agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Mum çiçeği (Hoya)
(https)

Beğeni Düzeni3239Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-06-2010, 14:18   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2010
Tadilattan nasibini almış belli ama, kendine en güzel köşeyi kapma çabasında bu küçük kızımız Gözünüzaydın hayata bağlanmış herşeye rağmen.

missmenas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2010, 21:12   #2
Ağaç Dostu

Nihayet, Hoya carnosamı (Asiye'mi) Resimleyip Sizlernen paylaşma zamanı geldi diye düşünüyorum. Birçok arkadaşım bu asiyemin çeliklerine sahip oldu. Sizlerin minik Prensesleri de böyle büyür ve çiçek açtığı günlerin sevincini birlikte paylaşırız

Eklenen Resimler

Eski 17-06-2010, 21:59   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 05-12-2008
Galeri: 70
Sayın missmenas bitkinizin maşallahı var. Kaç yaşında acaba???

Faruk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2010, 03:57   #4
Ağaç Dostu

Asiyem 13 yıldır bende, ama asıl Yaşı malum belli değil tahminimce 20 yaşını geçik.Bana hediye eden komşum teyze vefat etti ve çocukları oldum olası o çiçek annemin evinde vardı diyorlar bende bilmiyorum inanki.Çiçek gövdesinin arkasında 3 lü çitadan oluşan merdiveni var. Bu yıl çok budadım ilk defa yaprakları azaldı gövdesinin yarısı yok oldu çok sürgün dallarını kestim. budamanın faydası olsa gerek. Bu Yıl Çiçekleri çok olacak sanırım.
Teşekkürler Canım Arkadaşım Huzunperest ve Makiciğim. Çiçeklerini birlikte kutlarız artık, Sizlerin Tecrübeleri sayesinde saksını yeniden değiştirdim, küçülttüm ve toprak karışımıda öyle. İyiki varsınız

Eski 18-06-2010, 08:48   #5
Ağaç Dostu

a1919's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2010
Aman efendim kimleri görüyoruz böyle. Maaşallah benim biniklerin annesi çok güzelmiş. Türkiyenin dört bir tarafında yavrunuz var artık Sayın missmenas. Çiçeklerini ben de sabırsızlıkla bekliyorum. Bakalım benim minikler büyüyünce nasıl çiçeklenecek. Ellerinize sağlık ve tekrar tekrar teşekkürler

a1919 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2010, 10:38   #6
Ağaç Dostu

İlkin's Avatar

Giriş Tarihi: 09-07-2007
Galeri: 51
Gerçekten de çok sağlıklı ve güzel görünüyor. Maşallah ona ve ellerinize sağlık. Hiç gübre veriyor musunuz mum çiçeğine, sulamasını nasıl yapıyorsunuz, durduğu yer ışığa ya da pencereye ne kadar yakın? Çok merak ettim bunları...

İlkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2010, 14:38   #7
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İlkin Mesajı Göster
Gerçekten de çok sağlıklı ve güzel görünüyor. Maşallah ona ve ellerinize sağlık. Hiç gübre veriyor musunuz mum çiçeğine, sulamasını nasıl yapıyorsunuz, durduğu yer ışığa ya da pencereye ne kadar yakın? Çok merak ettim bunları...
İlkinciğim,gübre olarak keçi gübresi var toprağında, 13 yılda 5 saksı değişimi yaptım. Yılda 2 kez keçi gübresini ayrıca suda bekletip suyunu veriyordum. Sulama konusunda belli bir aralık takip etmiyorum. Toprakğında nemi azalınca haşlanmış yumurta suyuyla bazen sularım. buda haftada 2 defa yaz aylarında, Kış ayında 20 günü falan bulduğu oldu. Şimdiye kadar bilinçsizce bakım yaptım. Kaynamış soğumuş sularla hep kaktüslerimi suladım artanıda Asiyeme vermiştim musluk suyuylan sulamıştım hep. Arada bir Akarsu ve bizim sitenin kuyu suyundan verdim. (Geçen Yıl hiç musluk suyu vermedim 1 salkım çiçek açmıştı). Antalyanın suyu çok kireçlidir, en son 4 defada 20*10*20 gübreden verdim. Son 2 aydır brokoli haşlama suyu veriyorum haftada 1 kez. Toprağını hiç kurutmadım şimdiye kadar, keçi gübresini çok seviyordu bana geldikten sonra yaprakları hep büyük oldu gübreye bağlıyorum ben bunu.13 yıl öncesine ait tek bir tane dal bıraktım yaprakları küçük vede çok kalın rengide değişik. Güneş olarakta bu evimde sadece sabah güneşi alıyor 2 saat kadar. Öğlen güneşi alıyor ama öğlen güneşini sadece kış aylarında alabiliyor. Evimin 3 tarafı pencerelidir 2 pencereye uzaklığı 3 er metre yaklaşık, bulunduğu ortam hep aydınlıktır. En sevdiği olayda banyodur her banyosunda yeni sürgünler başlatır yılda en fazla 5 defa falan banyo yaptırıyorum. Kış ayında ısınmamızda sobayla oluyor, sobayada uzaklığı 2 metredir. Çok çiçek olmasından kaynaklı hep mutfak camını açık bırakırım 2 ay sadece bütün camlar kapanır. yaz ayında 2 ay klima çalışır.Salon yemek odası ve mutfak birleşiktir evimizde geniş bir alanda yani, 3 ayrı odayı birleştirdik.
Gübreden kaynaklı minik sineklerimiz olur Ama geçicidir. Balı çok sever 3 ayda bir 1 yemek kaşığı bal veririm. arada bir bardakta arta kalan biraları ve rakıları veririm 2 gün beklettikten sonra Ayda 1 kez demlenmiş çayı veririm suyunu ama, anlıcağınız tam keş

Eski 18-06-2010, 15:45   #8
Ağaç Dostu

İlkin's Avatar

Sevgili missmenas ne güzel anlatmışsınız herşeyi, çok teşekkür ediyorum. Bitkilere mutlaka gübre verilmesi gerektiğine inanıyorum ben artık. Sadece hazır su besleyici olmuyor ve vitamin alamıyorlar. Keçi gübresi harika, sebze suları ve yumurta suyu da harika. Ben de artık yumurta suyundan başka haşlanmış sebze suyu da vermeyi düşünüyorum. Benim büyük Hoya cornosa sadece arada bir yağmura çıkartılıp yıkanıyor. Sizin Asiyenize koca bir maşallah. Ellerinize sağlık...

Bu arada aklınızda olsun iki sulama arasında biraz... belki 1-2 gün beklenip toprağın biraz kuru bırakılmasında fayda var. O zaman daha çok çiçek verir, bilginiz olsun...

Eski 18-06-2010, 17:35   #9
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İlkin Mesajı Göster
Sevgili missmenas ne güzel anlatmışsınız herşeyi, çok teşekkür ediyorum. Bitkilere mutlaka gübre verilmesi gerektiğine inanıyorum ben artık. Sadece hazır su besleyici olmuyor ve vitamin alamıyorlar. Keçi gübresi harika, sebze suları ve yumurta suyu da harika. Ben de artık yumurta suyundan başka haşlanmış sebze suyu da vermeyi düşünüyorum. Benim büyük Hoya cornosa sadece arada bir yağmura çıkartılıp yıkanıyor. Sizin Asiyenize koca bir maşallah. Ellerinize sağlık...

Bu arada aklınızda olsun iki sulama arasında biraz... belki 1-2 gün beklenip toprağın biraz kuru bırakılmasında fayda var. O zaman daha çok çiçek verir, bilginiz olsun...
Sizlerin tecrübeleri benim için incidir bunu bilmenizi isterim. Teşekkür ederim tavsiye için. Artık çok çiçekli Günler ve Yıllar bekliyor Asiyemi sizlerin sayesinde.

