![]() |
|
![]() |
#3363 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-06-2008
|
direkt güneş almamalı. az güneş alan mesela sabah erken saatlerde güneş alan bir pencere önünüde benimki çok güzel gelişti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3364 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-06-2008
|
mu çiçeğini tekrar hatırlattınız bana çocukluğumun kerpiç evilerinin penecer içini çerçeve gib süsleyen o çiçek yok artık. tıpkı ıtır diye hatırladığım yaprağı kokulu çiçek gibi. ve merhaba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3365 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar sayın ahsencemre' nin gönderdiği mum çiçeklerim. Hala daha hiç bir hareket yok. Sanırım epey bir süre beklemem gerekecek ama yine de bir şey sormak istiyorum. Forumda çeşitli yerlerde mum çiçeğinin çok sulanırsa yaprağa gideceği, çiçek açmayacağı söyleniyordu. Peki ben bu çelikleri yaprakları çoğalsın diye bolca sulasam da, yeterince yaprak yaptığında 20 günde bir sulamaya geçsem olmaz mı? En azından yapraklanmasını hızlandırırım diye düşündüm ama ustaların da fikrini almak isterim. Zira bilmeden bir şey yaparak mumlarımın başına bir iş getirmek istemem. Bu konuda bilgisi olanlardan paylaşmalarını rica edeceğim. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3367 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-11-2007
|
İşte geceleri çiçeklerinden bal damlayan 15 yaşındaki mum çiçeği! Bu mum çiçeği bal gibi acayip bir sıvı salgılıyor gece olunca ve bir gün merak edip tadına baktım bayağı tatlı bir sıvıydı. Bal gibi bişi. Fazla yesem zehirlenirmiyim? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3369 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-11-2007
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3371 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2007
|
Afiyet olsun Evrims ![]() Bende sabrede sabrede çatliycam derken mun çiçeğim beni duydu galiba tomurcuklar bayağı bir serpildi açması çok yakın artık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3373 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Görünen o ki, bitki çiçek büyütemeyecek kadar küçük. Büyük ihtimalle doğru düzgün kök geliştirememiştir; çiçekleri destekleyecek kadar köklenmesi olmamıştır daha. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3374 |
Ağaç Dostu
|
Valla bu bitkileri anlamak zor, benim üye olduğum başka bir grupta bir bayan mum çiçeğini sadece yapraktan köklendirmiş. 1 sene içinde dallanmış yapraklanmış ve çiçek bile vermiş. Hem de sprey kapağında büyütüyor. ![]() Allahtan ümit kesilmez. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3375 |
Ağaç Dostu
|
Benim mum çiçeklerinin de bunun yanında esamesi okunmaz ama olsun bekleyen derviş , muradına ermiş..Her şeyin bir ilki vardır. Bir zamanlar bu kadarcık ta yoktu ve ne muhabbetler yapıldı bu çiçekler için değil mi? Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3377 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-06-2008
|
Ben bir filmde mum çiçeklerinin yedi yılda bir açtığını duymuştum. Acaba doğru mudur? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3379 |
Ağaç Dostu
|
Nihayet benim güzelde açtı ![]() ![]() Evet açmasına açtı ama neyazıkki yoğun bir baskı nedeni ile çiçeğimi yerinden değiştirmek zorunda kaldım ![]() ![]() Şimdi kapalı balkona çıkardım bakalım akıbiyeti ne olucak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3380 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Mum çiçeğinin sevdiği yerin değişmesi, çiçeği küstürüp, ölmesine sebep olabilir diye okudum bir kitapta.Yine aynı kitap, seveceği yeri bulana kadar denemeniz gerekir diye eklemişti.Sizin çiçeğiniz yerini sevmiş ve çiçek de açmış.Benim çiçeğim artık unuttuğum yıldır bende.Hiç çiçeğini görmedim.Yine yerini değiştirdim.Keşke eski yerine geri alabilseniz..Küsmesinden korkarım sizin çiçeğinizin.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3382 |
Ağaç Dostu
|
Hay allah nağpıcam şimdi alel acele resmini çektim şimdi. Yeni yerine alışıp alışamayacağını nekadar bir zamanda anlarım sizce. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3383 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Bunu anlarsanız şayet geriye dönememe olasılığınız da var..Yerini sevmezse sizi üzebilir..Mum çiçeği gerçekten çok narin bir çiçek..Hazır kaprisini kırmışsınız,çiçek bile açmış..Alın götürün eski yerine..Çiçeğinin kokusu geçene dek sabrediversin eşiniz.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3384 |
Ağaç Dostu
|
Benimde hiç içime sinmedi resmen atılmış gibi oldu ![]() Ben yine eski yerine götüriyim yerini yadırgamadan. Eşimde hazır ne istersen onu yapta sonra benim başımın etini yeme demişken kaptım çiçeğimi gidiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3385 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Günüm ve Memet çok teşekkür ederim mum çiçeğimi yine bana bağışladınız. Sizin söylediklerinizden destek alarak mum çiçeğim yerinde şimde ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3386 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2008
|
S.a sevgili müge35 benimde üç yaşında bir mum çiçeğim var geçen yıl açtı bu yıl açacakmı bilmiyorum büyümeside yavaşladı sıcak yeri sevdiğini sanıyorum bu yüzden akşam güneşi alan pencere önüne yerleştirdim bakalım ne olacak gözlemlerimi yazarım sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3387 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-07-2008
|
selam,benim bildiğim mum çiçeklerinin ilk 7.yılında açtığı.Sonra sürekli çiçekli oluyor.çokta güzel ve mis gibi kokulu çiçekleri var ama hava akımını sevmiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3388 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-07-2008
|
merhaba siteye yeni üye oldum yaklaşık 1 ay önce mum çiçeği satım aldım tomurcukları vardı fakat açmadan dökülmeye başladı neden olabilir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3390 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2008
|
merhaba benim mum çiçeğim 5 yıldır benimle boyu tavana vardı ama büyümesi durdu ve daha hiç çiçek açmadı ben mesajların hepsini okuyamıyorum iş yerinden yazdığım için inceleme şansım pek olmuyor çiçeğim ne zaman açar ve büyümesi için neler yapmalıyım yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
hoya, mum çiçeği |
|
|