agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Mum çiçeği (Hoya)
(https)

Beğeni Düzeni3239Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-11-2007, 19:17   #1
Ağaç Dostu

cezzar's Avatar

Giriş Tarihi: 06-05-2007
Arkadaşlar, ben şu fazla sulama olayıyla ilgili naçizane bir öneride bulunayım, Mucip abim yanlışım varsa düzeltsin..
Benim çelikleri inadına plastik saksılara dikmek istiyordum, çünkü hep plastik saksı kullandıydık şimdiye kadar.. Sonracıma, buralarda plastik saksı satan hiçbiryer bulamadığımdan mecburen elimdekilerle yetinip kalan 5-6 tanesi için de toprak saksı aldım (toprak saksı diyorduk di mi onlara?).. İyiki de almışım. Bence çelikleri köklendirmek için en uygun saksı türü bu. Aynı anda suladığım plastik saksılar hala ıslak dururken, toprak saksılarım kurumuş oluyor. Yani bizler gibi dakka başı saksılarının başına gidip ne olmuş diye bakıp ille de sulamak isteyenler için çok ideal. Fazla sulamadan çürüme tehlikesi hemen hemen yok gibi duruyor, çok daha çabuk kuruyor çünkü toprağı.. Hatta bazen gün aşırı suladığım bile oluyor toprak saksıdakileri - tabi çok az miktarda, yarım çay bardağı kadar-. Ama en azından sulama güdümü tatmin etmiş oluyorum ..
Bu arada benim de diversifoliaların biri ve serpenslerin biri sürgün mü veriyor ne
Selamlar...

cezzar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2007, 19:28   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2007
Yerden göğe haklısın amatör olarak bu işi yapanlar için ideal tavsiye ederim.

Mucip Gürbüz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2007, 19:30   #3
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 103
Önceleri ben de çiçeklerimi toprak saksılara ekiyordum, suyu daha iyi emiyorlar diye. Ama zamanla toprak saksılarımın büyük bir kısmı bozulmaya dışlarından pul pul dökülmeye başladılar. Aldığım yere sordum bayağı da iyi para ödemiştim kabartmalı süslü olanlarına. Herhalde iyi fırınlanmamışlar dediler, ve görüntüleri çok çirkin oldu. Bu yüzden plastik olanlarına döndüm. Birkaç tane büyük derin olmayan yuvarlak toprak saksım var onlarda da sümbül ve crocuslarım ekili. Bunların çiçeklenme süreleri kısa olduğundan işleri bitince seraya kalkıyorlar bu yüzden fazla sulama olmuyor, saksılar da pul pul dökülmedi.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2007, 15:14   #4
hfz
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-02-2006
Galeri: 5
Sevgili Coyote ve İlknur Aşık, kayıplarınıza çok üzüldüm. Umarım kalanlar yaşamayı başarırlar.

Arkadaşlar, sipariş listemiz üzerinden, verdiğiniz bilgiler doğrultusunda kaybettiğimiz çelikleri tesbit etmeye başladım. Başlayan kayıplar ile birlikte sanırım zamanı geldi. Bu kayıp tablosunu düzenlediğim zaman sevgili Hoyadag'a göndereceğim. Bu başlığı da kendisinin açmasını rica ediyorum.

Sevgili Hoyadag Mum Çiçeği ana başlığı ve alt başlıkları ile ilgili bir program hazırlamıştı. Şu ana kadar belirttiğim başlık dışında hemen hemen tüm başlıklar açıldı. Hoyadag'ın hazırlamış olduğu programda bu başlık ile ilgili maddeyi buraya aktarıyorum ve tüm arkadaşların kayıplarını bildirerek bu anlamda yardımcı olmalarını rica ediyorum.

Bu arada maddenin her 4 ayda bir çiçeğin durumu, çiçeklenmesi, çelik alış-verişi konusunun bu başlıkta değil, türlerin kendi başlıkları altında olmasının daha doğru olacağını düşünüyorum. Bu başlıkta sadece arkadaşların ellerinde bulunan ve yaşayan türlerin listelenmesi yeterlidir. Ölümler yaşandıkça listeden düşeriz kaybettiklerimizi, sonunda listede kalan yaşayan çelikler olur.

