![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-12-2006
|
Sayın Nariel Benim topladıklarıma benziyor. Aynısı ise ben yedim daha sonra bir vukaatı olmazsa tecrübeme dayanarak zehirsiz olduğunu düşünüyorum. Resimlerini yükleyeceğim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-12-2006
|
Mantar fotolarım |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2011
|
Diğerlerini bilmem ama bu fotolarda ki mantarların hepsi yenilir. Çünkü bizim buralarda da bu mantar türlerinden var ve de çok lezzetlidirler. Buralarda denk geldiğim zaman kesinlikle toplar yerim bunlardan. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Nariel, türünü soruyor, tanımda kesin yol olsa da yesek diyor, siz ise türünü bile belirt(e)meden, yediğinizi, (bu) tecrübenize dayanarak zehirsiz olduğunu "düşünüyorsunuz". Yani sadece fotoğraftan, tanımını bile yap(a)madığınız bir mantarın yenilebileceğini söylüyorsunuz. Kendiniz, intihara niyetli ya da meyilli olabilirsiniz ancak başkalarını buna yönlendirmek ne kadar doğru, söyler misiniz? gece mantar konusuna ilgi, mantar konusunda bilgi, hele tecrübe bu mudur? Diye soran forum kişisi. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2011
|
Alıntı:
ölümcül zehirli sınıfta maalesef ![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-08-2013
|
Bu mantarın Kastamonudaki adı KATIR MANTARI dır.Bilmeyenler bu mantarı KIZIL İÇ dediğimiz zehirsiz,yenilebilir mantarla karıştırırlar.Bunun farkı içinin beyaz olması ve sapının daha uzun olmasıyla anlaşılır.Zehirlidir,yenilmez. |
|
|
|
![]() |
|
|