![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-11-2013
|
malum ankara hala geceleri çok soğuk oluyor, o yüzden böyle bir raf düzeni kurmaya çalıştım. rafın bulunduğu balkon güneş almıyor. istiridye mantarını toprağa koymak doğru olur mu acaba, okuduğum kadarıyla toprakta yetişmiyor/yetişmemesi gerekiyor diyorlardır. son resimde nemli tutması için rafı naylon ile sardım, kütükleri koyduğum kablara kütüklerin değeceği kadar su doldurdum (doğru mu yaptım?) umarım kurtarabilirim. Kütükleri dizdiğim çam ağacından raf sterilizasyon sorunu oluşturur mu? yani ilk denemem ve çok heyecanlanıyor/telaşlanıyorum, mazur görünüz. ![]() Şu andaki tek sorun acaba mantarlar sağlıklı mı? Yani öncelikle ben yiyip daha sonra birşey olmazsa aileme de yedirmek istiyorum. yukarıdaki resimlere göre mantarların sağlıklı olup olmadığını söyleyebilir misiniz? Düzenleyen Sfy : 09-03-2017 saat 21:35 |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2008
|
Toprak içine yerleştirme Türkiye'nin her yerinde kütükte istiridye mantarı üretimi eğitimi veren Sibel Gündoğdu Hanımın tavsiyesi. Facebook üzerinden Mantar Üreticileri Bilgi Paylaşım Platformu diye bir kapalı grup kurdu, orada bilgilendirme yapıyor. Ayrıca doğada da kütükler toprağa bağlı durarak nem alıyorlar, hatta dış mekan yetiştiricilikte kütükler kısmen veya tamamen toprağa da gömülebiliyor. Bu yüzden toprağın zararı olacağını düşünmüyorum. Alıntı:
Düzenleyen verdoque : 10-03-2017 saat 14:49 |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Yeni Üye
|
müteşekkirim
Alıntı:
üstteki son resimlere göre mantarlar ve kütükleri sağlıklı mı sizce? |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2008
|
Kütükler ve sarım iyi görünüyor. Saplarda uzamalar var gibi, yeterli havalandırma yapmayı ihmal etmeyin. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
toprak yerine torf biraz daha nemi iyi tutar |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
|
torf kullanımı
İdris Bey, çiçekçiden aldığım toprak torf kabul edilir mi? teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
Uygun tabi önemli olan nemli bir kök |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Yeni Üye
|
teşekkürler
Alıntı:
Bilgilendirme için ok teşekkür ederim.. Mantarların son durumu aşağıdaki gibidir, sizce sağlıklı mı? birinci resimde görünen mantar üstünde ve sapındaki kadifemsi şey nedir acaba? bahsettiğiniz diken bu olabilir mi? |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|