Hoyadag'ın hazırladığı madde:

''Nadir Türlerin Takibi ve Raporlama

Bu bölüm, bence en önemli bölüm olacak. Takibi yapılmadığında onlarca cins zaman içinde yitip gidecektir. Benim düşüncem kimde hangi çeliklerin bulunduğunun belirlenmesi ve her 4 ayda bir büyüme, çiçeklenme durumunun takibi. Pek tabi olarak arkadaşların rızasıyla gerçekleşecek olan bu raporlama sistemi, arkadaşların belirlenecek zaman dilimlerinde elindeki bitkilerin durumunu bildirmesi ve bu bilgilerin bir veya birkaç gönüllü arkadaş tarafından tablolanması yoluyla pekala çalışabilir. Tabi ki çelik alışverişi konuları da burada tartışılacaktır.''

hfz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2007, 15:26   #5
Ağaç Dostu

Oğuzhan's Avatar

Giriş Tarihi: 23-07-2006
Benimkilerden Hoya Lucunosa ve Hoya Multiflora malesef kaybettim.
En merak ettiğim türlerdi.Kısmet değilmiş.
O dunsu olanlar sağlam görünüyor.
En çabuk tutan ve uyum sağlayan Spherdii

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2007, 16:08   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Hoya lacunosa (yeşil çelik) da benim kaybettiğim türdü.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2007, 16:38   #7
Ağaç Dostu

sinaninci1's Avatar

Giriş Tarihi: 27-09-2007
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Arkadaşlar daha önce söyledigim gibi, hoyadagın bana çelikleri göndereli 35 gün oldu ve RB odunsu gödeliydi çabuk köklendi fakat digeri yeşil gövde yeni yeni köklenmeye başladı suyun içinde. Demek istedigim biraz sabırlı olup uzun süre beklerseniz suda kökleniyor. Toprakta çürüme yapıyor kanımca.
Saygılar

sinaninci1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2007, 09:51   #8
Ağaç Dostu

Hakan KINACI's Avatar

Giriş Tarihi: 11-08-2006
Galeri: 42
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Sn.Denizakvaryumu;
Sanırım benim ki de nazara geldi yaprakları çürür gibi oldu ve düştü.
Şimdi gövde kısmı da yukarıdan başlayarak kuruyor.
Mucip beyin, Tarifine göre kesmiştim ve iki adet olarak dikmiştim. her ikisinin de aynı şekilde olması hiç iyi olmadı bari en azından bir tanesini kurtabilirmiyim diye düşünüyorum.

Hakan KINACI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2007, 16:41   #9
Ağaç Dostu

cezzar's Avatar

Giriş Tarihi: 06-05-2007
Diğer yandan Penelophe da tüm çeliklerini suda köklendirmeye çalışırken hepsi çürüdüydü.. Sanırım bu çürümenin suda veya toprakta köklendirmeyle direk olarak pek alakası yok mu ne?
Selamlar..

cezzar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2007, 16:50   #10
Ağaç Dostu

İlkin's Avatar

Giriş Tarihi: 09-07-2007
Galeri: 51
Uzmanlar diyeceğini demişti bence Toprakta köklenmesi en uygunu ama suyu fazla kaçırmamak şartı ile.

İlkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2007, 18:39   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-06-2007
Galeri: 10
Arkadaşlar, yeşil çeliklerin, özellikle kerrii'lerin köklendirilmesi ile ilgili sorun yaşadığımızı Paul beye iletmiştim, sağolsun ilgilenmişler, aşağıda gelen yanıtı bulabilirsiniz:

"Dear Muhammed,
I wa glad to hear that nearly all the orders got through safely.I root all my cuttings as green cuttings and not semi wood. These cuttings require being put under plastic and vlies and they need to be kept warm ( a minium temperature of 20 o c) and moist while they are rooting. It would have been usefull if you could haxe sent me a few pictures of the dead hoyas. Many times people say that the cutting is dead but and have sent me a picture and I could then tell them what to do. If you require more **** with any problems let me know
Yours
Paul"

