![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-05-2006
|
Mum çiçeği (Hoya carnosa)
Mum çiçeği hakkında genel bilgi edinmek istiyorum, teşekkürler Konuyla ilgili yazışmaların derlenmiş hali: Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
![]() ![]() Bu güzel bitki son derece de dayanıklıdır. Ev koşullarında başarıyla yetiştirilir. Çelikleri de kolay köklenir. Kanaatkardır. Çok ciddi bir bakım isteği yoktur. Aydınlık ve güneşli yerlerde bulunmalıdır. Karanlık ortamda bulunursa çiçek açmaz. Genç fideleri hemen çiçek açmaz. Hafif asidik, nötral toprakları sever. Kireçli su bir müddet sonra zarar görmesine sebep olur. Humuslu toprakları sever. Saksı harcına hepyeşil kompost gibi organik bir malzeme katın. Pamuklu bite karşı hassastır. Hemen bitkiyi sarabilir dikkatli olun. Aşırı sulamadan hoşlanmaz.İki sulama arası toprağının bir miktar kurumasına izin verin. Saksı tabağında su bırakmayın, çürümeye neden olur. Tropik kökenli bir bitki olduğundan kışı sıcak geçen yerlerde yarı gölgede olmak şartıyla dışarıda yetişebilir. Tohumdan da yetişir. Yerini ve yetişme koşullarını seviyorsa tohum bağlar. Ancak üzerinden alınan tohumlar hemen ekilmelidir.İlkbahardan sonbahar sonuna kadar 15 günde bir suda eriyen bir hazır bitki besini ile gübreleyin. Bu son derece güzel, nostaljik bitkiyi iyi ki sordunuz, hakkında konuşması bile güzel, kokusu burnuma geldi sanki ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-07-2006
|
merhabalar bende mum çiçeği istiyorum bir an önce... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-10-2006
|
[QUOTE=Mine Pakkaner] Eklenti 1390 Genç fideleri hemen çiçek açmaz. Hafif asidik, nötral toprakları sever. Kireçli su bir müddet sonra zarar görmesine sebep olur. Humuslu toprakları sever. aman tanrımmmm! yahu bu kireçli su olayı beni öldürecek izmirde ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-07-2007
|
günaydın tüm doga kardeslerine ben siteye cok yeni üye oldum ve bu siteye mest oldum özellikle ilk actıgım sayfalarda üzerinde 2 senedir arastırma yaptıgım yaban mersininini ve beni 35 sene önceki hatıralarıma götüren mum cicegini görünce cok sevindim cok sık görüsme dilegiyle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Güzel sohbetler diliyorum size de. Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Benimde yeni mum çiçeğim var,epey büyüdü,ama çiçeklenmedi.Annemin çiçeklerinden olduğu için,onu çok aradım ve buldum.Ama internette reklilerinin de olduğunu gördüm,öyle güzeller ki,adedeta aşık oldum.Nasıl bulabiliriz ? Arkadaşlar bu konuda bilginiz var mı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-11-2014
|
Merhaba Mine hanım benim mum çiçeğimin yapraklarında kahverengi minik minik lekeler var sizce sebebi ne olabilir . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
|
Çok teşekkür ederim, önecelikle bu saatte cevap yazdığınız için, daha önce de siteye çok giriyordum ama geçenlerde "Melisa" ile ilgili yazınızı okuduktan sonra üye olmaya karar verdim.Yani Melisa'm var, Mum çiçeğinin bu kadar değerli olduğunu bilmiyordum.Ancak zorunlu olarak bir sorum daha olacak, söz ettiğiniz "Pamuklu bit"i nasıl tanıyabilirim veya olmaması için ne yapabilirim.Tekrar teşekkürler, iyi ki üye olmuşum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Hastalıklar için ilaçlar yazıyorsun, bu da hastalıkları tanımakla ilgili olacak ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Salonumda yıllardır mum çiçeği var. Sabah güneşi alır, pencereye çaprazdan bakan bir köşede durur. Herkes çiçek açmamasından şikayet eder, ben ise tersine ![]() Açıkçası çok ilgilendiğimiz söylenemez. 3-4 günde bir sularız. Her yıl fazla sürgünleri keserim o kadar. Dibinde 3-4 yıl önce koyduğum hafif gübreli bahçe toprağı var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-04-2007
