View Single Post
Eski 05-01-2009, 21:39   #247
nazlı06
Ağaç Dostu
 
nazlı06's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-05-2007
Şehir: Tire
Mesajlar: 1,489
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Sn.Nazlı06,
Bu çeşitleri hiç tanımadığım için biraz araştırma yapmaya çalıştım. Anladığım kadarıyla çekişte'den iri kırma zeytin yapıyorlar. Memecik için yeşik çizik veya olgunlardan salamura yapılır deniyor. Tabii, bu bilgi çok yetersiz. Aslında en iyisini egeli arkadaşlar bilir.

Sn.Lilium tenekede yapıyormuş. Bölge olarak size yakın olabilir, belki de zeytinleriniz aynı türdür.

Bu arada, samanlı fidanınız bu yıl zeytin verdi mi? Benim geçen kış aldığım fidanlar bu yıl yarımşar kilo zeytin verdiler. Aslında çiçeklerini koparıp meyve verdirmemem lazımdı, ama o kdar güzel çiçek açmışlardı ki, kıyamadım. Bu yüzden sürgün veremediler


Sayın meyveli tepe, kekiçteden güzel kırma zeytin, çizik zeytin; memeciktende sele yapıyoruz. Ama bu cinsler yağlık olduğundan pek lezzetli olmuyor.(sele için )

Samanlılar bu yıl sadece sürgün verdiler. Birini zeytinliğin içine diğerini kalamata ile birlikte meyve bahçemize diktik. Sonucu merak ediyoruz. Çünkü daha önce zeytinliğimize gemlik sofralık diktik. İlk yıl ürün adına yakışır verdi. Diğer yıllarda bizim zeytinlere benzedi. araştırmalarımız sonucunda toprağa uyum sağladığını öğrendik. Şimdi meyve bahçemize analiz yaptırdık. samanlı ve kalamatanın yanında 42 tanede Ayvalık yağlık ve sofralık(4 adet), 2 ağaçta Domat zeytini dikiyoruz. Sonucu elde etmek için biraz uzun bir süreç olacak ama değer diye düşünüyoruz.

nazlı06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön