![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2007
|
Selamlar, Ben litrelerce mayalamaya çalıştığım sütlerde hüsrana uğradım ne yazık ki. Bilinen bir markanın şişe sütlerinden her defasında mayalamaya çalıştığım sütler ne yazık ki yoğut olmadılar. Derece ile mayaladım,güzel yoğurt buldum mayaladım hatta ve hatta hem düşük hem yüksek derecede mayaladım, olmuyor..Hatta ben başaramıyorum dedim eşim kendi mayaladı olmuyor. Şuna kanaat getirdim sütlerde sorun var sanırsam. Firmanın yetkileri ile irtibata geçtim sütlerinizde katkı ya da antibiyotik mi var diye. Yanıt bekliyorum. Burada paylaşacağım. Fakat uht kutu sütler bile mayalanırken inanılmaz şekilde şişe sütlerim mayalanmıyor.İşi artık gerçekten firmaya taşımak zorunda kaldım.Çünkü senelerin tecrübelisi anneme akşam mayalattım sütüm yine çökelek oldu.İmkansızı mı başarıyorum acaba?Hala şoktayım.. Düzenleyen darla : 02-05-2012 saat 12:05 Neden: eksik kelime |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-06-2010
|
Alıntı:
Sıcaklığı, mayalarken 50 Derecelerin biraz altına indirin ve toprak güveçte bekletin. NOT: daha önceden toprak güvece 50 Derece su koyarak bekletin ve güvecin ısınmasını sağlayın. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2007
|
Alıntı:
Toprak güveç hariç dediğiniz gibi 50 derecenin altında, sıcak suya oturttuğum kap içerisinde ya da sütü ısıtarak farklı şekillerde denediğim halde olmadı ne yazık ki. Ama ben sanırım çözüme ulaştım gibi.Azmin sonu zaferdir. Çatalca'dan taze sağılmış ,pastörize edilmiş olarak manda ve inek sütü karışımı haftada 1 kez olmak sureti ile bir mandradan temin edeceğim.Mayaladığımda burada paylaşacağım.En azından katkısız bir süte ulaşacağım işallah... Sevgiler.. Düzenleyen darla : 03-05-2012 saat 16:00 |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-06-2010
|
Alıntı:
![]() Birde mayaladıktan sonra sarıp sarmalamak yerine piknik buzluğuna koymak, sıcaklığın sabit kalması açısından daha verimli oluyor. Saygılar. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| doğal yoğurt, evde yoğurt yapımı, yoğurt mayası |
|
|