![]() |
|
|
|
#11 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-06-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 31
|
Alıntı:
saygılar. Sütü kaynatmak doğru değil. Süt pastörize edilir. Pastörizasyon işleminde süt, çoğunlukla 62.8 oC'de 30 dakika ya da 71.7 oC'de 15-45 saniyede ısıtılarak derhal soğutulur. Soğutma olmadan pastörizasyondan bahsedemeyiz. Bu işlemin temel amacı patojen dediğimiz hasta hayvanlar ya da yanlış bazı uygulamalarla süte bulaşan ve tüketicide önemli hastalıklara neden olan mikroorganizmaları yıkımlamaktır. Pastörizasyon işlemi sütte bulunan bütün mikroorganizmaları yıkımlamaz, yani bir sterilizasyon değildir. Pastörizasyonun diğer faydasıda süte katılacak yoğurt kültürünün daha kolay gelişmesini sağlamasıdır. Bu kültürün çok daha rahat gelişmesi evde yoğurt yaparken 1 litre süte bir çay kaşığı kadar toz şeker atıp karıştırabilirsiniz. İlave ettiğiniz şeker kültür bakterilerinin metabolizmasına çok iyi gelecektir Süt pastörize edilmelidir. Sütü pastörize etmeden tüketmek emniyet kemeri takmadan araç kullanmaya benzer. En iyi süt çiğ süttür. Sütün en doğal hali çiğ halidir. Ah bir de şu hayvan hastalıkları olmasa vede üreticiler hijyenin ve sanitasyonun önemini iyice anlayarak üretim yapsa. Sağlıkla kalın, Prof.Dr. Zafer GÖNÜLALAN Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü |
|
|
|
|
| Etiketler |
| doğal yoğurt, evde yoğurt yapımı, yoğurt mayası |
|
|