![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-05-2009
|
mantar yetiştiriciliği
Haziran ayında kültür mantarı ekilebilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2008
|
bende cok merak edıyorum bu kultur mantarını ekimini rutubetlı karanlık bır bodrumum var acaba eksem cıkarmı her toprakta yetisirmi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-12-2010
|
arkadaşlar mantar ekmeden önce hangi tür olduğunu bilmeniz gerekiyor. her mantar örtü toprağı istemez mesela p. ostratus üretiminde kağıt ve kayın talaşını karıştırıp mantar için kompost (besi ortamı) hazırlayabilirsiniz bunun için toprak gerekmez |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2009
|
Ben bir sezon yetistirdim.Isterseniz yardımcı olabilirim biraz.Yalnız mantarın kültürü oluyor.Cuvalların icinde bulunuyor.Ya bulundugunuz yerde mantar kooperatifinden almalısınız ya da bir ziraatciye hazırlatmalısınız.Ortam ılık,nemli,steril(sinek bocek olmayacak ve girise koyacagınız sönmemiş kirecle ayakkabılarınızın altını temizleyeceksiniz)olmalı.Her donem yapılabilir ama malum yazın ısıtma masrafı olmadıgı icin daha uygun.Ben amatorce 1000 cuval deneyeyim dedim ve iyi getirisi olmustu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-01-2014
|
S.a bu bin cuval size kac kac kazandırdı ve malınızı nası pazarladınız acarmısınız biraz lütfen? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Eminönü'den 100 gr kadar almıştım. Ufak karpuz çekirdeği gibi ama yuvarlak ve beyaz tohumlardı. Kendimce karanlık bir yerde bir leğende deneme yaptım sanırım olmadı. Bir yerlerde hata yaptım ama bilemiyorum neydi. Üzerinde de fazlaca durma şansım olmadı. Bilgili arkadaşlarımız ayrıntıları paylaşırlarsa sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|