![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2007
|
Afiyet olsun Evrims ![]() Bende sabrede sabrede çatliycam derken mun çiçeğim beni duydu galiba tomurcuklar bayağı bir serpildi açması çok yakın artık ![]() |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Görünen o ki, bitki çiçek büyütemeyecek kadar küçük. Büyük ihtimalle doğru düzgün kök geliştirememiştir; çiçekleri destekleyecek kadar köklenmesi olmamıştır daha. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim mum çiçeklerinin de bunun yanında esamesi okunmaz ama olsun bekleyen derviş , muradına ermiş..Her şeyin bir ilki vardır. Bir zamanlar bu kadarcık ta yoktu ve ne muhabbetler yapıldı bu çiçekler için değil mi? Sevgiler. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-06-2008
|
Ben bir filmde mum çiçeklerinin yedi yılda bir açtığını duymuştum. Acaba doğru mudur? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Nihayet benim güzelde açtı ![]() ![]() Evet açmasına açtı ama neyazıkki yoğun bir baskı nedeni ile çiçeğimi yerinden değiştirmek zorunda kaldım Şimdiye kadar yatak odası camında duruyordu geceleri aşırı yoğun kokusu sebebi ile eşim rahatsız oldu Şimdi kapalı balkona çıkardım bakalım akıbiyeti ne olucak ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Mum çiçeğinin sevdiği yerin değişmesi, çiçeği küstürüp, ölmesine sebep olabilir diye okudum bir kitapta.Yine aynı kitap, seveceği yeri bulana kadar denemeniz gerekir diye eklemişti.Sizin çiçeğiniz yerini sevmiş ve çiçek de açmış.Benim çiçeğim artık unuttuğum yıldır bende.Hiç çiçeğini görmedim.Yine yerini değiştirdim.Keşke eski yerine geri alabilseniz..Küsmesinden korkarım sizin çiçeğinizin.. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Hay allah nağpıcam şimdi alel acele resmini çektim şimdi. Yeni yerine alışıp alışamayacağını nekadar bir zamanda anlarım sizce. ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Bunu anlarsanız şayet geriye dönememe olasılığınız da var..Yerini sevmezse sizi üzebilir..Mum çiçeği gerçekten çok narin bir çiçek..Hazır kaprisini kırmışsınız,çiçek bile açmış..Alın götürün eski yerine..Çiçeğinin kokusu geçene dek sabrediversin eşiniz.. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Benimde hiç içime sinmedi resmen atılmış gibi oldu Ben yine eski yerine götüriyim yerini yadırgamadan. Eşimde hazır ne istersen onu yapta sonra benim başımın etini yeme demişken kaptım çiçeğimi gidiyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Günüm ve Memet çok teşekkür ederim mum çiçeğimi yine bana bağışladınız. Sizin söylediklerinizden destek alarak mum çiçeğim yerinde şimde Daha açıcak birsürü tomurcuk var kokusu tüm evi sarıcak galiba. Ben halimden gayet memnunum şikayetçi olanlar düşünsün ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2008
|
S.a sevgili müge35 benimde üç yaşında bir mum çiçeğim var geçen yıl açtı bu yıl açacakmı bilmiyorum büyümeside yavaşladı sıcak yeri sevdiğini sanıyorum bu yüzden akşam güneşi alan pencere önüne yerleştirdim bakalım ne olacak gözlemlerimi yazarım sevgiler |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-07-2008
|
merhaba siteye yeni üye oldum yaklaşık 1 ay önce mum çiçeği satım aldım tomurcukları vardı fakat açmadan dökülmeye başladı neden olabilir |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2008
|
merhaba benim mum çiçeğim 5 yıldır benimle boyu tavana vardı ama büyümesi durdu ve daha hiç çiçek açmadı ben mesajların hepsini okuyamıyorum iş yerinden yazdığım için inceleme şansım pek olmuyor çiçeğim ne zaman açar ve büyümesi için neler yapmalıyım yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-02-2007
|
