![]() |
internet üzerinden kit satan firmalar var
|
Bazılarına mail attım ama cevap alamadım
|
bi çok firma var telefon numarası verenlerde var daha önceki sayfalarda yanlış değilsem satın alan arkadaşların yazıları var incele istersen ama dediğim gibi bi çok firma var ulaşırsın birine elbet kolay gelsin
|
suplilumas ne oldu neden sesin çıkmıyor bi kaç sorum vardı havada kaldı
|
Alıntı:
Foruma sadece boş vakitlerimde zaman ayırabiliyorum o nedenle sorulan sorulara anında cevap veremiyorum kusura bakma. Kıvamı deneye yanıla tuturacan yoksa tarif etmek zor. Pudingten biraz katıysa sorun yoktur. Üzerinde su birikiyorsa cıvıktır hemen kuruyorsa katıdır. Misel gelişimi hemen başlar ama görebileceğin bir seviyeyeye gelmesi için iki üç gün gerekir. Ayrıca ıslah edlilmiş ve kaliteli miselin varsa çok hızlı sonuç alırsın. Petri kabının içindeki agara kesinlikle dokunma. Eğer agarı oradan kontrol ediyorsan kontamine edersin. Örneği kes kapağı aç örneği bırak kapağı kapat. Kapağı sadece aralar gibi açman lazım biraz pratik gerektiriyor. İşlem ne kadar hızlı olursa o kadar başarılı olur. Hiç misel oluşmama ihtimali her zaman vardır. Ayrıca ne kadar dikkat ederseniz edin kontamine olma ihtimali de her zaman vardır. O nedenle ben örnek aldığımda her petri kabına üç örnek bırakıyorum ve toplam 10 petri kabı hazırlıyorum. Bu toplam 30 örnek ediyor en iyisini seçip işlemi tekrarlıyorum. |
@iiiggg79
Sinek görmenin nedeni kompostunun steril olmayışındandır. Kompostunu iyice steril et ayrıca poşeti açıp bakma. Açtığında kompostu kontamine edersin. Şeffaf torba kullanırsan açmana gerek kalmaz içinde ne olup bittiğini dışardan gözlemleyebilirsin. |
Alıntı:
|
Arkadaşlar kavak kütüklerine aşıladıgım miseller yeşil küf oldu nedeni ne olabilir acaba agaçlar ilkbaharda kesildi kesildikden 20 gün sonra ekim yapıldı saygılar .
http://img13.imageshack.us/img13/3289/iifh.jpg http://img24.imageshack.us/img24/6996/wa7p.jpg http://img401.imageshack.us/img401/1526/2atn.jpg |
@tufanow
Kütüğün üzerinde bir sürü garip şey var tabiri caiz ise benden başka her şey var. Onları oraya sen mi koydun? Aşılamayı nasıl yaptın? Detay verirsen daha çok yardımcı olacak çıkacaktır. Benim tahminim üzerine hızlı gelişsin diye talaş gibi bir şeyler yerleştirmişsin küfü de onlarla birlikte yerleştirmişsin. |
Evet biryerde görmüşdüm kenar kısmına talaş koymayı fakat bazı kütüklere talaş koymadıgım halde yinede yeşil küf oldu kütüklerde misel ve talaşdan başka hiçbirley yokdur zaten dikkatlice bakılırsa yeşil küf ilk misellerden başladıgı görülmekdedir torbalara hazırladıgım kompostlardada bugün yeşil küf gördüm ve yine ilk misellerden başladıgı gözlemledim böylelikle misel kalitesinin çok önemli oldugunu anladım forumda kaliteli misel satın alabilecegim bir yer tavsiye edebilecek arkadaşlar varsa şimdiden çok teşekkür ederim saygılar .
|
Aşılama yaparken miseli kontamine etmişsinizdir miselin kalitesinin bununla bir alakası yok. Misel bozuk olsa size gelirken açılmamış pakette yeşil küf olur.
|
Olabilir fakat miseli kontamine etmemk için elimden gelenide yapmışdım aslında kapalı alanda elimde eldiven ve ellerimi eldivenleri saf alkolle dezenfekde etmişdim miselleri önceden kaynatdıgım kavanozun içine koyup agzını acık tutmayamayada özen göstermişdim tüm bu yapdıklarımdan sonra misel yinede kontamine mi oldu acaba internetde videolarda ekim yapanlara bakıyorum benim kadar özen göstermiyorlar bile ama kullandıkları miseller pamuk gibi bembeyaz benim aldıgım miseller hiç bu şekilde beyazlamadı hatda kavanozun dibinde kalan misellerin bazıları yeşil küf oldu yeşil küf yapam miselleri incelediğimde digerlerinden daha yumuşak ve nemli oldugunu farketdim bizzat kendi edindiğim teçrübelere dayanarak söylüyorumki misel kalitesi çok çook önemli ..
