View Single Post
Eski 25-10-2009, 15:27   #267
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,025
Sn.Selsi,
İşlenmiş sele veya salamura zeytinlerinizi vakumlayarak uzun süre saklayabilirsiniz. Piyasada muhtelif özellik ve kapasitede vakumlama makineleri satılıyor.

Yeşil zeytinin acısını suda çıkarırken sonunda ne elde etmek istediğinize göre işlem farklılaşır. Bu zeytinler uzun süre dayansınlar isterseniz salamura yapmanız gerekir. Çabuk acısı çıksın, taze taze yiyelim diyorsanız, zeyinleri iki yerinden çekirdeğe kadar çizip suya koyun ve her gün suyunu değiştirin. Bu aşamada tuza ihtiyaç yok. Zeytinlerin acısı çıkıp yenebilir duruma gelince suyun ağırlığının %5'i kadar tuzlu suya koyup bir daha suyunu değiştirmezsiniz. Bu şekilde yapacağınız zeytini çabuk tüketmeniz gerekir.

Zeytinin tatlanması çeşit ile çok ilintilidir. Siz hangi çeşit yeşil zeytinleri tatlandırmak istiyorsunuz?

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön