Çelik siparişleri başlayınca köklendirmeyi teklif etmek aklıma geldi, ancak hem herkesin hevesle köklendirip büyütme isteği hem da ne geleceğini kestiremediğimden bu fikrimden vaz geçtim.
Ben veya bir başkasının bu şekilde garantili köklendirmenin riskini alacağını zannetmiyorum çünkü başkasının hazırladığı çeliğe ben garanti veremem, bizler çelik yaparken çelik olabilecek bölümleri kullanırız ratgele kesilmiş yerlerden alınmış çeliklere ne garanti verilir ne de o işe bulaşılır, zayıf çelikleride bir yere diker olursa olur diye bakarız onlardan çıkanlar kardır.
Bu şekilde gelen çelikler için her ne kadar paul bey sıcaklık diyorsada bunları köklendirecek insanların amatör olduğunu biliyordu ve ona göre göndermeliydi, kendisi ****** köklendirir her türlü tenkoloji ile donanmış bir yerde ısı, nem,ışık ve su kontrolu yapılınca olur tabi, burada bunca ihtimama rağmen gerçek anlamda çelik olanlar köklendi bunu dikkate almalıydı.
Bu işe aracı olan arkadaşlarımız sakın alınmasınlar onlar içtenlikle koşturdular emek zaman harcadılar ve sanırım kendilerini sorumlu hisseder gibi bir halleri var bu kesinlikle yanlış çünkü bu konuda onlar da amatörler, buradan özellikle Hoyadag, Cezzar ve Hafize hanıma teşekkür ederim emekleri için.
Eğer böyle bir tekrar düşünülüyorsa çeşitlerden çok dallı bir saksı seçilir kökü ile çıkarılır ambalajlanır gönderilir burada çelik yapılarak dikilir ve köklendirilir, o çeşitten istemiş olanlara dağıtılır, yoksa rastgele çelik alınıp 10 gün yollarda sürünüp bu iş olmaz. Hoşçakalın.
|