agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kiler (https://www.agaclar.net/forum/kiler/)
-   -   Zeytinyağlı, şekerli biber turşusu (https://www.agaclar.net/forum/kiler/22357.htm)

akçabardak 07-10-2016 20:57

1 Eklenti(ler)
Uzun zaman buraya hiç uğrayan olmamış :)

Sonunda bu tariften ben de yapabildim.

Eklenti 629548

aslama1994 30-10-2016 06:10

Bende denemek istiyorum ama benim ki biraz Nasrettin Hocanın işine dönecek.Çaliya yün takilacak yünleri satacağim. Öncelikle kıl biber tohumu bulmam lazım acı ve tatlı sonra onları ekip ürün almam gerekiyor.Sonrada bu turşuyu yaparım :)

Güler 30-10-2016 08:09

Ben de kurdum ama hiç domates koymadan. Körpe biberlerden çok lezzetli oldu.
Hani derler ya " çingenenin çengelde eti durmazmış" diye bizimki de o hesap oldu; zaten az kurmuştum, etli nohut, kuru fasulye derken açıp açıp yedik, kala kala sanırım ufak bir kavanoz kaldı..... diye biliyordum ki onu da Oğuz, kasaptan et alırken çok bahsetmiş ve onlara hediye etmek durumunda kalmış.
Körpe biber bulursam yeniden kuracağım.

Emel- 08-11-2016 14:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1483974)
Ben de kurdum ama hiç domates koymadan. Körpe biberlerden çok lezzetli oldu.
Hani derler ya " çingenenin çengelde eti durmazmış" diye bizimki de o hesap oldu; zaten az kurmuştum, etli nohut, kuru fasulye derken açıp açıp yedik, kala kala sanırım ufak bir kavanoz kaldı..... diye biliyordum ki onu da Oğuz, kasaptan et alırken çok bahsetmiş ve onlara hediye etmek durumunda kalmış.
Körpe biber bulursam yeniden kuracağım.

Güler Hanım, tarifi paylaştığınız için çok teşekkürler. Bu sene artık vakti geçti sanırım. Dediğiniz biberlerden artık bulamam, bulsam da körpe olmaz. Bulabilirsem körpe kıl biberin ufaklarından alıp yapmayı düşünüyorum.

Tek takıldığım nokta tuz miktarı. Siz ne kadar koyuyorsunuz acaba?

çiçeksever 01-08-2017 09:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 705570)
Yeğenim Karadenizli ailenin gelini. Kayınvalidesi hem çok becerikli hem de mutfağı çok lezzetli. Yaprak da ondan güzel şeyler öğrenmiş. Bize geldiğinde bahçedeki sivri yeşil biberlerden kurduğu turşu hepimizin çok hoşuna gitti. Oğuz sırf o turşudan yemek için hemen hemen haftanın iki günü ya kurufasulye ya da nohut ister oldu.
Sizlere bu turşunun tarifini vereyim.

1 kg.lık kavanoza sivri biberlerin en küçüklerinden (serçe parmağımız kadar olanlarından ve daha küçüklerinden) yıkayıp, saplarını temizleyerek doldurun ve iyice bastırın. On diş kadar da sarımsağı temizleyip aralarına sıkıştırın. Bir iki tane de acı biber koymak daha da lezzet veriyor.

Üzerine, (Çukur bir kap içinde)
2 çay bardağı toz şeker,
2 çay bardağı zeytin yağı,
2 çay bardağı limon suyu,
2 çay bardağı sirke
ve arzunuza göre tuz

koyarak karıştırın ve bu malzemeyi kavanoza boşaltın. Ağzını iye kapattıktan sonra kavonozu baş aşağı, daha sonra düz, daha sonra da yan yatırın. Bu işlemi aşağı yulkarı on gün yapın ki şeker dibe çökmeden iyice karışsın.

Biberleriniz iyice sarınca ki bu 10-15 gün içinde oluyor,turşunuz hazırdır.
(Bu sosu sakın atmayın, salatanız için de güzel bir sos oluyor)

Buyrun, Afiyet olsun.


Güler Abla tarifte su göremedim. Bu turşuya su konmuyor mu?

Güler 01-08-2017 14:44

Hayır sevgili ciceksever.

http://www.agaclar.net/forum/851281-post45.htm

çiçeksever 02-08-2017 07:53

Teşekkürler. Fakat ilk mesajı düzeltseniz iyi olur. Arkadaşlar ilk mesajı okudukları için merak edebilirler.

MehmetSami 25-09-2017 16:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 705570)
Yeğenim Karadenizli ailenin gelini. Kayınvalidesi hem çok becerikli hem de mutfağı çok lezzetli. Yaprak da ondan güzel şeyler öğrenmiş. Bize geldiğinde bahçedeki sivri yeşil biberlerden kurduğu turşu hepimizin çok hoşuna gitti. Oğuz sırf o turşudan yemek için hemen hemen haftanın iki günü ya kurufasulye ya da nohut ister oldu.
Sizlere bu turşunun tarifini vereyim.

1 kg.lık kavanoza sivri biberlerin en küçüklerinden (serçe parmağımız kadar olanlarından ve daha küçüklerinden) yıkayıp, saplarını temizleyerek doldurun ve iyice bastırın. On diş kadar da sarımsağı temizleyip aralarına sıkıştırın. Bir iki tane de acı biber koymak daha da lezzet veriyor.

Üzerine, (Çukur bir kap içinde)
2 çay bardağı toz şeker,
2 çay bardağı zeytin yağı,
2 çay bardağı limon suyu,
2 çay bardağı sirke
ve arzunuza göre tuz

koyarak karıştırın ve bu malzemeyi kavanoza boşaltın. Ağzını iye kapattıktan sonra kavonozu baş aşağı, daha sonra düz, daha sonra da yan yatırın. Bu işlemi aşağı yulkarı on gün yapın ki şeker dibe çökmeden iyice karışsın.

Biberleriniz iyice sarınca ki bu 10-15 gün içinde oluyor,turşunuz hazırdır.
(Bu sosu sakın atmayın, salatanız için de güzel bir sos oluyor)

Buyrun, Afiyet olsun.


Bir arkadaşımız bu mesajımın da buraya taşınmasını önerdi, daha yardımcı olabilir.

http://www.agaclar.net/forum/851281-post45.htm

Verdiğiniz tarife göre acı sivri biberlerden turşumuzu kurduk.
Bakalım nasıl olacak; tahminim iyi olacağı yönünde.
Sonucu ve resmini de paylaşırım inşallah. Teşekkürler :)

MehmetSami 24-10-2017 19:31

Turşuyu kurmamızdan bu yana neredeyse 25 gün geç...
3-4 günde bir aklımıza geldikçe çalkaladık ve bu akşam;
bozulmuştur her halde, endişesiyle açıp barbunya pilakisi yanında tadına baktım ki.....
AMAN ALLAHIM BU NASIL BİR LEZZET; NASIL GÜZEL BİR TADTIR... ������
TEŞEKKÜRLER GÜLER HANIM.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025