|
arkadasım ve ben gunlerdir mum cicegi olan birilerini arıyoruz.eger bize gonderebilirseniz seviniriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-06-2006
|
Selam. Ben mum çiçeğinizi nasıl temin edebilirim. Sizinle nasıl irtibata geçebiliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
|
Selam. Sayın qitted; ben mum çiçeğinizi nasıl temin edebilirim. Sizinle nasıl irtibata geçebiliriz. İstanbul da oturuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bakın Sevgili Mucip Gürbüz derdinize derman olmaya ne kadar yakın. (Not: Sevgili Qitted gördüğüm kadarıyla son mesajını Aralık 2005 te göndermiş. Yine de kendisini Hoya bitkisine yaptığı hizmetlerden dolayı şükranla anıyorum.) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
|
Sayın gitted; sizden mum çiçeği çeliği temin etmek istiyorum. İsanbul'da oturuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaçsever
|
![]() mum çiçeği kırılan bir dal bir süre suda bekletince kolayca kök veriyor.Ben bir arkadaştan aldığım dalı ikiye kırıp ayrı ayrı köklendirdim, çok kolay gerçekten, selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Kolay kökleniyormuş...yine de hormon almaya gerek var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaçsever
|
ben arasıra mum çiçeğinin yapraklarına diğerleriyle beraber su spreyi yapıyorum, ama doğru mu bilemiyorum. Şimdilik iyi görünüyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Selamlar Bu sitede emeği geçenlere çok teşekkür ederim. Gerçekten muhteşem bir çiçek bu! Çok eski yıllarda bizdede vardı Çocukken ara sıra çiçeklerini avuçlar nektarlarını bile yerdim ![]() tadı gayet güzeldi ama şimdi bilemem belkide zararlıdır. Bir tanıdığım şimdi bana yeni bir fide yetiştiriyor. Hatıramda derin izleri var mum çiçeğinin. Yatağımın baş ucundaydı nasıl unutabilirim mum çiçeği=çoçukluğum Sabah güneşi alır, pencereye çaprazdan bakan bir köşede durur. yeride aynen böyleydi üzerindeki çiçeklerden yapraklar görünmezdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaçsever
|
eşim de BirLira gibi çocukluğundan hatırlıyor ve tanıştığımızdan beri defalarca kez anlatmıştır bana mum çiçeğini -daha doğrusu anlata anlata bitirememiştir-... şehirler arası bir taşınma esnasında ailecek yitirmişler çiçeklerini... ilk defa burada görünce ben de çok beğendim, bir de o efsanevi kokusunu duymak isterdim... eğer birisi bana herhangi bir şekilde yollar, ben de eşime sürpriz yapabilirsem çok mutlu olurum, Qitted veya Ful Sokağı, mümkün mü? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-11-2018
|
Bende istiyorum bu çiçekten hatta değişik renkleri de var galiba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Fotoğraf kolay. Zaten devamlı çiçek açıp duruyor. Resmini çekince koyacağım. Geçen yıl çektiğim fotoğraf için : http://www.renderosity.com/viewed.ez...d&ByArtist=Yes Diğer resimlerim için : http://www.renderosity.com/gallery.e...&Artist=qitted Gül fotoğrafı filan da koymuştum. Fide vermek de mesele değil ama nasıl göndereceğim? Hangi şehirdesiniz ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2014
|
Alıntı:
gaziantepteyim ben kargo olur, otobüs olur, her türlü olur yani, bu çiçeği yetiştirmek istiyorum, bayıldımmm |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
hoya, mum çiçeği |
|
|