Eski 20-06-2010, 00:32   #10
Ağaç Dostu

ardabora's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2008
Galeri: 169
Merhabalar,

yaprağından, o mum çiçeğinin hangi cins olduğu anlaşılır mı acaba? cehaletim için özür dilerim ama forumda mum çiçeği bölümü çok geniş. hepsini okumama imkan yok,yavaş yavaş başladım.

elimde bir mum çiçeği var,işyerinden bir arkadaşın hediyesi. kaç senelik olduğu bilinmiyor.2 yıldır bende ve çiçek açmadı.kendisiyle fazla ilgilenemedim.

eğer yaprağından hangi cinstir,nasıl çiçek açar belli oluyorsa resim yükleyeceğim,yoksa kimsenin vaktini almayacağım. mum çiçeğim de forumu okuyup,gerekeleri yapana kadar bekleyecek..

ardabora Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2010, 00:40   #11
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2008
Galeri: 66
Zaten mum çiçekleri çiçek yapısı,dal yapısı ve yaprak yapısından adlandırılıyor diye biliyorum.Siz resmini yükleyin.İsim konusunda yardımcı oluruz.Türkiye de genel olarak normal mum çiçeği yani hoya carnosa yaygın.Sizin çiçeğinizde carnosadır diyebilirim.Ancak diğer tür olma ihtimalide var.

Fatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2010, 00:40   #12
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 05-12-2008
Galeri: 70
Sayın ardabora ben de sizin gibi yaprağa bakıp türünü anlamayanlardanım. Bazı türler için kesinlikle budur denebiliyor ve anlaşılıyor ama bazı türlerin yaprakları o kadar boyut ve şekil açısından birbirine benziyor ki tam bu noktada bir karmaşa oluyor. Herhalde burada da çiçek şekli ve rengi devreye giriyor. Aslında birisi bu ayırma yönteminin püf noktasını öğretsede bizlerde öğrensek...

Faruk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2010, 01:24   #13
Ağaç Dostu

ardabora's Avatar

Mum çiçeğimin resimlerini yüklüyorum. Belirtmekte fayda var. Kendisiyle hiç ilgilenmedim. Forumdaki mum çiçeği bölümü çok itibar gören,oldukça yoğun bir bölüm. Ama benim bu bölümleri okumak için fazla vaktim olmuyor.

Bana verilen mum çiçeği ne yazık ki hakettiği ilgiyi pek görmedi.Yavaş yavaş bu bölümü okumaya başladım.

Boyu yaklaşık 2.5 metre... Sardırdığım çubuğun boyu yetmediği için aşağı doğru sarkıyor. En ucundaki filizleri neredeyse saksının toprağına değmek üzere...

Sabah güneşi alan bir yerde. Saat 12:00 dan sonra gölgede. Sürekli yaprak çıkarıyor,hiç çiçek açmadı.

Yaklaşık 2,5 senedir bende.Yapraklarında beyaz lekeler var yer yer,özellikle de eski yapraklarda( bu normal midir?)

Cinsi milliyeti,çiçeğinin şelki belli midir? bu sorulara cevap arıyorum forumda. Küçük bir saksıya ekmiştim aldığım vakit,geçen ay saksıyı büyüttüm,yapraklanması ve uzaması arttı. Toprağı kurudukça su veriyorum...

Sanırım tüm mu çiçeği bölümünü okumam gerekecek...

Eklenen Resimler

Eski 20-06-2010, 01:56   #14
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Çok güzel ve sağlıklı bir Hoya Carnosa'nız var sayın ardabora. Saksısı çok büyük. Hoya başlıklarından edindiğim bilgilere göre , saksı ne kadar küçük olursa çiçek verme ihtimali o kadar fazla oluyor. Kökler saksıyı doldurduktan çiçek için hazırlığa başlıyor. Heyecanla 8 aylık Kerrii'min tomurcuğunun açmasını bekliyorum. Çiçek rengi için ise bir şey söyleyemeyeceğim, bilmiyorum

Güzel günlerde büyütün

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2010, 02:06   #15
Ağaç Dostu

ardabora's Avatar

Desenize, bu saksıya göre en az 50 sene çiçek açması için bekleyeceğiz...Keşke saksıyı değiştirmeseydim,üzüldüm şimdi..

