![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-12-2009
|
Alıntı:
![]() benim bu yıl ormanda bulduğum kuzu mantarı (kuzu göbeği). ev ortamı kendi yetişdigi habitat gibi olmaz gibi geliyor. çoğu deneyenler başaramazlar. en azından ağaç ve çimenlerin bulunduğu yerleri denemeliler bu da garati değil yetiştirmek için. habitat kiti olayında ekilecek alana odun külü ve talaş seriliyor ki bu yapılan yer yabancı ülkelerde kavakların altına yapılıyor. izlediğim videolarda bunu yapan adamlar en az 5-6 dekar kavaklık arazilerine uyguluyorlar. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-10-2010
|
Bu haftaki mantarlar
dede külahı ve kırmızı olanlar da büftek mantarı. Dede külahlarını iyi bildiğim için yedim. Ama diğerlerini yemeğe cesaret edemedim. Bilen tanıyan arkadaş varsa memnun olurum. Çünki gerisi oldukça fazla burada.. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-10-2010
|
Bu haftaki mantarlar
ilk iki resimdeki kırmızı mantarları da tanıyamadım. alttaki kırmızı mantar büftek mantarı olmasından ümitliyim. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-06-2007
|
bulduğun göbek mantarını güneş gören bir yere parçala at üstüne topraktan 3-4 milim üstte olacak şekilde buzdolabı kartonnu çamaşır makinesi kartonu koy üstünü nemlendir yani su dök bir kaç gün sonra kontrol et altında milyonlarca göbek göreceksin, büyüdükçe kartonu yukarı kaldır hafiften... afiyet olsun |
|
|
|
![]() |
|
|