![]() |
|
![]() |
#6001 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aynı şekilde ben de ne açtırabildim ne de toprakta mutlu oldular. Hepsini topraksız ortama, çift kap yöntemine geçirdim. Kısa sürede yapraklarda canlanma, diriliş gözlemledim. Tomurcuk bekliyorum artık. ![]() Forumda, Hoyaların topraksız ortamlarda yetiştirilmesi başlığını incelerseniz sorununuza çözüm bulabilirsiniz. Eklediğim hediye mum çiçeğim, topraksız ortamda yetişmiş, bana tomurcuğuyla geldi. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6002 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-07-2018
|
Alıntı:
teşekkürler . dalları uzun onun saksıdan çıkartıp topraksız yapabilrim heralde değilmi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6003 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-08-2016
|
Bu güzellik bir tanıdığımızın balkonunu süslüyor ![]() Pembiş saksıdaki de tanıdığımızın Hoya'sının dibinden aldığım ve kendime diktiğim güzellik |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6004 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-09-2009
|
Merhaba elimde hoya var ama daha yeni kök salma durumundalar bir ay sonra yardımcı olabilirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6005 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-08-2018
|
Merhabalar mum çiçeğini tesadüfen keşfettim ve bir-çok türü olduğunu gördüm. Hepsi birbirinden güzel. Yaşadığım şehir de tüm çiçekçileri gezdim fakat yok.simdilik araştırıyorum carnosa genellikle bulunabilirmiş evlerin camlarına bakıyorum denk gelirse kapıyı çalıp çelik isteyeyim diye🤣 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6006 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2015
|
Sayin:Sudeme'den gelen mum çiçeği min son hali.Çok teşekkür ederim. Düzenleyen ParlakYıldızlar : 07-11-2018 saat 17:05 Neden: duzeltme yapildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6007 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntıdaki mesajını okuyunca birden zihnimde bağlantı kurdum, 4 yıl topraklı ortamdan sonra beşinci yılında ponzaya geçirdikten sonra bu durumu yaşadım. Aklıma başka ihtimal gelmiyor çünkü sulama ve güneş durumu aynı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6008 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2016
|
Suzi Dilara, sadece ponzaya mı ektin ve nerden buldun diye sorsam |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6009 |
Ağaç Dostu
|
Evet şu anda sadece ponzadalar. Gittigidiyor'da kaktüssukulent06 diye bir dükkandan aldım. Kahverengi ponzadalar mum çiçeğinin çiçek açması için güneş de görmeli bu önemli unutma, senin mumlar salondaydı diye hatırlıyorum. Yaprakları koyu yeşildi güneş gören mumların yaprakları daha açık renkli oluyor ve çiçeklenme de bu mumlarda gerçekleşiyor (en azından benimkiler öyle oldu.) Benim carnosam da ponzada dikili ama bu yaz evin içinde tuttum açmadı mesela. Geçen sene, iki mum da topraktaydı, ikisi de güneş aldı ama pubycaliks açmadı, carnosa 4-5 tomurcuk açıp dinlenmeye geçti. Pubycaliks bu sene aynı güneş alan yerde ve pomzada ve yaz boyu açtı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6010 |
Ağaç Dostu
|
İlahi Suzi Dilara, yazın bir ara balkona koydum mumlarımı, baktım renkleri açıldı, korktum eyvah ölüyorlar dedim ve geri salona aldım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6011 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6012 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-05-2018
|
Saksısı çokmu büyük
Arkadaşlar yardımcı olabilecek olan varmı nerdeyse 6 yıldır bende ama çiçek açmadı saksısı mı büyük geliyor yoksa başka bir derdimi var. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6013 |
Yeni Üye
|
Bu arada akıllı saksı dedikleri drenaj sistemi olmayan saksısı var acaba bu durum çiçek açmasını engellermi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6014 | |
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6015 |
Yeni Üye
|
Çok teşekkür ederim. Bir süre bakımını ananemize bırakmıştık bu neden sürekli uzuyor diye sürekli kesiyormuş o yüzden pek büyümedi.Peki saksısının drenajının olmaması kökleri çürütürmü |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6016 | |
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Alıntı:
"Akıllı saksı" sistemiyle ilgili bilgim yok... Bilen bir arkadaş denk gelip açıklarsa ben de öğrenmiş olurum... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6017 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6018 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-11-2018
|
Bende istiyorum bu çiçekten hatta değişik renkleri de var galiba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6019 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-12-2018
|
Bende bu yıl hoya sevdası başladı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6020 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-02-2018
|
Merhaba benim mum çiçeğim aşağıdaki fotolarda her türlü bilgiye açığım ![]() Öncelikle yeri iyi mi perde önünde duruyor ama evimiz çok güneş alan bir ev değil Yapraklarından bazılarında sararma bazılarında da çürüme olabiliyor çoğunu koparttım ama bazılarını foto çekmek için bıraktım resimlerde görünüyor ev kışın biraz havasız kalabiliyor ,bu sararma çürüme nedenleri ne olabilir yardımcı olursanız çok sevinirim Uzaması da biraz yavaşladı sanki ilk ince ince çıkıyor onun da yakından fotosunu çektim normal midir ince gitmesi Suyunu kış olduğu için kurumasını kontrol ederek 10 günde bir bazen 15 güne çıkıyor yazın haftada bir gibi vermeyi planlıyorum kalorifer önünde duruyor Son olarak diğer tavsiyelerinizi de duymak isterim teşekkürler şimdiden yardımlarınız için Düzenleyen ousankyak : 04-02-2019 saat 12:43 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6021 |
Ağaç Dostu
|
Herhangi bir bilgim yok fakat 4. fotoda tomurcuk gözüküyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6022 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-02-2018
|
![]() Alıntı:
Arkadaşlar bilgisi olan var mı |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6023 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2017
|
Hoyanız bayağı büyükmüş. Maşşallah. Sanırım yeni almadınız. Siz büyüttünüz. Acaba en son ne zaman saksı değişimi yaptınız? Toprak besleyiciliğini yitirmiş olabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6024 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-10-2017
|
Merhabalar arkadaşlar Ankara’da yaşamaktayım elinde mum çiçeği çeşitlerinden bulunan varsa bana Çelik yollaya bilirlerse sevinirim.Paylaşan arkadaşlara evimdeki çiçeklerden paylaşabilirim. Evimdeki çiçekler ; Kolyoz(Yaprak güzeli), Yılbaşı çiçeği, aloe vera, cam güzeli |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6025 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2019
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6026 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2017
|
Alıntı:
Öyle sevgisiz insanlar tanıdım ki, buradaki neredeyse herkes aynı ben. Yüreği güzel insanları çok seviyorum. Hiç tanımasam bile. İyi ki varsınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6027 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2019
|
![]() Sizde iyiki varsınız . Nasıl mutlu oldum su an akşam akşam. bi büyüğüm demiş ti ki hayvanları çiçekleri seven insan dan korkma . İnanın her isteyene severek veriyorum .verdikçe de benimkiler daha güzelleşiyor. Çiçekler gibi güzel günler dilerim size |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6028 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-04-2019
|
Çocukluğumun çiçeğinden geçen yıl İbb bahçe markette hem de çiçek açmış görünce hemen satın aldım. Ancak mum çiçeğim hiç kokmuyor kokmayan mum çiçeğini hiç görmemiştim. Bilgisi olan var mı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6029 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2016
|
Koku Tarlası
![]() ![]() ![]() ![]() Bu sene Mum çiçeği coştu gitti yapraktan çok tomurcuk var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6030 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-07-2016
|
herkese merhabalar ,uzun yıllar mum çiçeği aramış biri olarak geçtiğimiz günlerde Bostanlı çiçek festivalinde tanıştığım hanımefendiden iki cins aldım ,yetiştiriciliğini kendi yapıyormuş.belki buralardadır kendisi de,selam olsun . Aynı toprakta iki adet var ama forumu incelemiş olsam da ne tür olduklarını anlayamadım ☺ Yardımcı olursanız sevinirim . (Bu başlığı da bir süredir okuyorum vaktim oldukça.) Yorumlarınızı bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|