"Paketlerin büyük çoğunluğunun sağsalim ulaşmasına sevindim. Ben yeşil çeliklerin hepsini köklendirmeyi başarıyorum. Bu çelikler plastik veya vlies(nedir bilmiyorum) altında sıcak(en az 20C) ve nemli tutulmalı. Bana kaybettiğiniz çeliklerin fotoğraflarını gönderebilirseniz daha faydalı olabilirim. İnsanlar çeliklerini kaybettiklerini söylediklerinde ve bana fotoğraf gönderdiklerinde onlara ne yapmaları gerektiğini söyleyebiliyorum. Daha fazla yardım gerektiğinde bana ulaşınız,
Paul"

Paul beyin istediği fotoğraflar için Penelophe ve İlkin'in kaybettiği kerrii fotoğraflarını gönderdim. Bakalım ne yanıt gelecek?

hoyadag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2007, 16:54   #12
Ağaç Dostu

Koyu yeşil's Avatar

Giriş Tarihi: 24-10-2007
Galeri: 35
Arkadaşlar, bu pazar sabahı Tansaş'tan birşeyler almak için gittiğimde, çiçek reyonunun önünden geçerken üzeri tomurcuk dolu bir mum çiçekleri görünce yaşadığım sevinci size anlatamam. Bütün alışverişi yüzümde bir tebessümle yaptım.
Bahsettiğim Bostanlı Tansaş (Köprünün ordaki). Buraya geldiğine göre diğer mağazalarına da gelmiş olabilir. Birileri mum çiçeği kardeşliği duymuş olmalı Tüm mum severlere duyurulur.

Resmini çektim yarın sizinle paylaşacağım. Etiketinde Mum çiçeği-Stephanotis (gelin çiçeği) yazıyor.

Koyu yeşil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2007, 17:05   #13
Ağaç Dostu

sinaninci1's Avatar

Giriş Tarihi: 27-09-2007
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Koyu yeşil Mesajı Göster
Arkadaşlar, bu pazar sabahı Tansaş'tan birşeyler almak için gittiğimde, çiçek reyonunun önünden geçerken üzeri tomurcuk dolu bir mum çiçekleri görünce yaşadığım sevinci size anlatamam. Bütün alışverişi yüzümde bir tebessümle yaptım.
Bahsettiğim Bostanlı Tansaş (Köprünün ordaki). Buraya geldiğine göre diğer mağazalarına da gelmiş olabilir. Birileri mum çiçeği kardeşliği duymuş olmalı Tüm mum severlere duyurulur.

Resmini çektim yarın sizinle paylaşacağım. Etiketinde Mum çiçeği-Stephanotis (gelin çiçeği) yazıyor.
Üzülerek size birşey söylemek istiyorum o mum çiçegi degil yasemin türü bir çiçek ve çok güzel kokar bulursam alacagım celal bey almıştı dün ofisinde gördüm.

Eklenen Resimler

sinaninci1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2007, 17:47   #14
Ağaç Dostu

Koyu yeşil's Avatar

Giriş Tarihi: 24-10-2007
Galeri: 35
Evet sanırım bunun aynısı. Yaprakları aynı muma benziyor Üzerine de mum çiçeği yazmışlardı. Demek değil. Olsun güzel bir çiçek. Üzülmeyin Sanırım siz de Tansaş gibi zincirlerde bulabilirsiniz. Bilgi için teşekkür ederim.

Koyu yeşil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2007, 18:42   #15
Ağaç Dostu

Paul bey ile yeşil çeliklerin kaybı meselesini çözmeye çalışıyoruz, ulaşabildiğim arkadaşlara özelden mesaj attım, gözden kaçırdığım varsa, herhangi bir yeşil çeliğini kaybeden arkadaşlarımdan bir ricam olacak.

Mümkünse çeliklerin öldüğü yerde toprağın üstüne bir derece koyarak sıcaklığı ölçebilir misiniz? Gece nerelere kadar düşüyor bu sıcaklık bu da önemli.

Bu bilgiyi isterseniz forumda yer kaplamamak adına özelden gönderin. Durumu analiz edip sonuçlarını buradan açıklarız,

İlginizi bekliyorum, bu seviyede bir çelik kaybı beklemiyordum açıkçası. Bu sorunu hepbirlikte çözelim.

