık devam ediyor. Herhalde o da tuttu.
Paylaşmak istedim.
Ayrıca bunu yanlış anlamak için az aptal olmak bile yetmez, ciddi biçimde aptal olmak gerek

Son 3-4 sayfaya yazılmış, çelik paylaşımıyla ilgili 35-40 mesajı taşıdım ve sözüm onları buraya yazanlaraydı. Hatta foruma yeni geldikleri için bilmeyebilecek yeni üyelerden çok, forumu eskisi olup, hala yanlış yerde yazanlara...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2008, 18:01   #17
Ağaç Dostu

pembegül's Avatar

Giriş Tarihi: 27-05-2008
Arkadaşlar işte buda *** mum çiçegim.

Eklenen Resimler

pembegül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2008, 11:48   #18
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tropikana Mesajı Göster
Merhaba,

Mum çiçeği çeliğinden gönderebilecek olan varmı?
Çok minnettar olurum gönderecek arkadaşımıza.

Saygılarımla
mum çiçeginin çelikleri mayıs agustos ayları arasında tutuyor diger zamanlarda ben denedim tutturamadım şu anda evde 4saksı yetişkin mum çiçegim var biri şu an tomurcukta bu sitedeki birçok arkadaşımızada çeliginden göndermiştim..uzun zamandırda forma yazamıyordum birçok yeni katılımcımız olmuş ..umarım sizinde en yakın bir zamanda mum çiçeginiz olur..

sevgiseli_1974 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-01-2009, 21:15   #19
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2008
Galeri: 66
Merhabalar bunlarda bana yeni gelen çelikler.Aslında dört adet geldi ama arkadaşıma söz verdiğim için iki tanesini ona gönderdim.

Çok uzundular kesmeye kıyamadım geldiği gibi diktim acaba bir sorun olurmu

Bir de diktiğim saksının çapı 16 cm bu da problem oluşturur mu

Çeliği aldığım ana hoyada tomurcuklar vardı.Belki birkaç yıl içerisinde açar mı dersiniz

Cevaplar için şimdiden teşekkürler

Eklenen Resimler

Düzenleyen Fatih : 01-01-2009 saat 21:48
Fatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2009, 16:39   #20
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Sayın gasto ben ilk çelikleri diktikten hemen sonra haşlanmış yumurta suyuna başladım.Hatta can suyunu bile onunla verdim.Bence haşlanmış yumurta suyu bitki besini ile karşılaştıracak olursak daha yararlı.Benim çelikler 20-25 gün arasında köklendi.Bence yumurta suyu en iyisi.Hatta yeni yeni filizlenmeye başladı.

Darısı sizinkilerin başına.
saygılarımla

Eski 23-04-2009, 11:56   #21
Ağaç Dostu

züleyha's Avatar

Giriş Tarihi: 15-04-2007
Ocak ayında diktiğim mum çiçeği çeliğim o kadar nazlanmanın sonunda yaprak çıkarmaya karar verdi, ve ufacık sürgünü gülümsemeye başladı. Ne yalan söyleyeyim artık ümidi kesmeye başlamıştım, sürpriz oldu benim için.

züleyha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2009, 22:45   #22
Ağaç Dostu

merakli's Avatar

Giriş Tarihi: 28-01-2009
Ben de bugün mesajlardan feyz alarak pasta yaparken kullandığım yumurtaların kabuklarını kaynatarak çiçekleri sulamak için hazırladım. Ama minik hoyamda kullanmaya cesaret edemiyorum. Önce balkondaki zıpçıktılarımda denemeyi planlıyorum.

merakli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2009, 10:25   #23
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

benim miniklerin yaprak saplarının birleştiği yerin üst tarafında ve altında çıkıntılar oluştu bu neyin habercisidir sormak istedim

Eski 21-02-2009, 15:36   #24
Ağaç Dostu

pembegül's Avatar

Giriş Tarihi: 27-05-2008
Bunlarda benim mumların son hali resimleri bu gün çektim...

Eklenen Resimler

pembegül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2009, 14:08   #25
Ağaç Dostu

Nail Sarı's Avatar

Giriş Tarihi: 30-07-2008
Galeri: 1
Arkadaşlar bu galeriyi mutlaka gezin derim. Çok güzel Hoya cinsleri ve fotoğrafları var.
http://littlehoya.blog4ever.com/blog/photo-233465.html

Nail Sarı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2009, 09:24   #26
Ağaç Dostu

merakli's Avatar

Giriş Tarihi: 28-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nail SARI Mesajı Göster
Arkadaşlar bu galeriyi mutlaka gezin derim. Çok güzel Hoya cinsleri ve fotoğrafları var.
http://littlehoya.blog4ever.com/blog/photo-233465.html
Sözü edilen çiçek Aeschynanthus radicans, ruj çiçeği olarak geçiyor. Yaprak şekli ve dal biçimi mum çiçeğine çok benziyor.

merakli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2009, 13:49   #27
Ağaçsever

sosyal55's Avatar

Giriş Tarihi: 19-02-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malatyalı mahir Mesajı Göster
bak bauhaus ta var mum çiçeği
sayın malatyalı mahir bey ilginize teşekkürler, sayın iklimsiz sağolsun bana bir adet gönderdi ve onun gelişimini merakla izliyorum ama şu ana kadar kıpırdanma olmadı ama iyi gibi en azından daha ölmedi yaşıyor. Buradan paylaşımcı ruhlara çok teşekkür ediyorum. yok sa bizim buralarda bunu bulmak her halde rüya olarak kalacaktı. Ha unutmadan mum çiçeği ile ilgili bir gerçegide yaşayarak öğrenmiş oldum filizine dokunursanız kuruyoo demedi demeyin.. işte sayın iklimsizin göndermiş olduğu mumzade

Eklenen Resimler

sosyal55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2009, 18:19   #28
Ağaçsever

city35's Avatar

Giriş Tarihi: 26-12-2006
Hoyam için kuzey penceresi önünde başarıya ulaşma oranım nedir?

city35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2009, 15:07   #29
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-04-2009
merhaba arkadaslar.. yazilarinizi 68 inci sayfasina kadar okudum paylasimlariniz ilgileriniz cok dikkatimi cekti.. bende bu cicegi yetistirmek istiyorum. ama bu tohum olarakmi fide olarakmi bana bu konuda yardimci olursaniz sevinirim

****** bi mum cicegi yetistiricisi daha araniza katmak isterseniz

simdiden tskler ederim cevabinizi bekliyor olacagim

berk58 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2009, 16:17   #30
Ağaç Dostu

cicada's Avatar

Giriş Tarihi: 27-06-2008
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berk58 Mesajı Göster
bende bu cicegi yetistirmek istiyorum. ama bu tohum olarakmi fide olarakmi bana bu konuda yardimci olursaniz sevinirim

****** bi mum cicegi yetistiricisi daha araniza katmak isterseniz
Ben de yeniyim mum çiçeği yetiştiriciliğinde ama sorunuzu cevaplayayım. Mum çiçeği çoğunlukla asıl bitkiden çelik alınarak yani dallarından bir parça kesilerek, kesilen dalın çok küçük bir saksıda suyu çok fazla tutmayan türden toprağa gömülüp köklendirilmesiyle çoğaltılıyor. Bu çeliğin köklenmesi birkaç hafta alıyor.

cicada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
hoya, mum çiçeği

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025