agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni62Beğeniler
  • 20 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 14 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 3 Gönderen
  • 3 Gönderen
  • 3 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 2 Gönderen akçabardak
  • 1 Gönderen Mücevher Çalısı
  • 2 Gönderen Muda
  • 1 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 4 Gönderen

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-09-2016, 09:59   #1
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Közlenerek yapılan acı biber turşusu

Sn. akçabardak tarafından tarifi verilen hafif pişirilerek yapılan acı biber turşusuna benzer bir turşu. Ayrı bir tarif verecektim. Ancak aynı başlıkta olursa sanki daha iyi olur gibi. Bir önceki yıl eşim tarafından bir arkadaşından aldığı tarifle yapmıştı. Benim çok hoşuma gitti. Acı biberler sap kısımları çıkarıldıktan sonra yıkanıyor.

Eklenti 627243

Daha sonra biraz süzüldükten sonra biraz genişçe bir tavada közleniyor. Küçük olanlar kısa zamanda közlendiği için onlar tavadan alınarak çam şişe içerisine konuluyor. Büyük biberler de közlendikçe şişe içerisine konuluyor. Tabi biraz daha alması için şişe tabanı halı üzerinde tıklayarak daha fazla alması sağlanıyor.

Eklenti 627244

Eklenti 627245

Eklenti 627246

Sn. Muda öncelikle ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor ağız tadıyla tüketin.

Bu turşu esasında közlenerek yapılıyor siz doğru yaptınız, köy evlerimiz müsait olduğu için annem dışarıda ocak yakardı közlerin üzerinde tenekede közlerdi.

Benim öyle bir olanağım olmadığı için ben çok az sıvı yağda patlatarak (çok hafif pişirilerek) yaptım nasılsa zeytin yağı konuluyor diye, onun dışında kavanoza ayrıca yağ koymuyorum.

Değişen bir tek sapları, siz çıkartmışsınız ben 1cm. kadar bırakıyorum diri kalsınlar diye. Sirke olarak ta üzüm sirkesi kullanıyorum.

Senelerdir çok severek tüketiyoruz ve içinde su olmadığı için çok dayanıklı bir turşu, bir sonraki seneye de kalsa bile hiç bozulma olmuyor.

Ozlem A ve Muda beğendi.
akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2016, 10:14   #2
Ağaç Dostu
 
Mücevher Çalısı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-04-2015
Şehir: Antalya
Mesajlar: 2,194
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
...

Benim öyle bir olanağım olmadığı için ben çok az sıvı yağda patlatarak (çok hafif pişirilerek) yaptım ...
Patlattığınızda dikkat ediniz lütfen, Allah korusun elinize yüzünüze sıçramasın, çok yakar hem acı hem yanık...

İnsan boğaz için nelerle uğraşıyor ama değiyor değil mi tadından yenmiyor

Ozlem A beğendi.
Mücevher Çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2016, 14:11   #3
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,816
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Sn. Muda öncelikle ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor ağız tadıyla tüketin.

Bu turşu esasında közlenerek yapılıyor siz doğru yaptınız, köy evlerimiz müsait olduğu için annem dışarıda ocak yakardı közlerin üzerinde tenekede közlerdi.

Benim öyle bir olanağım olmadığı için ben çok az sıvı yağda patlatarak (çok hafif pişirilerek) yaptım nasılsa zeytin yağı konuluyor diye, onun dışında kavanoza ayrıca yağ koymuyorum.

Değişen bir tek sapları, siz çıkartmışsınız ben 1cm. kadar bırakıyorum diri kalsınlar diye. Sirke olarak ta üzüm sirkesi kullanıyorum.

Senelerdir çok severek tüketiyoruz ve içinde su olmadığı için çok dayanıklı bir turşu, bir sonraki seneye de kalsa bile hiç bozulma olmuyor.
Sn. akçabardak;

Közleme işini biz de apartmanda balkonda yaptık. Küçük tüp üzerinde biraz büyük tava içinde közlendiler.

Azar azar olduğu için üç gün sürmüş eşimin söylediğine göre. Bir anda erik, şeftali, biber, patlıcan, vs. alınca mecburen bu şekilde yapılan kısmında közlemede yardımcı olmak zorunda kaldım. Diğer yardımlarımızı saymayalım.

Pazar günü tam gün mesai yapmak zorunda kaldık. Birkaç günde erik marmelatı ve reçeli, patlıcan ve biber kurutulma işi, turşu, patlıcan kızartması, (bahçede ) şeftali aradan çıktı. Eşim bu kadar çok aldığıma kızmış olsa da az kazalı bir şekilde hepsi aradan çıktı. Aldığım eriği çok beğenmese de arkadaşın iyi demesi ile almıştım. Dış kısmından rengi kötü gibi gözükmesine rağmen içi mükemmel bir aroma ve renk varmış. Aynı eriği bir daha göremedim.

akçabardak ve TCM beğendi.
Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025