Eski 20-06-2010, 11:41   #16
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ardabora Mesajı Göster
Desenize, bu saksıya göre en az 50 sene çiçek açması için bekleyeceğiz...Keşke saksıyı değiştirmeseydim,üzüldüm şimdi..
Çok güzel Mumçiçeğiniz sağlıklıda gözüküyor.Sanki benim Beyaz çiçek açan Hoya carnosama benziyor. Saksı değişiminde endişelenmeyin, bende yapmıştım o hatayı telafisi mümkün 2 ay sürmediki bende küçük saksıya geri aldım Hiç bişey olmadı Sizde yapabilirsiniz. Saksı değişimi yaptığınızda sadece 3-4 gün güneş almasın malum yaz ayındayız.

Eski 24-06-2010, 22:29   #17
Yeni Üye

~Dünya~'s Avatar

Giriş Tarihi: 05-07-2008
Merhaba bugün merdivenlerde mum çiçeğinin çiçeklerini ve birkaç parça yaprağını savrulmuş halde buldum iyi durumda olan yapraklarından 3 tanesini aldım yetiştirmek istiyorum ama yapraktan büyütebilir miyim bilmiyorum. Nasıl yapabileceğim konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

~Dünya~ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2010, 10:36   #18
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-01-2010
Saygıdeğer hoya sevenler

yaklaşık 2 ay önce tayland'dan getirttiğim hoya çeşitlerinden biri (veriagata) olanı yerini sevemedi ve kökden yaklaşık 5 cm yukarı çürümeler
olmuş. Bu sebeple ani toprak değişimi yaparak kökü tekrar yeni toprağa ektim diğer parça çeliği suda köklendirmeye aldım. Sorum şu olacak bu kök
toprakta gelişme sağlayıp yukarı uzantı verebilir mi? Konu hakkında bilenler
yardımcı olurlar ise çok sevinirim (kökde herhangi bir çürüme yok ve kök fazlalığı iyi) .......................saygılarımla

Tugrul_70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2010, 18:15   #19
Ağaçsever

Yasmins's Avatar

Giriş Tarihi: 16-06-2009
Galeri: 46
Hepinize merhaba, sevgili mum çiçeği dostları. Benimde geçen yıl anneler gününde bir mumçiçeğim oldu. Çok mutluyum buyıl anneler gününden buyana bana 5dal tomurcuktan 3üncükez çiçekler veriyor.Çok güzel ve muhteşem bir çiçek diğer türlerin çeliklerindede yetiştirmek isterim.sevgiyle kalın

Yasmins Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2010, 22:55   #20
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Kafam karışıyor, mum çiçekleri budanmalı mı ? "Evet"se neden ? Budanan mum çiçeği nasıl bu hale gelecek )

Eski 06-07-2010, 20:28   #21
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-06-2010
9 ay önce çelikten büyüttüğüm Hoya Carnosa çiçek açtı.Yaşlı ve büyük hoyaların birçok çiçek açması çok hoş ama yıllarca beklemek zorunda değiliz...

Eklenen Resimler

Düzenleyen Hydrosuccess : 06-07-2010 saat 23:02
Hydrosuccess Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2010, 12:13   #22
Ağaç Dostu

İlkin's Avatar

Evet bunu ben de çok merak ediyorum. Yurtdışındaki insanların baktığı Hoyalar birkaç yapraklı iken çiçek açıyor. Bende bir tek H.kerrii birkaç yaprak iken çiçek açtı. Yine çok geçirken saksı harcı olmasından mı kaynaklanıyor acaba?

