misel
merhaba arkadaslar bende babamla bırlıkte teorik olarak oldukça araştırdık öğrenmem gereken cok sey var kesinlikle ama naçizane öğrendiklerimi paylaşmak istiyorum sizinle.
Öncelikle internetteki alışveriş sitelerinden rastgele 1 tanesınden 1 kilo misel aldık eğer başarılı olursak kompostu yapacak yerımızde var ticari olarakta denemek istiyoruz ve misel çoğaltmak için yapabileceğmiz 3 farklı yontem bulduk üçünüde yapalım hangisi daha verimli olacak bakıp öğrenelim dedik. bahsettiğim yöntemlerden biri kavanozda yapılan forumda gördüğüm diğeride sanırım hakan isimli kullanıcının yaptığı poşetlerde ustunde hava kalacak sekılde baglayıp ıkıncı gun delik açtım dıye bahsettıgı en son yöntemde poşetle ama direk delik acılarak olan biz 3 farklı denememizide aynı ortamda tutuyoruz 23 derecede ve 80 nemde 1 bucuk gun oldu ve kavanozlarda cok guzel bı gelısım var ılk kez gordugumuz ıcın belkıde ama cok sasırdık suan denememızde en verımlı yontem kavanoz gıbı gorunuyor surecın sonunda ılk ve son durumlarını sızınle fotograflarla paylasacagım. sizden öğrenmek ıstedıgım seyde en uygun nem oranını bulamadık bı turlu sımdılık 80 de bu oran sızce nasıl? birde arkadaslar son olarak mısel almak ısteyenler yer arayanlar oluyor ben mantarsepetım.comdan sıparıs ettım 4 gun oldu kargoya vermedıler arıyorum acmıyorlar sızde bu magdurıyetı yasamayın dıye paylastım bunuda herkese ıyı gunler
|