![]() |
|
|
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
|
Hafif pişirilerek yapılan acı biber turşusu
Malzemeler: 1 Kilogram acı biber, Kilo başına 2 silme yemek kaşığı şeker, Kilo başına 1 yemek kaşığı tuz, 5-6 diş sarımsak, 5-6 tane kara biber, 1 yemek kaşığı sıvı yağı, Aldığı kadar sirke. ![]() Yapılışı: Önce biberlerin saplarını 1 cm. kalacak şekilde kesilir. ![]() Temizlenen biberler yıkanır ve hiç su olmayacak şekilde kalın gazete gazetenin üzerine de havlu kağıdı koyularak biberler serilir. ![]() Kurulanmış biberleri, kapaklı bir teflon tavaya bir yemek kaşığı sıvı yağı koyularak biberler çok hafif öldürülür. ( ben tavayı mecburen kapatıyorum çünkü kokusu çok rahatsız ediyor) daha sonra bir kapta soğumaları için biraz bekletilir. ![]() Biberler soğuduktan sonra kavanozumuzun dibine tane karabiberleri koyuyoruz, 2-3 diş sarımsak ta ilave edildikten sonra biberleri kavanozun yarısına kadar dolduruyoruz 2-3 diş sarımsak daha ilave ettikten sonra biberlerin tamamını kavanoza doldurup üzerine tuzu ve şekeri ilave edip (hiç su koymadan) sirke ile dolduruyoruz, kavanozun kapağını kapatıp turşu olana kadar bir kenarda bekletilir. Ben 1 ay kadar bekletiyorum. ![]() Afiyet Olsun Düzenleyen akçabardak : 13-08-2015 saat 14:20 |
![]() |
![]() ![]() |
|
|