![]() |
Alıntı:
|
Turşuyu kurduktan bu yana 1 hafta geçmiş. Açıp tadına baktım. Çok kuru ve boğaz yakıcı geldi biberlerin tadı. Sanki içine hiç sıvı girmemiş gibi, normal turşulardaki gibi ısırınca suyunun akması gerekmiyor mu? Sizinkiler de öyle mi yoksa benimkinde bir problem mi var? Daha sulu ve tatlı olacağını ummuştum.
Sarımsaklarım masmaviydi, çıkardım. Acaba onlar mı tadını bozdu? |
Alıntı:
Burada 93 nolu mesajda sayın elek Bakır Sülfat ile ilgili açıklama yapmıştı. O mesajı okur musunuz. Sanırım kullandığınız sirkede sorun var. Sirkenizi değiştirmenizde yarar var. |
Güler hanımın patates böreğini yapmıştım,müthiş olmuştu.Şimdi sıra turşuda.Kaç zamandır yapmak istiyordum ama anca zaman bulabiliyorum.
|
Burada biberler artık geçmeye yüz tuttu. Şimdi küçük ve çıtır çıtır olanlarından bulabilecek misiniz?
Sevgili nariel, üzüm sirkesi kullanıyorum hiç de kötü olmadı benimkiler. Uzaylı'nın dediği gibi kullanmadan evvel kavanozu bir iki defa baş aşağı yapın. İyice karışsın. |
Bu turşuyu bende denedim, kuralı yaklaşık 15 gün olmuştu, sonunda bugün itibariyle tadına baktım, gerçekten harika olmuş çok beğendik, tarif için çok teşekkür ederim Güler hanım, sadece bir kavanoz kurmuştum denemelik, şimdi bir kavanoz yedek kurulacak:p
|
Ramazan bayramında Güler Hanımın tarifine göre kurduğum bu turşuyu şekerlimi olur merakıyla açıp yedik..Şekerden eser yoktu..Süperdi lezzeti, bana sadece yağı fazla geldi..Bir daha denediğmde yağını 1 çay bardağı tutacağım..Kim yedi ise tam not aldı.. Çok teşekkürler Güler Hanım..
|
Bende biber turşusu sevmememe rağmen buradaki övgülere dayanamayıp küçük bir kavanoz denemelik kurdum. Daha iki gün oldu ama rengi neredeyse sapsarı oldu, şimdi merakla tadacağımız günü bekliyorum. Bakalım bana biber turşusunu sevdirecek mi?
|
Alıntı:
|
Buradaki yorumlara bakılacak olursa öyle olacak gibi...
|
Turşu suyuna ikinci kez biber koydum. Hiç fena olmuyor.
|
Bahçede biberlerim hala veriyor, geçen gün topladığım bir avuç minik biberi küçük bir kavanoza koyup, üzerine kalan turşu suyundan doldurdum, bir kısmını da salatada kullanıyorum. Bugün yeni turşumun 6. günü ve az önce açtım, çok güzel olmuş. Aynı suda yapılan daha çabuk oluyor.
|
bende küçük pet şişenin içine denemelik yaptım bugün akşam açmayı planlıyorum şu an görüntü güzel tadını merak ediyorum
|
Güler ablacım turşucu ( yani yapmasını ve yemesini seven ) bir aileden geldiğim için sağolsun annemde bol bol yediğim için hiç evde yapma ihtiyacı hissetmemiştim, ama bu tarifinizi hem anneme veriyorum hemde bu akşam kendim yapacağım inşallah, inşallah yapabilirim.
|
1 Eklenti(ler)
Ben de kurdum bu turşuyu çok güzel ama bir daha ki sefere yağını az koymayı düşünüyorum, azıcık yağı fazla geldi. Oysa çalkalıyorum yemeden önce, ama yine yağ baskın geliyor. Tadı muhteşem, bayıldım. deneyerek oranları ayarlamak en doğrusu. Normal turşularımla birlikte poz verdiler:)
|
dayanamayıp yaptım fakat baskın bir şeker tadı alıyorum bugün 8 gün tuzu tam olarak ne kadar koyuyorsunuz. sanırım tuuzunu ayarlayamadım, süper bi rengi oldu sarı ama tatlı bi sararma:)
|
İlk yaptığım kavanozun hüsranla sonuçlanmasından sonra ikinci denemeyi yaptım. Daha taze ve küçük biberlerle denedim. Diğer tüm malzemeler aynıydı. Yine sarımsaklar masmavi oldu ama sanırım biberlerin küçüklüğünden ve 2 hafta hiç açmadığımdan; bu sefer çok lezzetli oldu. Yemeye doyulmuyor ;)
|
Valla bu güzel tariften ve bu kadar övgüden sonra denemek farz oldu. Ben de kurdum ama minicik biber bulamadığım için bulabildiğim en ufak köy biberlerinden denedim. Yalnız bir korkum var ki; kavanozu çevirmek için her elime alışımda yüzüme patlayıverecekmiş gibi geliyor. Bunu da yenemiyorum bir türlü :( Yaklaşık 1 hafta sonra tadına bakıp paylaşmaya çalışırım. (Kavanozu öyle bir doldurmuşum ki biberlere kıpırdayacak yer yok ;) )
|
Alıntı:
Kavanozu doldururken üstte biraz boşluk kalsın, turşulaşma sürecinde gaz çıkışı olduğu için şişme yapabilir. Benimkiler hep sızma yaptı, 15 gün boyunca etraf yağdan vıcık vıcık oldu. |
;) Bende de ters çevirince sızma yaptı ama kapağın altına vinil eldiven koyup öyle kapattım kapağı tekrar, şimdi sızma felan yok ;) İşte korkum da burada başlıyor, dışarı gaz çıkışı, hava çıkışı yok. Acaba içerde basınç oluşur mu ve açarken sorun olacak mı :( En iyisi turşuyu eşime açtırmak :D
|
Kapakları sıcak suda biraz bırakıp sonra kapattığınızda yine sızma oluyor mu?
|
Alıntı:
Yukarıdaki ölçülerde malzeme kaynatılırken içerisine halka halka doğranmış iri kırmızı biberler katılarak haşlanınca farklı bir çeşitte hazırlanabiliyor . |
Sayın Güler hanım sizlerin sayesinde ağız tadıyla ve afiyetle turşu yemeye başladım. Bizlerle bu güzel turşu tarifini paylaştığınız için sizlere çok teşekkürler.
|
Ben o şekilde denemedim Güler Hanım ama deneyenlerin olumlu sonuç aldığını düşünüyorum.
Bu arada bir şey aklıma geldi, turşu olana kadar kapağının açılmaması mı gerekiyor? (Ben açtım da:( ) |
Alıntı:
|
Ne güzel işte. Turşu sana kalmış.:)) Ben hiç yemeden bakıyorum bitmiş.:))))
|
Güler hanım ölmeden tadılması şart lezzet bu turşu yedikçe yediriyor nasıl bi şeydir ne yediğimizi nede bitirdiğimiz anlamıyoruz:)
|
Alıntı:
|
Cam kavanoza yeniden kurdum bu turşuyu. Gecen kurduğumu tatlı buldular, şekeri az koydum bu kez. Bakalım istenilen ölcü tutacak mı))
|
bu biberleri halka haline kesip yerleştiriseniz de harika oluyor. bence deneyin derm.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025