Eski 25-11-2007, 23:06   #16
Ağaç Dostu

İklimsiz's Avatar

Giriş Tarihi: 11-03-2007
Galeri: 53
Merhaba arkadaşlar bu mumçiçeklerinin hangi tür olduğu konusunda yardımcı olabilir misiniz? Aslında buraya yazmakta kararsız kaldım, "bu bitkinin, çiçeğin adı nedir?" başlığı altında sormayı düşündüm fakat mumçiçeği oldukları için bu başlığı kullanıyorum. Şimdiden teşekkürler.

http://img135.imageshack.us/img135/2905/3inhoyatx1.jpg

İklimsiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2007, 00:36   #17
hfz
Ağaç Dostu

Sevgili İklimsiz,

Paul Bey'in Veriegata Kolleksiyonunu incelerseniz sanırım bulabilirsiniz. Bildiğim kadarı ile Carnosa Tricolor, Carnosa Crincle 8 Veriegata(4numaralı), Hoya Acuta/Verticilata varr., Australis Veriegata gibi isimleri olan türler. 4 numaralıdan eminim ama diğerlerini sadece benzetebildim emin değilim. Sonuçta Veriegata türleri bunlar.. Birbirine benzeyen yapraklar ama, yaprakların büyüklüğü, uzun veya küçük oval olması gibi değişik türler, o yüzden tam anlayamadım.

Bu arada bu resim nereden? Çok güzel görünüyorlar..

Eski 26-11-2007, 00:40   #18
Ağaç Dostu

İklimsiz's Avatar

Çok teşekkür ederim hfz, bu bilgiler ışığında daha kapsamlı bir araştırmaya girebilirim. Resimler buradan

http://images.google.com.tr/images?q...0&sa=N&ndsp=20

Eski 26-11-2007, 00:50   #19
hfz
Ağaç Dostu

Çok güzeller, umarım bizimkilerin de böyle büyümüş resimlerini buraya koymayı Allah nasip eder.

Eski 26-11-2007, 00:54   #20
Ağaç Dostu

İklimsiz's Avatar

Elbette olacak sevgili hfz, hatta bizimkiler bunlardan da nefis görünecekler. Böylesi bir kardeşlik başka nerede var, böylesi bir çaba başka kimde var?

Eski 26-11-2007, 01:06   #21
Ağaç Dostu

Sanırım 3 ve 4 numara Hoya Compacta, Buradan yapraklarına bakabilirsiniz.

Eski 26-11-2007, 10:47   #22
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Hakan Bey,

sn.hoyadag, bu durumun nedenleri niçinleri üzerinde ayrıntılı olarak duruyor...sanırım olayı yakında çözeceğiz.

Özellikle en yoğun kokulu hoya olan Hoya lacunosanın kaybedilmesi herkes için üzücü oldu ve bu tarihe kadar lacunosa için iyi haber veren kimse olmadı.

Ben akvaryum - paludaryum ortamında, yeşil çeliğin nispeten kuru ama nemli ortamda köklendirilebileceği düşüncesindeyim.

Eğer olası bir talep toplama yine olursa sadece 8 adet hoya lacunosa talep edeceğim ve farklı denemelerde bulunacağım.

Suda ve torfta lacunosayı bu şekilde köklendiremeyeceğimiz ortaya çıktı... tek alternatif nemli ortamda yeşil çeliğin nispeten kuru olarak köklendirilmesi.

Tabi %100 garanti bir yol daha var Sayın Mucip Beye yeşil lacunosalar gider, bize köklenmiş olarak döner...Herhalde eninde sonunda böyle olacak

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-11-2007, 21:50   #23
dkp
Ağaç Dostu

dkp's Avatar

Giriş Tarihi: 24-06-2006
dkp

Benim çeliklerimde umut gözükmüyor.Hayalime umut bağlayacağım..Çevremde bir sera olsaydı,farklı ve fazla çeşitli çeliklerim olsaydı,bu çelikler bir yıllarını serada geçirdikten sonra ilkbaharda bana gelselerdi.Ne güzel olurdu..

dkp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2007, 06:26   #24
Ağaç Dostu

Arkadaşlar, sizlerin göndermiş olduğu kaybedilen çelik fotoğraflarının birçoğunu Paul bey'e gönderdim. Ortam sıcaklıkları ile ilgili çağrıma sağolsun birkısım arkadaşlar yanıt verdiler. Daha ben sıcaklık değerlerini Paul bey'e iletmeden, O bu çeliklerinin çoğunun yetersiz sıcaklık nedeniyle kaybedildiğini belirtmişti.

