agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/index.php)
-   Kiler (http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=190)
-   -   Turşu Yapımları (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2693)

Adalet Yağcı 07-10-2016 16:26

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Arzu Kırlangıç (Mesaj 495753)
1 kg sivri biber
2 kg domates
Sirke ( Kavanozun 1/3 ü kadar )
15 diş sarımsak
1 kök kereviz
1 tatlı kaşığı şeker
2 adet defne yaprağı
2 yemek kaşığı kaya tuzu

Biberleri yıkayıp saplarını ( kesmedim) kopardım. kavanoza yerleştirdim.
İncecik kıydığım sarımsakları ilave ettim.
Domatesleri rendeleyip kavanoza boşalttım.
Sirkeyi, tuzu, şekeri ilave edip karıştırdım.
Kerevizlerden kapak yapıp kavanozun kapağını sıkıca kapadım.
Bu turşu çok güzel oluyor tavsiye ederim.

Sevgili Arzu Kırlangıç2ın bu turşusunu öğrendiğimden beri her sene yapıyorum.
Tuzunun az olması rahatça tüketebileceğim anlamına geliyor, fazla tuzdan rahatsız oluyorum.

Bu sene de dört kavanoz yaptım, farklı olarak ben biberleri ve domatesleri doğradım.
Acı sevmeyenler bile çok rahatlıkla yiyebiliyorlar, içindeki bol domates acıyı dengeli bir hale getiriyor.
Tavsiye ederim, vakit varken bu turşudan da yapın birkaç kavanoz ;)

Küçük kavanozdakiler acı turşu, benim :)

Eklenti 629495

Bunlar da misafirlerim için..

Eklenti 629496

Eklenti 629497

pria 22-01-2017 21:58

Bu yıl özendik; kırmızı pancar turşusu da kuralım dedik..İnternetteki tariflere göre, yarım ay şeklnde doğranmış pancarları 3 dakika kadar haşlayın, diyorlardı..Öyle yaptık ama pancarların o kıtır kıtır yenme özelliği kaybolduğu için yerken pek keyif vermiyor..Çabuk olgunlaştı turşu ama zevksiz birşey oldu..Son çare, tuzu çok az sarımsağı ve organik elma sirkesiyle kurduğumuz için sadece suyunu içeceğiz..küspesini çöpe atacağız gibi..

MeyveliTepe 23-01-2017 00:13

1 Eklenti(ler)
Haşlanmış pancar doğal olarak yumuşar.

Kırmızı pancarı bir de böyle deneyin:

"Yok, yok, kafaları çekmedik, "beet kvass" olarak bilinen fermente pancar suyuyla tadım yaptık. Sağlıklı olduğu kadar lezizdi de; tuzu az turşu suyu tadında.

Meraklısına, elma ve zencefil katkılı pancar suyu tarifi şöyle:

Önce ortaboy bir lahananın dörtte birini incecik kıyıp kavanozun dibine sıkıştırarak yerleştiriyoruz. Hemen üzerine rendelenmiş bir adet elma ve bir çorba kaşığı zencefil ekliyoruz. Son olarak rendelenmiş iki kocaman kırmızı pancarı da ilave edip sıkıştırdıktan sonra üzerine bir lahana yaprağı örtüyor, ağırlık koyuyoruz. İçinde bir çorba kaşığı tuz eritilmiş 2 çay fincanı kaynamış soğumuş suyu üzerine döküyoruz. Havası çıktıktan sonra sıkıca kapatıyoruz. Oda sıcaklığında 3-5 gün bekleyince tadına bakıp, buzdolabına alıyoruz.
" (Meyvelitepe facebook'dan)

Not: Bu tarifte "sıkıştırma" diye belirtilen eylemi ciddiye almalısınız :) Kavanoza doldurulan malzeme içinde hiç bir hava boşluğu kalmayıp pancarın suyu iyice üste çıkacak kadar sıkıştırılmalı.

Eklenti 637621

Ozlem A 23-01-2017 06:41

Sayın Meyvelitepe, zencefil kuru toz zencefil mi? Rendelenmiş taze kök zencefil koyabilir miyiz?

MeyveliTepe 23-01-2017 10:07

Biz taze, rendelenmiş zencefil koyuyormuşuz. Yoksa toz da olur herhalde.

erkanbey 29-04-2017 15:42

4 Eklenti(ler)
Bu kış turşuylada baya bir haşır neşir olduk,resimlerimizide ekleyelim.Ben kış turşularını sevemedim,yazın bol bol salatalık ve fasulye turşusu yapdım mı bu iş tamamdır.

Resulgur 08-09-2017 16:34

Jalapeno Biber Turşusu
 
3 Eklenti(ler)
Biberlerimizi topladık

Eklenti 656842

doğradık

Eklenti 656843

İçerisine 2 kaşık kaya tuzu ( kendiniz ayarlayın ), 1 çay bardağı sirke, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ve toz şeker , 2 nohut, 7 diş sarımsak ve ağız kısmına biraz maydanoz koyduğumuz gavanizleri sırsıkı kapattık. ;)

Eklenti 656844

afiyet olsun.

sardunya18 12-09-2017 16:44

Merhabalar kendi yaptığımız elma sirkesi ile turşu oluyor mu ? Yapan arkadaşlar var mı ?
Tarif için teşekkür ederim sayın resulgur elinize sağlık afiyet olsun.

MeyveliTepe 12-09-2017 19:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sardunya18 (Mesaj 1517501)
Merhabalar kendi yaptığımız elma sirkesi ile turşu oluyor mu ? Yapan arkadaşlar var mı ?
Tarif için teşekkür ederim sayın resulgur elinize sağlık afiyet olsun.

Olur tabii ki.

malina 17-11-2017 12:40

Son birkaç sayfayı ayrı başlık olarak taşıdım.
Sirke kullanılmadan yapılan yazışmaları içeriyordu...

http://www.agaclar.net/forum/kiler/41586.htm

Konu adını gerekirse değiştirebiliriz.

MeyveliTepe 17-11-2017 16:15

Sirkelisi de probiyotik :)

Normal fermantasyon sürecinden geçen ve ısıl işlem görmemiş sirkeli veya sirkesiz hepsi probiyotik.

malina 18-11-2017 17:43

http://www.agaclar.net/forum/kiler/41586.htm

:)

MeyveliTepe 18-11-2017 22:54

O başlık, probiyotik şase satıcılarının ortaya yaydığı "turşuda sirke kullanılırsa probiyotik olmaz" hoax'ı üzerine başlamış. #39 ve #44 ile izah etmeye çalışmıştım :)

Muhtelif turşu yöntemleri var tabii, bunlar ayrı ayrı başlıklarda da tartışılabilir. Fakat konunun geçmişinde sirkeli ve sirkesiz ayrımı probiyotik olan olmayan şeklinde sunulmuş olduğu için yanlış bir temel üzerinde ayrışmış oluyor.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024