![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Büyük olasılıkla Hoya Kerrii'dir sayın mmanager. Sevgililer Günü nedeniyle genellikle bu dönemde satışa sunuluyor. Hoya Kerrii başlığında ilgili bilgileri bulabilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/mum-cic...htm#post907340 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-02-2012
|
merhaba ben Kıbrıstan yazıyorum. Burda mum çiçeklerinde çok fazla çeşitlilik yok sadece, pembe,beyaz,kırmızı-bordo renkleri var. Birde son günlerde keşfettiğim mavimsi bir renk. belki biraz parlak bir mavi cam göbeği gibi. Fotoğrafını çekmeyi planlıyordum fakat malesef çiçekler ben onları fotoğraflayamadan solmuşlar ![]() |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
)) |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
sayın merih unlu bit olabilir derhal mücadeleye başlayın. Ben unlu bitle 2 bitki kaybedince artık ellerime eldiveni geçirip direkt börtü böceğin üzerine saldırıyorum. Hoyamda ilk başta 2 tane yakalamıştım. sonrası gelmedi sanırım üreyememişlerdi. dikkatli müsadele etmek lazım, ilk başta ölen böcüklerle iş bitmiyor sonraki nesil ayyuka çıkıyor. Düzenleyen SerDag : 29-03-2012 saat 20:03 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Hoya'da bahar alametleri
Suda köklendirip sukulent toprağına ektiğim 3 Hoya çeliğinde kış mevsimine denk geldiklerinden olacak 1-2 ayda yavru yapraklar ve sürgünler başladı. Çelikleri baharda alıp eksem sanırım daha hızlı olurdu. Olsun, hepsi sağ. Haydi hayırlı olsun! Havalar ılıyınca hediye gönderilecekler. Çelik almamla Hoya daha da gürleşti. ![]() Düzenleyen SerDag : 29-03-2012 saat 20:03 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-05-2011
|
5 ay sonra sonunda ilk sürgünleri gördüm. şükürler olsun.. ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2008
|
Merhaba arkadaşlar hoya karnosamın son hali birkaç gün içinde açacak daha 25 e yakın çiçek başağı var yaza kadar evimi şenlendirecek sizlerle paylaşmak istedim... Birazda bakımını anlatayım güneyden kış boyu bol ışık ve güneş aldı 4 yıldır aynı saksıda duruyor son 3 ay sıvı gübre verdim şimdilerde güneş çok yakıcı devamlı tül arkasında duruyor bir iki gün kızgın güneşe maruz kaldı güneşten sarardı nerdeyse yanık olacaktı. Kızgın güneşe dikkat edilmeli kış aylarında sorun yok ancak yazın korunması gerekiyor sulama şekli 5 günde bir su verdim havaların ısınması ile birlikte sulama 3 günde bire inecek..![]() Düzenleyen pembegül : 20-03-2012 saat 21:42 |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar hoyam çiçek açmaya başladı bu ilk açan çiçek başağı resimdede görüldüğü gibi biriki gün içinde açacaklar inşaALLAH . ![]() Düzenleyen pembegül : 23-03-2012 saat 21:23 |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu.
|
Sayın Kıbrıs_Doga, ben de son günlerde mavi çiçekli Phal'lere rastlıyorum. Kimyasallarla bu renge dönüştürüldüklerini söyledi sera sahibi. Sanırım özellikle yurtdışında uygulanan bir pazarlama yöntemi. Çünkü bir sonraki çiçekleri doğal renklerinde açıyormuş. Umarım sizin hoyanız da öyle değildir. |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ona o kadar iyi bakıyorum ki umarım doğal rengi mavidir ![]() |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Dilerim gerçek rengi mavidir ve elinizde ender bir hoya bulunduruyorsunuzdur. |
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Alıntı:
çiçeksiz halini fotoğraflayıp paylaşabilir misiniz. belki gerçekten nadir bir türe sahipsinizdir. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili kedicim hoyamın tüm çiçeklerini sizler için fotoğrafladım beyenecekmisiniz bakalım.. ![]() Düzenleyen pembegül : 05-04-2012 saat 22:01 |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-03-2012
|
Sevgili arkadaslar, acil yardima ihtiyacim var.Hoya Carnosamin tomurcuklari dökülmeye basladi.Sevgili Missmenasin ögütlerini harfiyen uyguladim.Su fiskirttim iki günde bir.Topragina da dikkat ediyorum hep nemli olsun diye ama maalsef bugün gördüm ki tomurcuklarin kücük pembe uclari dökülüyor bazilari ise cok kuru görünümlü.Ne yapmaliyim?Topragini mi degistireyim?Yoksa gübre mi vereyim.Cok üzülüyorum cevaplarsaniz cok sevinirim.Simdiden cok tesekkürler. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Acaba güneş güneş ışığı azmı alıyor birde suyu çok sevmiyor toprağını kontrol edin çok ıslaksa kuruyuncaya kadar su vermeyin daha sonra suyu üç günde beş günde bir az su verin varsa birde gübre verin ancak tül perde arkasından bol güneş alsın düzelir inşaALLAH.. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-09-2008