Paul bey, mum çiçeklerinin daha düşük sıcaklıklara dayanmalırına rağmen, köklenmesi beklenilen çeliklerde 20C derecenin altına kesinlikle düşülmemesini tavsiye ediyor. Ancak benim tahminim, birçok arkadaşımın yetiştirme ortamında sıcaklık günün bazı kesimlerinde 10C dereceye kadar düşüyor. Gece gündüz farkından elbette sıcaklık değişimlerinin olması normal, ancak bu değişimin alt sınırını en az 20C derece olarak belirlemekte fayda var.

Bu değerlendirmeler, Carnosa veya RB gibi güçlü türler için geçerli olmayabilir. Ancak özellikle yeşil çeliklerde başarı için bu sıcaklığın sağlanmasında büyük fayda olduğu açık.

Çeliklerinin getirilmesinde sağlanan başarıya rağmen, malesef çeliklerin köklenmesinde aynı başarıyı yakalayamadık. Şahsen, bunda yeterli ön hazırlığımızın olmamasının, tecrübe eksikliğinin, bu zamana kadar sadece en güçlü türlerle muhatap olmuş olmamızın payı olsa da, en büyük payın mevsim olduğunu düşünüyorum.

Çelik kaybı yaşayan arkadaşlarıma ki buna ben de dahilim(Kenejiana'nın Türkiyedeki tek örneği malesef öldü) geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Sulamaya verdiğimiz önem kadar ortam sıcaklığına da önem verdiğimizde bu mevsimde dahi olsa kayıplarımızın ciddi oranda azalacağı düşüncesindeyim.

Herkese kolay gelsin.

Eski 01-12-2007, 11:35   #25
Yeni Üye

yeşilkedi's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hoyadag Mesajı Göster
Paul bey, mum çiçeklerinin daha düşük sıcaklıklara dayanmalırına rağmen, köklenmesi beklenilen çeliklerde 20C derecenin altına kesinlikle düşülmemesini tavsiye ediyor. Ancak benim tahminim, birçok arkadaşımın yetiştirme ortamında sıcaklık günün bazı kesimlerinde 10C dereceye kadar düşüyor. Gece gündüz farkından elbette sıcaklık değişimlerinin olması normal, ancak bu değişimin alt sınırını en az 20C derece olarak belirlemekte fayda var.
Çelik isteme zamanı olarak bu durumda en iyi dönem yaz başı gibi oluyor.Yazın ortasında istenirse bu sefer yolda susuzluktan ölebilirler.

yeşilkedi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2007, 10:03   #26
Ağaç Dostu

Ophrys's Avatar

Giriş Tarihi: 21-10-2006
Paul Bey ile görüştüğünüzde çeliklerin yolda 15-20 gün susuz kalmasının sorun olup olmadığınıda sorar mısınız?

Ophrys Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2007, 12:45   #27
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Aslında bu mevsimde çelik istemek riskliydi. Kış girerken köklenmesinin sorunlu olacağını konuşmuştuk.
Ama arkadaşlar biran evvel kavuşma heyecanı içinde olunca, ilkbaharı bekleyemedik.
Hassas olan çeşitler uzun yolculuk ve kışın başlamasından etkilendiler.
Telaş yapmayıp ilk planladığımız gibi, bir seracı aracılığıyla bu işi yapmalıydık. çelikleri getirip, bize garantili olarak teslim etmesini sağlamak en iyi yol olacaktı.

Bu biçimde bir organizasyon için ben tekrar çalışmaya başladım. Mümkünse, garantili ve köklenmiş çelikler teslim edecek bir seracı ayarlayacağım.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2007, 13:49   #28
Ağaç Dostu

Çelik siparişleri başlayınca köklendirmeyi teklif etmek aklıma geldi, ancak hem herkesin hevesle köklendirip büyütme isteği hem da ne geleceğini kestiremediğimden bu fikrimden vaz geçtim.

