![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2012
|
Bebeğiniz kaç aylık bilmiyorum. Eğer 7-8 aydan büyükse zaten her türlü gıdayı tüketebilir. İnek sütünün de hiç sakıncası yok. Ancak bebek için doğrudan pastörize süt daha iyi seçenek. Kaynatma, hoplatmayla falan uğraşmazsınız. Yoğurt ekşiyip tadı bozuluncaya veya küfleninceye kadar tüketilebilir. Çok dayanıklıdır. Kolay kolay bozulmaz. Yoğurttaki mayalar bakteriler için yaşam alanı bırakmaz. Yani yoğurttan kolay kolay zehirlenmez veya hastalık kapmazsınız. Ekşi yoğurt bile gerekirse yenebilir. Biraz gaz yapar ama zehirlemez. ![]() Süzme yoğurdu iyi şartlarda 2-3 ay bile saklayabilirsiniz. Evde yaptığınız yoğurdu dolapta 10-15 gün rahatça saklayabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2011
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2012
|
Allah bağışlasın. Önümüzdeki aydan sonra zaten sizinle sofrada her şeyi yiyebilir. Ayrıca çok steri büyüteceğiz diye uğraşmayın. Anne sütü alıyorsa pek çok hastalıktan doğal olarak korunur. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2011
|
Teşekkür ederim. Maalesef anne sütü yeterli gelmediği için doğduğundan beri anne sütü + ek gıda verdik. Bu yüzden en azından katı gıdalara yeni geçtiğimiz için en azından yoğurt, meyve gibi takviye gıdaları düzgün alsın diyoruz. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
|
Biz sütü Silivri'de Gündönümü Çiftliğinin sahibi Aysun Sökmen'den getirtiyoruz. belli günlerde minimum 5 lt olarak yine belli güzergahlara getirtiyorlar. Son derece güzel ve sağlıklı bir süt. Yaklaşık 4 yıldır bu sütten evde yoğurt yapıyoruz. İyice öğrendik kalıp gibi oluyor artık. Bebekli annelere öneririm internetten bilgilerine ulaşabilirler. Ayrıca Bolana firması çeşitli şehirlerde anlaşmalı marketlere istek üzerine günlük keçi sütü dağıtımı yapıyor, yine internetten ulaşılabilir bilgilerine. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-05-2011
|
Özlem hnm merakımdan dolayı bir soru sormak istiyorum. Aldığınız sütü kaynattıktan sonra yüzeyde kaymak oluşuyormu. Oluşuyorsa göz kararı bu oran sizce normalmi? Yani kısacası sütün yağı alınıyormu çiftlikte? Birde aldığınız süt soğutulmuş olarakmı satılıyor? Selamlar. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Moderatör
|
Evet bol miktarda oluşuyor, bunu kahvaltılık olarak aldıktan sonra şişeye doldurduğum sütü buzdolabına koyuyorum. Soğuduğunda şişenin ağzında da 2-3 parmak kaymak oluyor. Sütün tadı zaten marketten aldıklarımızdan çok farklı, Aysun hanım ineklerin yediği otu da kendi yetiştiriyor. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-05-2011
|
Alıntı:
O zaman hazine bulmus sayilirsiniz. İstanbul gibi yerde bu sartlarda sut bulmak gercekten cok guc birazda sans |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Moderatör
|
Sür soğutmalı kamyonette geliyor bize ama soğutuluyor mu açıkçası bilmiyorum. Sütün yağını aldıklarını kesinlikle sanmıyorum. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-01-2013
|
ben de evde yogurt yapmayı seviyorum. bir litre süte bir yemek kaşıgı( ama tepeleme değil) yogurtla mayalıyorum üç saat bekledikten sonra oluyor. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2008
|
Sayın Özlem A, Gündönümü Çİftliği Aysun Sökmen ile ilgili internet te birkaç değişik mail adresi mevcut, sizde varsa iletişim bilgisi verebilirmisiniz ? ***. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 26-11-2011
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-07-2011
|
Yoğurt makinesi
Yoğurt makinesi (Tefal), Danone yağlı süt + AOÇ açık süt (kaynatılıp soğutuldu) ve Açkar yoğurt ile yaptığım denemenin sonucu: Danone ile yaptığım yoğurt daha başarılı oldu. Çiftliğin çiğ sütüyle yaptığım yoğurtta hem buharlaşma neticesinde sütün miktarı çok azaldığı için gramajdan kaybettim hem de sulu bir yoğurt elde ettim. Danone ise maşallah kalıp gibi duruyor. Mayalama süresi 11 saat. 80'er gram maya koydum her ikisine de. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-08-2011
