1 Eklenti(ler)
Eklenti 245150
4 Tane yapmıştım. Birini açtım yemek üzere. Çok güzel bir şey bu Güler Hanım. Tarif için teşekkür ederim. Biberlerin öyle büyük olduğuna bakmayın. Çok taze kıl biber, iki günlük. |
Afiyet olsun.
Benden ziyade Oğuz merak ediyor " yapanların hoşuna gitmiş mi" diye soruyor. Kendisi halâ kurmaya devam ediyor. |
Güler Hanım,
Bu sene normal biber turşusu kurmaktan vazgeçtim. :D Geçen sene bahçenin son zamanlarında 4-5 kavanoz yapabilmiştim. Çok kısa sürede tüketince 'niye daha erken davranıp bolca yapmadım diye' hayıflanmıştım. Bu sene erkenden başladım, halen yapmaya devam ediyorum. Oğuz Bey'e herhalde yetişemem ama her fırsatta yapıyorum. Sosu da çok hoşuma gitti. Özellikle havuç ve karnıbahar salatalarında kullandım. Kavanozlardaki turşu sosu bitince uygun ölçülerde hazırlayıp salatalarda kullanmaya devam ettim. Tekrar teşekkür ederim. |
Afiyet olsun. Ben de sosunu salatalarda kullanıyorum hatta vaktim olursa biraz da, çok az yağda hafifçe bir iki çevirdiğim çam fıstıkları da salataya renk katıyor.
|
Yeşil ot ağırlıklı salatalarda çam fıstığını bende kullanırım. Bir önceki mesajda bahsetmeyi unutmuşum; semizotu salatasına da sizin sosu çok yakıştırdım.
|
Çok lezzetli görünüyor denemek istiyorum:)
|
Alıntı:
Bu tarif için çok teşekkürler. |
O kadar güzel şeyler yazılmış ki, güler abla, nagihana söyleyeyim bugün hemen bunu yapsın, ben oğuz abi kadar bu işlerde becerikli olamadığım için beceremem.
Baksanıza transa bile geçenler var transa geçiriyorsa beni uçurur :) Oğuz abiye sor bakalım aslan sütünün yanında iyi gidiyor mu? gidiyorsa beraberce denemeye ne der acaba hem şu mısırlar da kartlamadan pişirelim artık. |
Değişik bir tarif, benimde kendi uydurduğum değişik turşu tarifleri var ama şekerlisini denememiştim, turşu sever olarak çok merak ettim, mutlaka deniycem;)
|
Güler Hanım ben de dayanamayp yapanlardanım. '26' sında yiyebileceğiz inşallah.
Fakat hakikaten sosu çok lezzetli. Tam salatalık... |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Gülmekten cevap verememiş.:D Eklenti 246645 Saygılar |
Halil Bey domatesler çok lezzetli görünüyor. Burdaki tarife göre mi yapılıyor?
|
Haklısın sevgili zenfree tam da mezelik.
Bu hafta yemeğe misafirlerimiz vardı. Sardalya Balığı zamanı diye mangalda sardalya yaptık, bir kısmını da asma yaprağına sararak ızgara yaptım. Yanına da ballı karides eşlik etti sarımsaklı patates ile. Misafirler hepsini çok beğendiler ama son anda Oğuz'un zeytinyağlı biber turşusu hepsini bastırdı. O kadar çok beğendiler ki kadehleri bir daha doldu sırf turşuyu yemek için. Giderken de birer kavanoz biber turşusu hediye etmek durumunda kaldık. Nasılsa yarın Oğuz yine fabrikayı çalıştırır. malina için bir kavanoz ayırmıştım ama kendileri nasılsa yapıyor diye üzerinde çok durmuyorum ama Mine Hanım için ayırdığım bir kavanoz var onu fellik fellik kaçıracak yer arıyorum hep. Karambola gelip o da gitmesin diyorum. Sevgili Ferda senin ki hazır, gelip almanı bekliyor. |
Güler Hanım desenize turşu, asma yaprağında sardalya,ballı karides ve sarmısaklı karidesi unutturdu.:)) Yani emekler boşa gitti. Bence artık misafirlere tarhana çorbası ve zeytinyağlı biber turşusu yeter.:))
|
Haklısın galiba, bol kırmızı biberli bir tarhana çorbası ile erişte ve bu turşu işi kolaylaştıracak gibi. Hadi gelsene.
Önümüzdeki hafta sonu oğlum İtalyan arkadaşlarını davet etmiş, üzümler kalır mı diye soruyor ama ondan sonra ev müsait, beklerim. |
bu turşudan benimde yapmam gerek ,hemen acil...
|
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Karışıma yarım bardak acı biber turşu suyu ilave ettim. Eklenti 246949 Bu acı biberden ( tatlı bibere göre çok güzel) yarım bardak. Bu da yeşil domatesten. Küçük olanlar kesilmiyor. Bütün yapılıyor. Eklenti 246951 Yeşil domates tatlı bibere göre çok çok güzel. Eklenti 246952 Peki küçük dolmalık bibere ne dersiniz? En tazelerinden... Isırdığınızda ustalaşmak istenebilir. Benim gibi üç defa hanımın yüzüne fiskiyelerseniz üç defa özür dilemek yetmeyebilir.;) Saygılar (Acını etkisinden midir, resimlerin yerlerini kaçırmışım.:p |
Alıntı:
Orta derecede tuzunu almış, içi malzemeyle dolduruluş patlıcan turşusunu da çok severim. |
Zeytinyağ-Şekerli biber turşusunun maraş biberi ile yapıldığını da duydum.
Şekerli, sirkeli,tuzlu kaynayan suda çekirdekleri temizlenmiş maraş biberi çok az haşlanıyormuş. (Herhalde kaynayan suda çok az tutuluyordur.) Maraş biberinden çıkan çekirdekler zeytinyağında hafif kavruluyormuş. Kavanozlara konulan maraş biberlerinin üzerine zeytinyağında kavrulan çekirdekler ve soğumuş kaynama suyu ilave edilip kapağı kapatılıyormuş. Acaba maraş biberinden bu şekilde turşu yapan var mı? |
Benim verdiğim tarife göre yapılan turşunun içine de iki adet acı sivri biber koymayı unutmayın.
|
Ben nasıl görmedim bu tarifi bugün sos işleriyle uğraştım ama yarında devam edecek illa ki bu trşudan yapacağım..
|
Turşuyu yaptım buradan özenerek ama, benim sarımsaklar bir tuhaf renk aldı. Mavi mi desem, yeşil mi desem bir hal oldular, acep neden. Kesin beceremedim:(( Yarın fotoğraf eklerim inşallah.
|
dün gece bende denedim ama sıvı fazlamı geldi ne sabah kavonozları içine koyduğum tepside sıvı karışımdan vardı bu arada turşu olarak ilk denemem bakalım nasıl olacak :)
içine acı biber koymayı unutmuşum acaba şimdi açıp koysam olurmu ki |
Bu kadar övgüden sonra bugün ben de yaptım bakalım dediğiniz kadar lezzetli mi:)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sarımsakların mavileşmesi senin suçun değil, bir tür sarımsak o renge bürünüyor turşuya girince. Malina dediydi ama unuttum. Yani turşunda bir sorun yok, sarmısakların "cilveli"...:p |
Alıntı:
Kabahat sizde değil. İthal Sarımsak mı kullandınız. Hani şu Çin dediklerinden. Sarımsağı değiştirin, düzelmesi gerekli. |
Alıntı:
Neyse ki suç sevgi eksiği değil de, Çinli sarımsaktaymış:))) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024