![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-10-2009
Şehir: antalya
Mesajlar: 3
|
Merhabalar. Sayın meyvelitepe vakumlamadan bahsetmişsiniz Lütfen vakumlama ve bunun için gerekli malzemeler hakkında geniş bilgi verirseniz sevinirim. Ayrıca ögrenmek istedigim yeişl zeytinlerin acısını suda cıkarırken tuz kullanmamız gerekip gerekmedigidir Şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2009
Şehir: kdz.Ereğli
Mesajlar: 464
|
Bahçemden toplamış olduğum 3 kilo kadar olgunlaştığını düşündüğüm siyah zeytinleri yıkayıp suyunu iyice süzdükten sonra altında delikler açılmış olan plastik bir kavanozun içine bir sıra seytin bir sıra kayatuzu olacak şekilde kavanozu doldurdum.Ayrıca üzerini ışık almayacak bir şekilde örttüm.Çıkacak olan (****** çıkarsa) acı suyun kavanozdaki suya temas etmemesi için altına biraz destek koydum. Acaba yaptığım işlemde eksik kalan bir konu varmı.? Kavanozu acaba zamanla ters yüz çevirmem gerekiyormu ? |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2009
Şehir: kdz.Ereğli
Mesajlar: 464
|
Alıntı:
Acı suyunun çıktığını düşünüyorum.Fakat kavanozdan hala su çıkıyor.Acaba tamamen çıkmadımı **** hiç su çıkmayana kadar beklemem mi lazım. Bundan sonraki işlemde zeytinleri başka kavanoza alıp biraz zeytin yağı karıştırarak ve 1 adet defne yaprağını içine atarak yemeye hazır hale geleceğini düşünüyorum.Umarım güzel olur. |
|
|
|
|
![]() |
|
|