|
Bir yerde hata yaptığınızdan kontamine olmuş. Kavanozu steril etmemiş olabilirsiniz ya da eldivenleri ya da nefesinizle bakteri bulaşmış olabilir ya da kavanozu açtığınızda giren havayla birlikte sporlarda girmiştir. Yani misel paketini açtığınız an o misel ne yaparsanız yapın kontamine olma riski taşır. Misel paketini açıp kavanoza doldurmak yerine uygun ortamda direk aşılama yapmalıydınız. Miselin kalitesi önemli evet ama dünyanın en kaliteli miselini dahi hatalı aşılama yaparak kontamine edebilirsiniz. Siz miseli satın aldığınız yere aşılamayı nasıl yapmanız gerektiğini sorup detayları öğrenin ve onların dediği şekilde aşılayın sorun çıkmaz.
|
Kavak agaçları yeni kesilmişdi ağaçlar canlı olduklarından misellere karşı savunma yapabileceklerini duydum ağaçların canlı dokusu kombiyon dokusu misel gelişimini durduruyor bende agaçların kabuklarını soydum ve sera ortamına akdardım burda kütükleri hergün suluyorum şimdilerde bazı kütüklerde beyazlamalar başladı sıcaklık 23 derece ortam nemide ortalama %75 civarı kütüklerde farklı renkde sarı siyah yeşil füflerde mevcut .
|
[IMG]http://s1307.hizliresim.com/1c/4/pvyxz.jpg[/IMG]
Yeşil Zeytin Küfü derdine son veren bu yeni ürün Arundo D-1, uzman ekibimiz tarafından uzun süren araştırma ve geliştirmeler sonucu üretilmiş olup ne kaynatma ne kimyasal ne de buharlı pastörizasyon istememektedir. Ürünümüz tamamen organik bileşenlerden oluşmakla beraber, İstiridye ve benzeri türlerin ihtiyaç duyduğu bütün amino asit, protein ve vitaminlere sahiptir.. Testlerde görülmüştür ki; verim % 30 ların altına düşmemiştir.. Yapmanız gereken, ücretsiz test ürünü belirttiğimiz formül ve teknik verilerle uygulamak ve sonucu görmektir... Ürünümüz 25 Haziran 2013 tarihi itibarı ile dağıtıma başlayacaktır.. Ürünümüzü test etmeden kesinlikle almayınız.. Bosphorus Arundo D-1 Eğitim Kitleri ile her uzman üretici veya amatör deneyciler üretim yaparak tamamen organik mantarlarını afiyetle yiyebilirler.. Yakın bir süreçte de sizlere bu ürünün ortaya çıkardığı mantarların analiz tahlil raporları da sunulacaktır... Uzman Üreticilerimiz ürünlerini gönül rahatlığı ile her yere pazarlayabilme şansını ancak Arundo D-1 ile sağlayacaklardır... Boğaziçi Mantacılık Ar-Ge bayağı iddalılar facebookta rastladım. |
Alıntı:
Hitit mantar olarak 2007 yılından itibaren sektörün önde gelen firmalarından birisiyiz. Firmamıs istiridye mantar kompostu satısına devam etmektedir üstelik para iade garantili kompostumuza o kadar güveniyoruz ki eğer %20 den az verim alırsanız para iade ediyoruz. Sizden tek istediğimiz verilen program dahilinde sıcaklık nem ve karbondioksit parametrelerine uymanız. Garantili kopmpost satısımız en az 10 ton için geçerlidir. Bir program yapılarak profesyonel tarafından en az üç defa işyeriniz kontrol edilerek gerekli önerilerde bulunulur. Istenilen ortam sağlanmazsa para iadesi mümkün değildir...eğer uygun tesisiniz varsa gerekli ortamı sağlamak hiç de zor değildir. üstelik üretmiş olduğunuz mantarlar kilo sınırı olmaksızın tarafımızdan alınmaktadır. Detaylı bilgi için lütfen arayın. 0533 306 21 15----- 03642348081 |
misel rengi mantar cinsine göre değişir ama yeşil pek hayre alamet değil.