|
Bu da benim minik mum çiçeğim.Büyüyecek ve bana güzel kokulu çiçeklerinden açacak,umarım. ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2011
|
Nihayet benim hoyamda artık yeni yerine alıştı sürgünler verdi derken bugün unlu bit gördüm temizledim bir de pelin otlu su yapmışdım fısladım bakalım. çok üzgünüm. Arap sabunlu tarifi daha önceden yapmaya çalışdım ama bir türlü fıslayamıyorum evdeki tüm spreyleri bozdu, çok mu yoğun oldu bilemiyorum. Evde nemazal da var olmazsa ondan mı uygulasam? Salondaydı balkona mı alsam? Düzenleyen papatya73 : 14-04-2012 saat 12:31 Neden: imla |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Efendim mumçiçeği çelikleri yeterince büyüdüler. Şuna artık iyice eminim: Astığınız takdirde hoya doğru dürüst yaprak yapmamışken bile açıyor. Bir de sıcak ışık alıyorsa, birkaç ay boyunca. Kendine güveni mi geliyor nedir? ![]() Düzenleyen SerDag : 18-04-2012 saat 22:02 Neden: çelik paylaşımı metni özel mesaja taşındı. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-05-2008
|
yıllardır açmayan bir mum çiçeği var. yaklaşık 3m. civarında . görüntüsü sağlıklı görünüyor.. çiçek açması için vitamin gübre vs. takviyesi önerisi olan var mı? |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Fotoğraf eklemediğiniz için sağlıklı yorum yapamasam da genelde büyük saksılarda yetiştirilen hoyalar daha geç çiçek veriyor sayın bartbartez. Çiçeklenmeyi teşvik etmek için fosfat oranı yüksek gübre kullanabilirsiniz. Çiçekli bitkiler için hazırlanmış gübrelerin fosfat oranları, azot ve potasyuma göre daha yüksek oluyor. Diğer bir etken ise ışık. Havaların ısınması nedeniyle direkt güneş ışığı almayan ama aydınlık bir yer uygun oluyor. Yakıcı güneş ışığı yaprak renginin sararmasına hatta yaprakların yanmasına neden olabiliyor. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2010
|
Yerden bulduğum iki hoya yaprağını 5-6 ay önce diktim.Hiçbir gelişim olmadı, ama çürüme de yok.Bakalım işin sonu nereye varacak? |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhabalar, 1,5 sene öncesi bir mum çiçeği yaprağını denemek için şeffaf peynir kutusuna dikmiştim, çok güzel kök gelişimi gösterdi kökleri kabı doldurdu uzun bir bekleyişten sonra tam süresini hatırlayamıyorum, filiz verdi şimdi gelişmesini sürdürüyor. Saksıya aldım, yapraklarını çoğallttı sürgün uzuyor, bakalım ne zaman çiçeğini göreceğim. Fırsat bulabilirsem yarın fotoğrafını ekleyeyim. Yapraktan mum çiçeği uzun ve sabır isteyen bir iş ama sabredersen oluyor. |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2010
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-05-2011
|
Çok mutluyum.Topragim ve uygun saksim yok diye aylardir suda bekleyen hoya celigim bugün bir baktım uzuuuun bir sürgün ve yaprak vermiş.. Görünce sevinçten ziplamisim. Etraftakiler galiba beni deli zannetti :-) |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Sevgili menekşegül mum çiçeğinin resmini merakla bekliyorum yapraktan nasıl büyüyüp çiçek olduğunu merak ettim ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhabalar beklettiğim için özür dilerim. Aslında fotoğrafı aynı gün çektim bilgisayara yükleyemedim kart okuyucu bende değildi. İşte tek bir yapraktan diktiğim mum çiçeğim.. ![]() ![]() ![]() sevgili Mismanas' tan gelen çeliğin bir yaprağı kopunca atmaya kıyamayıp şeffaf peynir kutusuna dikmiştim, sera ortamı olunca kök gelişimi süper oldu ilk filizi görmek için baya sabretmek gerekiyor.1,5 sene de bu hale geldi. Teşekkürler missmenas |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2007
|
Merhaba, 2-3 yıldır açmayan ,annemin evinde bikaç kez kazaya uğramış(düşüp tekrardan dikilmek sureti ile)ana mum çiçeğimden farklı çelikler almış ve köklendirmiştim. Anaç olanı annemde bırakıp 1 sene önce başka bir eve taşındım ve 10-15 cm boyu olan çeliklerden birini de aldım. Çeliğim 1 yıl içinde taze toprağı ve direkt gün ışı alan bir cam kenarında deli gibi büyüdü.Fakat bütün kış kendisine ben sıvı gübre verdim. Bu arada son zamanlarda neden açmıyor kocaman da oldu diyerekten hayıflanırken ilk defa bir mum çiçeğinin açmasına sanırım artık şahit oluyorum sayın Ağaçlar.net üyeleri ve mum çiçeği sever arkadaşlar. Resmini en kısa zamanda muhakkak ekleyeceğim.Kızımı güzelce süsledim çiçeklenmesi sebebi ile. Ayrıca elimde fazla 1 adet çelik var. Sayın Ayfer55 size vermek isterim.Bana özelden adresinizi yazarsanız kargoya en kısa sürede iletirim. Sevgiler... |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| hoya, mum çiçeği |
|
|