Benim mum çiçeklerim yarım metre kadar.Eltimin annesi dibine karpuz suyu döküyormuş ve bu çiçeklenmesine sebep oluyor diyormuş.Eltim sürekli çiçeği var diyor..Ben de deniyorum.. |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
selamlar ve saygılar, bendeki mum çiçeği yaklaşık bir senelik karpuz suyu bende deneyeceğim.. saygılarımla |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
İlk defa duyuyorum sevgili öğretmen..Karpuzu çok sevdiğimden olsa gerek, akla yatkın geldi. ![]() Peki ne sıklıkla ve ne kadar verildiğini biliyor musunuz? |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunlar internetten bulduğum beyaz - beyaza yakın mumçiçekleri. Daha neler neler gördüm ve mum çiçeği hayranlığım iyice arttı, zira aylardır çok istiyorum bu bitkiden (rüyalarıma girecek kadar) ama bulamıyorum. İstanbul'da Eminönü çiçek pazarındaki bir dükkanda 50-60cm uzamış olarak vardı ama pahalı gelmişti ve almamıştım (15 ytl). Buralarda ise hiç yok, mum çiçeği dediğimde çiçekçiler hüzünle gülümsüyor ve "bulmanız çok zor" diyor.. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2008
|
Birde çok zor açıyorlar 5 yıldır çiçeğim benimle ama çiçek açtığını görmek nasip olmadı şimdi karpuz suyunu denicem. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-02-2007
|
Ne sıklıkla verildiğini bilmiyorum.Ama 3 gündür, robattan geçirdiğim karpuzun suyunu dibine döküyorum.Yeni filizler vermeye başladı.Belki gerçekten filiz verecekti, belki de karpuzun suyu yaradı.Ben veriyorum.İnşallah faydası olur. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Karpuz çok faydalı bir meyve insanlar için. '''Savaş beşlisi'' denilen güçlü antioksidanların beşini birden içeriyor. Karpuzun etli kısmı beta-karoten ve C vitamini, çekirdekleri ise E vitamini, çinko ve selenyum içeriyor. Bu sebepten karpuzu çekirdeği ile birlikte yemek gerekiyor. Konu dışı konuştuğumun farkındayım fakat şimdi bağlıyorum. İnsanlar için çok yararlı olan bu meyvedeki vitamin ve mineraller belki mum çiçeğine de yarıyordur ??? Buna da ziraat uzmanı bir arkadaştan cevap alabilirsek tamam olacak . |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
#3315 nolu mesajımdaki mum çiçeklerimin son hali. Hiç büyümeyecekler sanmıştım ama bugünkü haleri beni çok mutlu ediyor. Sanırım sağlıklı bir şekilde açacaklar. 8 tane bu şekilde çiçek mevcut. Yine sizinle paylaşmak istedim . |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
selamlar.işik istekleri konusunda detaylı bilgi edinemedim. 1500-2000 lm/ft2 ışık yoğunluğunda yani 15000 lüx yarı gölgemi demek istiyorsunuz. birde lüx ölçer aletleri nereden temin edebilirim bu konuda bilgilisiniz sanırım. SAYGILARIMLA |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-04-2007
|
Arkadaşlar İşte Suda beklettiğim ve köklenen mum çiceklerim bunlar 1 ay öncesinden şimdi küçük saksılarda dikililer yakında onları yüklerim buraya Yapraktan bile çimleniyorlar Şimdiden 2 tanesine talip var, ***. bunlar farklı bir hoyadır yani renk bakımından bende pembeli açan var |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-08-2007
|
Açanları gördükçe daha da üzüldüm. Malesef 2 saksı carnosam peşpeşe kök çürümesi nedeniyle öldü. Çok üzgünüm Paul Bey'den gelenlere de bir şey olursa diye korkuyla bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2008
|
Merhaba arkadaşlar, Yaklaşık 2 ay evvel hisarönünden mum çiçeği aldım. Onu akşam güneşini gören evimin batı yakasına pencere önüne yerleştirdim. Ama aldığım günden bu yana hiç bir uzama kaydetmedi (saksıda yaklaşık 25 cm boylu almıştım) . En azından kurumadığına şükrediyorum . Gözümün nuru halde üstüne titriyorum ama hiç kıpırtı olmaması beni üzüyor. Mum çiçekleri çok zor mu açar arkadaşlar ? |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| hoya, mum çiçeği |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|