Ben veya bir başkasının bu şekilde garantili köklendirmenin riskini alacağını zannetmiyorum çünkü başkasının hazırladığı çeliğe ben garanti veremem, bizler çelik yaparken çelik olabilecek bölümleri kullanırız ratgele kesilmiş yerlerden alınmış çeliklere ne garanti verilir ne de o işe bulaşılır, zayıf çelikleride bir yere diker olursa olur diye bakarız onlardan çıkanlar kardır.

Bu şekilde gelen çelikler için her ne kadar paul bey sıcaklık diyorsada bunları köklendirecek insanların amatör olduğunu biliyordu ve ona göre göndermeliydi, kendisi ****** köklendirir her türlü tenkoloji ile donanmış bir yerde ısı, nem,ışık ve su kontrolu yapılınca olur tabi, burada bunca ihtimama rağmen gerçek anlamda çelik olanlar köklendi bunu dikkate almalıydı.

Bu işe aracı olan arkadaşlarımız sakın alınmasınlar onlar içtenlikle koşturdular emek zaman harcadılar ve sanırım kendilerini sorumlu hisseder gibi bir halleri var bu kesinlikle yanlış çünkü bu konuda onlar da amatörler, buradan özellikle Hoyadag, Cezzar ve Hafize hanıma teşekkür ederim emekleri için.

Eğer böyle bir tekrar düşünülüyorsa çeşitlerden çok dallı bir saksı seçilir kökü ile çıkarılır ambalajlanır gönderilir burada çelik yapılarak dikilir ve köklendirilir, o çeşitten istemiş olanlara dağıtılır, yoksa rastgele çelik alınıp 10 gün yollarda sürünüp bu iş olmaz. Hoşçakalın.

Eski 01-12-2007, 14:03   #29
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2004
Galeri: 88
İş bittikten sonra geriye bakınca hataları bulmak kolay oluyor.

Bence suçlu aramaktansa;

Alıntı:
Bu şekilde gelen çelikler için her ne kadar paul bey sıcaklık diyorsada bunları köklendirecek insanların amatör olduğunu biliyordu ve ona göre göndermeliydi, kendisi ****** köklendirir her türlü tenkoloji ile donanmış bir yerde ısı, nem,ışık ve su kontrolu yapılınca olur tabi, burada bunca ihtimama rağmen gerçek anlamda çelik olanlar köklendi bunu dikkate almalıydı.
Bu konuya hiç karışmadığım için bilmiyorum ama çelikler konusunda yazıştığınız herhangi birine, bu konuda net bir bilgi iletildi mi (Biz bu işten hiç anlamayız ona göre çelik gönder diye) yoksa o zaten bilmeliydi tavrı mı takınılıyor?

Her zaman yönetimden birinin organizasyonda olmasını bu yüzden istiyoruz çünkü o zaman o yapılanları yönetime iletiyor ve olabilecek sorunları grup olarak görmeye çalışıp önlem alıyoruz. Oysa takip edebildiğim kadarıyla bu organizasyonda bireyler diğerlerinden habersiz ya da tam bilgi vermeyerek bağlantı kurdu.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2007, 14:21   #30
Ağaç Dostu

Sayın malina,

Ben suçlu aramıyorum,normalde hollandadan gelen çeliklerin ÇELİK niteliği taşıması gerekirdi, bir kısmını görünce arkadaşları yeşil olan yani çelik olmayacak nitelik taşıyanlar konusunda uyardım dikkatli olun diye, bu kadar yoldan gelecek ve amatör insanlar köklendirecek diye düşünmeliydi paul bey, dün ilkine gelen çelik üç günde gelmiş oysa diğer partidekiler on gündan az olmadı.

Tabi ki bu işin yönetimle de ilgilenen arkadaşlarla da bir alakası yok, normalde hollanda, çelik niteliği taşıyanları göndermeliydi diyorum, benim seram olmasına rağmen o çelikleri sanırım köklendiremezdim konu bu. saygılar.

Etiketler
hoya, mum çiçeği

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026