agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni305Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-04-2012, 18:43   #1
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 03-06-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 31
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Evde yoğurt yaparken ilk mayayı hazır yoğurttan kullanıyoruz.
Ekşi maya zaman içinde iyileşiyor... Bu mantıktan hareketle, kendi yaptığımız yoğurttan mayalık olarak kullanırsak, giderek daha iyi bir mayamız mı olur?
Evde yoğurt yaparken kesinlikle güvendiğiniz bir yerden çiğ süt kullanın, çiğ sütü aldığınız esnafta, mutlaka o sütten yapılmış yoğurt bulunur, maya için isterseniz seve seve verir.
Bu şekilde yapa yapa mayanız gelişecek ve gitgide daha kaliteli yoğurt yemiş olacaksınız.
Hazır yoğurttan mayalamayı tavsiye etmem.
Sütü kaynatmayın! 65 Derecede 30 dakika tutun ve daha önce hazırladığınız buz kalıplarını kullanarak derhal 50 dereceye getirip mayalayın (en iyisi bu)
Uğraşamam yarım saat derseniz, 75 derecede 15 saniye tutun.
Kaynatılmış sütten hayır gelmez, ben kaynatmıyorum, kaynatana da bişey demiyorum, çünkü bu konuda uzmanlar bile ikiye ayrılmış durumda...

serefsen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
doğal yoğurt, evde yoğurt yapımı, yoğurt mayası


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025