|
Size katılıyorum. AOÇ'nin "YOĞURT SÜTÜ" diye satılan 3,5 lt'lik sütleri de çok güzel yoğurt oluyor. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Bu yaz tatilden dönerken İzmit'ten içi sırlı toprak kap aldım.Bu kapla yaptığım yoğurdun kıvamı hoşuma gitti. Daha geç ekşiyor bir de. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Güvendiğim bir yerden çiğ süt alıyorum. Yoğurdu günlük sütlere göre daha çabuk mayalanıyor, üzerinde kalın bir tabaka kaymak oluyor ve tadı nefis. Mayalandıktan sonra bir kaç gün beklerse oldukça kıvamlı oluyor. Evdekilerin damağı alıştı, hazır yoğurdu yiyemiyorlar, özellikle kızım başka yoğurt ve süt olunca hemen anlıyor. Sütten ayrılan kaymak, yapılan dondurma, lor ve tereyağı da yanında kalıyor. Bu gidişle hiç tereyağı almayacağım. |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
Düzenleyen Ozlem A : 16-04-2014 saat 10:42 Neden: İmla |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2008
|
Koyun sütünü şarap mayasıyla (Saccharomyces cerevisiae) mayalayınca oluşan yoğurdun çok lezzetli olduğunu okudum. En kısa zamanda deneyeceğim. "Sheep milk with yeast produces very tasty and nice yoghurt" Production of Yoghurts from Three Different Kinds of Milks Using Lactobacillus bulgaricus and Saccharomyces cerevisiae |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Ev yoğurdunu her ne kadar sevmesemde, eşimin yoğun ısrarı üzerine yarın ilk kez yoğurt yapmayı deneyeceğim. Her ihtimale karşı sütü ziyan etmemek için bir litreden yapmayı planlıyorum. Mesajların büyük kısmını okudum, market sütlerini arkadaşlar tavsiye etmiyor fakat ben paket değil, günlük şişe sütten yapacağım. |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Sütçü sokağa geliyor, o kulak tırmalayan havalı kornasıyla ortalığı yıkıyor ama ben açık sütlerden hiç haz etmiyorum. Güvenmek zor. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Günlük şişe süt kullanacaksanız size özelden hangi markanın daha iyi mayalandığını yazayım. İnanın onlarda da fark ediyor, tecrübeyle sabit ![]() |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alışverişten sonra okudum mesajınızı. Bir daha ki sefere bahsettiğiniz markayı tercih edeceğim![]() |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
binlerce köylünün ineğinin birinden süt sağılıyor, yola konuyor, bir araç gelip bunları topluyor, sonra fabrikaya götürüyor, hepsi karışıyor, içindeki yağı alınıyor, pastörize ediliyor, kutulanıyor, ana depoya doğru tekrar yola çıkıyor, sonra marketlere dağıtılıyor. Siz buna güveniyorsunuz galiba? |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu benim düşüncem ve tercihim. Kimse kimsenin düşüncesini kabul etmek zorunda değil. |
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
Diğer taraftan her köylünün sütüne güvenmemek lazım, Yalova'da köylüden süt alalım dedik. İneğe ne yediriyorsun diye sordum, küspe, yem vb yanısıra yemek artığı ve sağdan soldan gelen bayat ekmekleri de yediğini söyledi |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
kimseye birşey kabul ettirmeye çalışmıyorum ve ama benzeri güvensizliği yaşayabilecek diğer insanlara farklı bir perspektif sunmak istedim. forumun amacı zaten bir şeyleri düzeylice tartışabilmek, yoksa google'da evde yoğurt yapımı diye aratınca binlerce safya bulabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Aslında yediği yemek artığı gdolu küspe ve yemden iyidir bence. Yemek artığı olarak kastettiği sebze meyve artıkları olabilir. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| doğal yoğurt, evde yoğurt yapımı, yoğurt mayası |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|