|
Ağaçların kabuklarını soymuşdum şimdilerde misel gelişimi yavaşda olsa görebiliyorum günden güne kütükler beyazlaşıyor aşılamış oldugum mantar küfünün aslında birçok olumsuzluga ragmen kütüklerde gelişme göstermesine şaşırdım bulundugu ortamda kansergibi hertarafa yayılıyor .
|
Merhaba arkadaslar,
Forumda yeniyim, istiridye mantar fikrini yaklasık 40 gun once bir arkadasım aklıma sokmustu ve ilk gun cekilen fotolarını gotermisti ki hicbir anlam veremedim, ama 3 gun once itibari ile cıkan mantarların ve posetlerin resimlerini gosterince acayip derecede meraklandım, gosteren arkadasta bu isi yapmıyor onun bir tanıdıgı yapıyor dolayısı ile yardım ve bilgi alamadım Fazla uzatmadan konuya girmek istiyorum, su anda yazmıs oldugum forumun 14. Sayfasına kadar tek tek pur dikkat degerli ve dost yanlısı arkadasların yorumlarını, tecrubelerini tek tek okudum ve imgeledim, gerek egitimsel sunum ve videoları tek tek hizledim, en cok yakın ve cazip gelen su linktir Agaclar.net İstiridye Mantarı Nasıl Yetiştirilir? - YouTube izlemek isteyenler tekrar bakabilir. Simdi degerli arkadaslar bu mantar yetistirme fikri nedense bana cok yakın geliyor, neden diye kendime sordugumda sap, saman, kepek, mısır benim cocuklugum ineklerin pesinde otlatmsk ile gecti, saman balyasını ve bugdayı tuccara vermek icin ambara indirmekle gecti, kısacası trakya kokenli bir ciftci evladıyım, Sorum şu; yaklasık olarak 4 gunde ve sizin yorumlarınız ile teorik bilginin bir kısmını kendimde goruyorum, ilk planda deneme amaclı sadece misel satın alarak, kırklareli bolgesinde icinde kiracisi olmayan iki adet yer evimiz mevcut, ufak bir boya ve badana isleminden sonra steril ederek bu evde kompostu %90 parcalanmıs saman ve kepek kullanarak ek olarakta biraz alcı katarak yapmayı planlıyorum, ilk planda 5 kg miseli deneme amaclı yapmak istiyorum, sevgili arkadaslar kompostu yapma kısmını sorup sizi fazla yormak istemiyorum, posetleri hazirlayıp evde masa sistemi ile yetistirmeyi dusunuyorum, ilk planda maliyete girmeden yani 1 klima, ranza **** raf, otomatik buhar makinasi, duvarı kırarak otomatik elektrige baglı calisan havalandırma pervanesi olmadan, sadece bilindik cogumuzunda sermayeyi kazanana dek yapmıs oldugu, raf yerine masa uzerine, otomatik havalandırma yerine gunde 2 saatte bir cam acarak tabi camda sineklik olmak sartıyla :) , klima yerine evin pirlet duvarlarının vermis oldugu serinligi kullanarak :) , otomatik buhar makinasi yerine camsil fısfısı kulllanarak **** yere su atarak, **** param olursa boronşitli cocuklara önerilen buhar makinasi kullanarak, bu isi bahsetmis oldugum evimin ortalama 40 m2' lik kısmında yapmam size mumkun olur mu? Eger burada basarırsam koyumde 100 m2'lik bir depomu kullanip piyasayada yetistirmek isterim, bu isi tekirdag bolgesinde yapıp full sistem doseyip sonuc alan kisiler varmıs, orada oluyor ise iklimlendirme acisindan kırklareli bölgesinde olmamam ihtimali olmadıgını dusunuyorum Farkındayım cok uzun ve detayci oldu, ama sanırım icersinde bu ise ilk baslayanların nasıl bir yol izleyecegi icin kısa anektotlarda vardır galiba Etnik ve akılcı yardımlarınızıq rica eder herkese hayırlı ramazanlar dilerim arkadaslar |
steril bir ortam sağlayıp, steril kompost hazırlarsan sıcaklık havalandırma nem sartlarını saglarsan neden olmasın lüleburgaz da yapan var diye duymustum. Sen nerede deneyeceksin.Bende karanlık ortamda misel üretmeyi deniyorum.
