![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Beyaz Orkide, suda mı köklendirdin? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-08-2007
|
Evet sevgili papatyam suda köklendirdim oksijenli su vermeye gerek kalmadı.Ama digerine gereksinim duyabilirim.Hala bir hareket yok kendilerinde cünki. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-07-2007
|
Merhaba,öncelikle bir yanlışı düzeltmek istiyorum 2932 numaralı sevgili oyaağacı'nın dediği gibi RACİNE ticari isimli preparat İBA içermez ve de köklendirme amacı ile kullanılmaz.RACİNE Cansa firmasına ait içerisinde 2+3+1+25gr/lt sodyum türevlerini içeren pratikte tonik dediğimiz,başka bir değişle bitki iştah şurubudur.Bunu sebzelerde büyümeyi hızlandırmak için yapraktan uyguluyoruz.Tonikle köklendirme denemelerinin başarısız olması çok tabi. Lütfen yanlış bilgilendirme yapmayalım.Mine hanımın dediği gibi ''Bitkisel Hormonlar'',''Bitki Gelişim Düzenleyiciler'' başlıklarını dikkatlice okumanızı isterim. iyi çalışmalar. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Yurtdışından gelen Hoya çeliklerim arasında mum çiçeği çeliği de vardı ve sanırım sadece o tuttu. Hem de minicik bir yaprak çıkarma telaşında. ![]() ![]() Üstelik üzerinde çiçek sapı da var. ![]() ![]() Hoya Bogor ve Lacunosa tam olarak ölmediler ama bir gelişme de yok. Diğer çeliklerin hepsi öldü. ![]() Yaşayan çelikler odunsu olanlardı.. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şaka bir yana, diğer arkadaşlar çeliklerine kavuştuklarında ne kadarlık bir başarı yakalayacaklar merak etmeye başladım doğrusu. Umarım kalan çelikleriniz yüzünüzü güldürür sevgili Penelophe. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Penelophe gözün aydın. İnşallah diğerleride tutar. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2007
|
Arkadaslar; herhalde bunlari siparis basligi altinda konusmaliyiz; burasi Hoya Carnosa icin.. Ben oraya yazayim; kiiirmiziii ve digerleri; hadi siz de gelin ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Bahar
Giriş Tarihi: 24-04-2007
|
Sevgili İlkin'in sayesinde bendede mum çiçeği hastalığı başlamak üzere.Forumu inceledikten sonra hafta sonu seraları gezerken ilk girdiğim serada mum çiçeği varmı diye sordum var dediler şaşırdım.Acaba şanslımıyım? .Küçük bir fide.Umarım çiçek açar.Kokusunu şimdiden merak ediyorum. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Vanilyalı sakızlı bir muhallebi gibi kokusu var. Değişik türlerin kokuları farklıymış. ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-07-2007
|
Nem oranını ayarlıyabilirmisiniz. Düzenleyen Mucip Gürbüz : 04-11-2007 saat 20:46 |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Bence hiçbirşey yapmayın mumçiçeklerini soğuk bir yerde tutmayın yeter. Kaktüsleri hele kapalı nemli küçük bir ortama hiç almayın. Dondurucu soğuk olmayan bir yere alın yeter zaten gelişimi duruyor hafif gölgede bile kalsa birşey olmaz. Dayanamadım yazdım ama yanlış ise düzeltin lütfen. Sonuçta amatörüz nem olayını ayarlayamayız bence. ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu sayfada dikkatimi çekmişti. Sanki özel birşey yapılmıyor gibi geldi nem vs. Bir göz atın isterseniz. http://www.myhoyas.com/rooting.htm Kaktüsleri de eskisi gibi içeri alacağım. ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Hele kaktüslere hiç bir şey yapmayın suyu kesin ışık alsın sizden başka bir şey istemezler. Haftada bir sprey yapa bilirsiniz o kadar. Mum çiçeklerini dikin ışık alan bir yere koyun ve unutun, kurutmayın, aşırı sulamayın, özellikle yeşi gövdeli olanlarda suyuna dikkat edin. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-10-2007
|