Eski 07-07-2010, 18:02   #23
Ağaç Dostu

Sayın İlkin
Tüm gereksinimleri karşılansa bile hoyalar çiçeklenmek için (türüne özgü) belirli bir büyüklüğe ulaşmalı.İnternette gördüğünüz çiçekli küçük bitkiler tomurcuklu daldan köklendirilmiş bitki ya da erken çiçeklenebilen türler olabilir.Ben 1 metreden kısa 1 yaşından küçük Carnosanın çiçeklenebileceğini göstermek istedim.H Pubicalyx'in (fotografta ne kadar belli oluyor bilmiyorum ) 1 yaşından küçük olmakla birlikte destek telini birkaç kez sardığını ve yaklaşık 3 metre boyunda olduğunu belirtmeliyim.Toprak karışımları ile ilgili deneylerim devam ediyor ve gelişmeler olumlu.

Eski 07-07-2010, 18:43   #24
Ağaç Dostu

İlkin's Avatar

Cevap için çok teşekkür ederim sayın HYDROSUCCESS. H.pubicalyx çok hızlı büyüyen bir tür gerçekten de. Sürgün uçlarına dokunulmazsa inanılmaz hızlı uzuyorlar. Dediğiniz gibi Hoyaların hepsinin çiçek açması için metrelerce boy uzaması gerekmiyor. Yeterli ortamı buldular mı köklenme de güzel oldu ise çiçeklerini hemen veriyorlar. Bugün daha 40cm.'e bile ulaşmamış Hoya nummularioides'in bir sürü çiçek sapı verdiğini gördüm. ( sevgili cicada okuyordur umarım. ) Aynı şekilde H.bella'da da çiçek sapları çıkmaya başladı. O da 40 cm kadar oldu. Bir H.wayettime üzülüyorum yokluğumda sulanamadığı ve çiçek sapını düşürdüğü için. Bugün bol bol suladım hepsini...

H.wayetii ve H.bella - En sağdaki H.bellanın sürgününde çiçek tomurcuğu belli oluyor biraz.

Name:  P1030647-1.jpg
Views: 3333
Size:  49.1 KB

Hoya nummularioides de aldı başını gitti.

Name:  P1030648.jpg
Views: 3294
Size:  40.8 KB

Eski 07-07-2010, 20:35   #25
Ağaç Dostu

Sayın İlkin
Fotograflardaki hoyalarınız sağlıklı görünüyor.Sitede gördüğüm kadarı ile en başarılı sonuçlara ulaşan sizsiniz.Tebrikler.H Nummularioides (bende henüz yok ) erken ve bol çiçeklenen bir tür. Bu 3 bitkinin toprakla buluştuğu zamanları yani yaşlarını belirtirseniz gelişim hızları konusunda daha sağlıklı bir değerlendirme yapabiliriz.

Eski 03-08-2010, 18:13   #26
Ağaç Dostu

Perihan Bayram's Avatar

Giriş Tarihi: 08-05-2010
Galeri: 14
Arkadaşlar,Hoya çeşitlerini nasıl buluyorsunuz ?Ben Mersin'de oturuyorum,renkli Hoya'lardan ve Serpens cinsinden istiyorum,yolunu gösterirseniz mutlu olurum.

Perihan Bayram Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2010, 10:54   #27
Ağaç Dostu

İlkin's Avatar

Güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim sayın HYDROSUCCESS. Elimden geldiğince iyi bakmaya çalışıyorum Hoyalara. Onlar da çabalarımı boşa çıkartmıyor. Grupta gerçekten bu işe gönül vermiş insanlar var. Onların da çabaları takdir edilesi sonuçlara varıyor. Benim bu 3 Hoya'nın geliş tarihleri şöyle...

H.wayetii geçen kış başı gibi geldi Eylül, Ekim ayı gibiydi geldiğinde. Geldiğinde 5-6 yaprak vardı üstünde. Yavaştan büyümeye başladı, sonra 2010 ilkbaharı gibi büyümesi hızlandı. Toprağı neredeyse orkide toprağı gibi çok geçirgen. Hava alması için çok iyi ama bitki çiçeğe geçtiği zaman sulamada yetersiz kalınıyorsa çiçekleri kurutuyor. Şehirdışındayken bu deneyimi iyi yaşadım.