|
Merhaba şafak
Ben su anda is icabı istanbuldayım, kırklareli merkezde yapmayı planlıyorum, ilk basta iklimlendirme denemesi ve gerekli özeni gösterebilirmiyim adına 5 kg misel satın alıp, havandırma ve nem olaylarını manual olarak yaptırmayı planlıyorum, eger tarminkar bir sonuc alırsam ticareti icin gerekli kontakları arastırmaya baslayacagim, Senin misel uretme bir zor is gibi geldi bana , bu yuzden ilk planda satın alarak deneyecegim, eger sonuc olursa bu is uzerinede yogunlasmam mumkun gibi gozukuyor |
mcse2007 başarılar dilerim.Sende hepten bedavaya getireceksin neredeyse bence birazda paraya kıy da nem ölçer ısı ölçer,karbondiyoksit ölçer al bence :)) ve belirli saat aralıklarıyla verileri yazarak not al sonra denemen başarısız olursa neden kaynaklandığını bulabilirsin (nem azlığımı,ısı mı, vb.) ve bidaha demenek istersen eski hatalarını yapmazsın **** düzeltirsin. sonuçları burda paylaşırsan bizde nasipleniriz.Başarılar
|
Tamer35 ilgin icin tesekkurler , ama ilk planda dedigin gibi bir termometro ve basit bir buhar makinasi alacagim, bugun kırklarelideki eski evin derecesini ölçtürdüm, 25-27 derece olarak degismekteymis , camı pencereyi kapatırsak sanırım iklimlendirmeyi saglarım gibime geliyor, bayramdan sonra ilk isim 5 kg misel ile kompostu hazirlamak olacak, ve tabi sonuclari burda paylasacagim, hakkımızda hayırlısı
|
Birara çok gündeme geldi yaprak mantarı üretimi.Sanırım bundan 3 sene öncesi felan bu furya başladı diye hatırlıyorum.Çünkü kendimde baya araştırmıştım.
Ama günümüzde nasıldır bilemiyorum.Üreticileri fazla mıdır güncel fiyatları nelerdir araştırmak lazım. Aslına bakılırsa bende yapmayı çok istedim ancak pazarlama yeteneğimin olmamasından dolayı ya ürünler elimde kalırsa diye endişe ettiğimden dolayı bir türlü girişemedim. İnanın pazarlamaya yardım edebilecek bir yakınınız ,güvendiğiniz insanlar varsa üretimi basit ve masrafı pek olmayan bir iş kolu. Kompostu kendiniz yapar emek sarfederseniz gerisi pazarlamaya kalır... |
Merhaba cakal_tm
Deyindigin konu guzel, pazarlama başlı başlına bir meziyettir, ben bu işe Allah kısmet ederse 15-20 gün içersinde başlayacagim, pazar konusunu biraz arastirdim, hedef zaten belli, ya oteller ile gidiip konusacaksin, ben günü birlik size mantar lojistigi saglarım, **** basit restoran zinciri olan firmalar ile ilk planda takımını giyip basit te olsa tanıtımını yapacaksın, ama ben bunu yapmam diyorsan trakya bölgesinde senden bu ürüne yarı fiyatına misal olarak diyorum alan firmalar mevcut,benim arge aşamama göre yani ürünün elinde kalması gibi bir durum söz konusu degil, ben ilk planda iklimlendirme kısmını geçip ürün alırsam basit bir firma websitesi kurup internet uzerinden satisini denemek istiyorum, bir kargo şirketi ile anlaşıp isteyene günü birlik ortalama 48 saat içinde ulaştırma gibi bir planım var, zaten istiridye mantarı için 48 saatlik zaman diliminde bir sorun olmayacagini düşünüyorum, bu yorumu okuyan arkadasların da değerli yorum ve fikirlerini bekliyorum, özellikle websitesi ve kargo hakkında :) |
Alıntı:
|
http://www.agaclar.net/forum/attachm...4-imag0012.jpg
Alıntı:
|
Alıntı:
Dediğin gibi ürettiğin mantarlar elinde kalmaz ama istediğin fiyattan satamayınca da zarar edersin.Mantar yazınca çıkan belli başlı bilinen sitelerden çok yorum okudum zamanında. Bir hevesle ürünü üreteyim nasıl olsa satarım gibi bir mantıkla bu işe başlayanlar şimdi işletmesini devretmeye çalışıyor ya da zarar edip kapatıyor. En önemlisi pazarlama sen bağlantını kur üretmek kolay iş bence... |
Arkadaşlar kavak kütüklerine aşıladıgım misellerden yetişen mantarlar bunlar bana zehirli gibi geldi bu nasıl mantar çok farklı açaba ben misel ekimi yapmadan bu mantarların sporları bu kütükde varmıydı merak ediyorum saygılar .
http://img43.imageshack.us/img43/4152/lz20.jpg http://img853.imageshack.us/img853/4450/dk6d.jpg |
shitake yetiştirme kitabı nı nerden bulurum?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025