merhaba arkadaşlar,benimde mum çiçegim var iki yıllık,komşudan çelik alıp yetiştirdim ama hala açmadı,çokta saglıklı,iki bucuk üç metre oldu neden acaba.tesekkürler |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sabah, Hemen her yazımızda Mum Çiçekleri'nin çok suyu sevmediğini yazıyoruz. Yeni gelen çeliklerde de fazla sudan kaynaklanan çürümeleri görüp çok üzülüyoruz. Bu yüzden mümkün olduğunca az su ile nemlendirerek köklenmeyi sağlamak en akıllıcası görünüyor. Yani % 50 nem bana göre fazla. % 30 dersek daha iyi gibi. Tabii %'yi nasıl ayarlayacaksınız bilemiyorum. Ben kendi yöntemimi anlatayım isterseniz. Çeliği diktiğim saksıdaki toprağın yüzeyi kurumuş ise saksının kenarından parmağımı toprağa sokarak tahminen 10 santim altındaki nemi anlamaya çalışıyorum. Eğer toprak altı nemli veya ıslak ise sadece yukarıdan üst toprak ve çelik ıslanacak şekilde püskürtme ile toprağın üst nemini sağlıyorum. Bunu her gün yapıyorum ve mümkün olduğunca su vermiyorum. Epey kuruduğunu anlarsam damla damla veriyorum desem doğru olur. Çünkü toprağın alt kısmı hala ıslak veya nemli olmuş oluyor. Normal sulama da çürümeye yol açabiliyor. Ben en az iki hafta önce diktiğim çeliklerime ilk oksijenli suyunun dışında hala su vermedim, sadece her gün püskürtme ile üstten ıslatıyorum. Ve hepsi de tuttu, hatta bir tanesi göz oluşturmaya bile başladı. ![]() İnşallah anlatabilmişimdir. ![]() Mucip Bey, size de çok geçmiş olsun, Allah şifa versin.. Sevgi ve saygılar.. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Hafize hanım merhabalar, hem geçmişolsun dilekleriniz, hemde sayın sabah'ı cevapladığınız için teşekkür ederim. İki gündür biraz görevi ihmal ediyorum galiba elde olmayan nedenlerle, dostların hoş göreceğinden eminim. Sevgi ve saygılarımla hoşçakalın. |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben ortamdaki nem düzeyini demek istemiştim. Bizim ev merkezi ısıtma nedeniyle, ne kadar ayarlamaya çalışsak da, kışın sıcak ve havası da çok kuru oluyor. Zaman zaman nemlendirici çalıştırıyoruz. Bu çelikler için birden ortam çok kuru gelir diye kaygılanıyorum. |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Sabah Hanım, Genelde eskiden beri ülkemizdeki insanlar hiç öyle nem oranı vb. düşünmeden carnosa yetiştirebildiklerine göre, bence çok sorun olmaz bu durum. Ancak, size kısaca Paul Bey gözlemimi aktarayım, belki bir fikir verir.. Ayrıntılarını da röportaj dergide yayınlanınca okursunuz inşallah. Onun serası 20 derece ve üstü sıcaklığında. Ayrıca nemlendirici filan yok, ama muşambalarla çevrili olduğundan (muşamba diyorduk değil mi o şeylere ) ortam nemli.. Özellikle sulama yaptıktan sonra içerisi aynı, yurtdışında bulunduğum bir hayvanat bahçesinin kapalı tropik hayvanlar bölümündekindeki hava gibi olmuştu. Gerçekten nemi hissediyorsunuz. Selamlar.. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim çelikler bazıları şüpheli gibi.Tutar mı tutmaz mı bilemiyorum.Suda köklenme şansı yok.Taze çelik.Yol aşamasında buruşmuşlar.Odunsu olanlarda yaprak sararması var.Sadece boyları küçük ve şekilsiz.Sanırım tutabilir.Bakalım sonuç ne olacak . |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Elfogi, Paul Bey suda köklendirmeyi tavsiye etmiyor zaten (Ayrıca sanırım Mucip Bey de). Bilginiz olsun. Bence tutarlar.. 20 günlük Amerika çelikleri bile sorun çıkarmadıysa Hoyadag ve Sevilay Hanım'a, sizinki niye tutmasın. Kolaylıklar.. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Biliyordum, kesin red buttons olmalı, sararmış yapraklarına aldanmamak lazım, gövde durumu oldukça iyiydi. Tebrikler sevgili Papatyam. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Plastik su şişelerinden seralar yapıyorum ben böyle bir durumda ihtiyaç hissedersem. Sitede başlık olarak da var sanırım. Çiçeğin ve saksının büyüklüğüne göre bir (Şeffaf) su şişesi bulup uygun büyüklükte ortasından kesiyorum. Üst kısmı kullanırsam kapak kısmını açık bırakıyorum. Alt bölümü kullanırsam da en az 2 yerden hava alacak şekilde pencere açıyorum. Pencere açmazsanız, çok sıcak bir ortam da varsa çiçeğiniz pişecektir. Oldukça pratik ve ucuz bir sera şekli bu. Bu yöntemi deneyebilirsiniz. Dediğiniz gibi çelikleriniz için biraz nem iyi olacaktır. ![]() |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| hoya, mum çiçeği |
|
|