H.bella ve H.nummularioides de 2010'un mart ayında geldiler bana. H.bella 8-9 yapraklıydı.

H.nummularioides ise hafif uzunca bir çelikti. Sonra onu ben 3'e böldüm gelişmiyor diye. Aylarca bekledim bir hareket olsun diye nihayet haziran başı gibi bir kıpırtı oldu tutan çelikte. O resimde gördüğünüz dal benim budamalarım sonucu 2 yapraklı bir çelikken birkaç ayda bu hale geldi ve çiçek sapları çıkarttı. Mevsimin ve nemin gelişimde çok önemli etkileri var doğrusu.

H.nummularioides'in çiçek tomurcuklarından bir tanesi.

Name:  P1030650.jpg
Views: 3211
Size:  25.3 KB

Eski 08-07-2010, 13:03   #28
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

H.nummularioides de çok güzelmiş sevgili İlkin, miniş çiçeği hayırlı olsun.

Daha önce de sormuştum hoyaları budama nedenini. Amaç tek bir dalın uzaması mı? Yani diğer sürgünlere harcanacak eneriyi, bir dala yükleyerek çiçek açmasını sağlamak mı?

Pubx 282'im öyle güzel sürgünler verdi ki, budamaya kıyamıyorum

Düzenleyen maki01 : 08-07-2010 saat 14:08
Eski 08-07-2010, 14:12   #29
Ağaç Dostu

İlkin's Avatar

Ben Hoyalarda budama hiç yapmıyorum sevgili maki. Sadece bir çelik geldiği zaman tutmama ihtimalini göz önüne alıp eğer çelik uygun ise birkaç parçaya ayırıp öyle saksıya alıyorum. Köklenip büyümüş hoyaları da isteyen birisi olunca bitki de uygunsa kesip yolluyorum. Ama hep dediğim gibi sürgün gözünden çiçek çıkmamışsa ve bitki boyna uzayıp gidiyorsa o çiçek açmamış gözden hiç çiçek gelmiyor. Hep yeni sürgünlerden ve daha önce çiçek açmış tomurcuklardan çiçek geliyor. Bitki eğer çok büyümüş ise o zamana kadar da hiç çiçek açmamış ise budama yapılabilir bence. Ben şahsen hoyaların evin her yerini sarmasını, oralara buralara uzanmasını istemiyorum. Bir dünya hoyamız olduğu için de çok çok uzamalarına izin veremem yer darlığından dolayı.

Bakalım h. nummularioides çiçeklerini büyütecek mi? Çok istiyorum onun çiçeklerini görmeyi.

Bu aralar karıncalarla da başım dertte çiçeklerden yere damlayan sulara geliyorlar. Yerleri temizleye temizleye bir hal oldum.

Eski 08-07-2010, 14:28   #30
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Teşekkürler sevgili İlkin,

Kerrii için ben de kara kara düşünmekteyim. Gövde çok esnek olmadığı için sardırma sorunlu oluyor. İtiraf geliyor )

Kerrii'm çiçek sürgünü verip, açmak üzereyken zorunlu saksı değişimi yapmıştım. Bambu çubuklar da geldi ya, süsleyeyim istedim. Sardırmaya çalışırken çiçekli sürgünün altından beyaz sıvı akmaya başladı. Kırılmadı ama ciddi bir tehlike atlattık. Çok utandım nasıl böyle bir şey yaptım diye, çok da kızdım kendime. Neyse ki yarasını onardı ve dökülmeden çiçeğini görebildim. Hemen üstündeki ikinci çiçek tomurcuğu ise gelişemedi, hala aynı büyüklükte duruyor.

Artık dokunamıyorum, nereye nasıl sığdıracağımı da bilmiyorum Tavana erişmesi için önümde uzun bir süre var diyerek geçiştiriyorum...

Etiketler
hoya, mum çiçeği

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026